Life&style

Ako radiš ovu grešku jutarnje će te tuširanje uspavati umjesto razbuditi

  • Postoji greška zbog koje se osjećaš umorno nakon tuširanja: kladimo se da si je i ti ponovila puno puta
  • Mala pomoć: liječnici vrući tuš preporućaju onima koji imaju ptoblema sa spavanjem
  • Naša preporuka: iskušaj "škotski tuš"

Jutarnje tuširanje bi nas trebalo osvježiti, razbuditi do kraja, napuniti energijom za sve što nas u danu čeka. Tko bi mogao pomisliti da postoji i 'neispravno' tuširanje koje nas čini usporenima - sve suprotno od onog što nam treba. Stručnjaci kažu da je neispravno i tuširati se svaki dan, ali taj ćemo savjet zanemariti. Super je krenuti u dan svježe otuširana i ovdje je riječ o nečem sasvim drugome...

Možda vas zanima Saznaj kako zablistati poput J.Lo i zavesti svakog muškarca uz minimalan trud Rubrika Beauty Beauty

Nemoj se tuširati na sljedeći način: vrući tuš ranom zorom. Tu naviku odmah mijenjaj! Naravno da je ugodnije kad ti tijelo zalijeva jako topla voda i osjećaš se kao da si još uvijek pod pokrivačem. Pogotovo kad je jedino što želiš ponovno se pod njega uvući. Dokaz: jesi li znala da mnogi liječnici pacijentima koji ne mogu zaspati savjetuju vrući tuš navečer, prije odlaska u krevet? Vrući tuš nas uspavljuje - to je posljednje što nam treba ujutro prije radnog dana.

via GIPHY

Kako se treba tuširati ujutro?

Iskušaj 'škotski tuš', što znači naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom. Evo točnog recepta:

1. Ledena voda - brrr - ali samo 30 sekundi

2. Gotovo vruća voda 30 sekundi

3. Ledena voda 30 sekundi (sad ćeš je lakše podnijeti)

Što se pri tome događa? Izmjenično hladno i vruće tuširanje širi krvne žile i podiže niski jutarnji tlak. Od toga si odmah puno bistrija, mozak ti radi besprijekorno, tu je još nekoliko prednosti takvog tuširanja: ono pomaže i u slučajevima jakog stresa, kao što su potvrdila istraživanja. Također, vruće-hladno tuširanje jača i naš imuni sustav, a ovaj će te podatak možda posebno razveseliti: tako se aktivira i razgradnja masti.

via GIPHY

Ako nas pitaš, doista ti se isplati započeti dan s malo tjelesne nelagode zbog hladnog tuša  - nakon toga od ranog jutra svoj dan ćeš gledati bistrih, širom otvorenih očiju i puna energije.  

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0