Beauty

Saznaj kako zablistati poput J.Lo i zavesti svakog muškarca uz minimalan trud

  • Sezona šljokastih proizvoda već je odavno započela - saznaj na što moraš paziti kada kupuješ highlighter
  • Jesi li znala da po boji svojih vena možeš odrediti ton kože, a prema tome i odgovarajuću nijansu highlightera? 
  • Nauči ove trikove i neka tvoja koža izgleda svježe i zdravo uz minimalan trud

Možemo li se složiti kako je napokon u tijeku sezona kada ne moramo štedjeti na šljokicama? Postoji nešto nevjerojatno zadovoljavajuće u tome da nam koža pomoću highlightera dobije onaj lijep, svjež izgled. Zato je vrijeme je da otkriješ kako odabrati pravi highlighter za svoj tip kože!

Prije odabira, moraš prvo znati kako ga pravilno koristiti ne bi li on postao oružje za tvoj mladenački i svjež izgled kože. Highlighter nanesi uzduž nosa, iznad sredine gornje usnice, na vrh obraza, ispod luka obrva te vrlo lagano posred čela i brade kako bi tvoja koža izgledala odlično. Zvuči too much? Pitajte pravu kraljicu highlightera, Kim K, što misli o tome! Vjerojatno bi vam rekla: "Djevojke, dajte si oduška".  

via GIPHY

Koji je tvoj ton kože?

Iako se koža mijenja izlaganjem suncu - ton će uvijek ostati isti, a on varira od toplijeg, neutralnog do hladnijeg. Stoga, prije kupovine highlightera uzmi si malo vremena i pažljivo odredi svoj ton kože. Postoji trik koji će ti to olakšati. Dovoljno je da na danjem svjetlu pogledaš vene na svom zapešću. Zelene vene znak su toplijeg tona, dok plave znače da pripadaš hladnijim, svijetlim nijansama. Ako ne možeš razaznati o kojoj boji se radi, ne strahuj, to je samo znak da si neutralnog tona. 
Sigurno ti se nekad dogodilo da si kupila highlighter koji se uopće ne vidi na tvojoj koži - to je znak da ne odgovara tvom tonu kože. 

 | Autor: PR/Poklon Studio PR/Poklon Studio

Nijansu moraš pažljivo izabrati, a mi ćemo ti u nastavku savjetovati na koju nijansu moraš ciljati

Hladni ton - ako imaš svijetli, porculanski ten, najbolje će ti pristajati srebrne nijanse highlightera koje se na svijetloj koži lijepo ističu. Ipak, želiš li dodati malo boje na lice pomoću šljokavih naglasaka, koristi highlighter u nježno ljubičastoj ili roskastoj nijansi. U svakom slučaju, highlighter će ti pomoći da izgledaš svježe i sređeno za svakodnevne aktivnosti uz minimalan trud

Neutralni ton - srednjim, odnosno neutralnim tonovima kože najbolje pristaju toplije zlatne nijanse koje će odlično komplementirati tvojoj koži. Ako baš nisi ljubiteljica zlatnih nijansi, isprobaj tople breskvaste tonove koji će te oduševiti svojom suptilnošću, a opet ti dati onaj svjež sjaj koji highlighterom nastojiš postići. 

Topliji ton kože - ako pripadaš toplom tonu kože definitivno potraži highlightere koji u sebi imaju zlatne nijanse. Poigraj se dnevnim make upom i za promjenu nanesi samo BB kremu te nekoliko poteza zlatnog highlightera - izgledat ćeš svježe, zdravo i spremno za još jedan sunčan dan!

U stiku, kamenu ili tekući?

Sad kada si otkrila svoj ton kože, sljedeći korak je određivanje tipa kože. Naime, neće ti svaki highlighter jednako pristajati niti će se svaki  dobro ''ponašati'' na licu tijekom dana. Highlighter služi tome da istakne određene dijelove tvog lica, a kako bi postigla najbolji efekt dobro je znati koji odabrati. Stoga, ako si u dilemi između tekućeg, highlightera u kamenu ili onog u sticku, obrati pozornost na svoj tip kože.

Highlighter u stiku odličan je za suhi tip kože. Osim što je njegovo nanošenje vrlo jednostavno, lako se blenda kistom i postiže onaj lijepi i prirodni look. 

 | Autor: PR/Poklon Studio PR/Poklon Studio

Tekući highlighteri su najuniverzalniji. To znači da će odgovarati gotovo svakom tipu kože, ali definitivno ja najzahvalniji na suhoj koži. Specifični su po tome što vrlo malo proizvoda može biti dovoljno za isticanje svih "strateških" područja na licu. Ovakav highlighter moraš imati u svojoj beauty torbici ako si obožavateljica sjajnog hidratantnog dewy finish-a. Korištenje je vrlo jednostavno - nanesi par kapi na željena mjesta i proizvod utapkaj prstima ili make up spužvicom. Međutim, pripazi da ne pretjeraš s količinom jer jednom kad se nanese, teško je odstraniti višak. 

Highlighter u kamenu odličan je za masniju kožu. Nanosi se kistom te se lako blenda i nadograđuje. S njime zaista možeš postići wow efekt, ali budi pažljiva da ne naneseš previše proizvoda odjednom. Kako bi izbjegla look disko kugle u jednom potezu, prije nanošenja otpuhni ili otresi višak čestica s kista. 

Highlighter u boji za upečatljiv festivalski look

Sjećaš se koliko si puta na policama drogerija gledala sve one šarene highlightere i pitala se kako ih isfurati? Ako te žarke, šarene boje privlače, možemo ti reći da nisi jedina. Sezona festivalskih događanja definitivno se već zahuktala, zato ne bi bilo loše da sljedeći put kada planiraš neki ludi ljetni provod sa sobom poneseš neke highlightere u boji. S njima definitvno ne možeš pogriješiti jer će tvom festivalskom looku dati onaj final touch. Kombiniraj ih uz maskaru ili tuš za oči u boji, a ako si raspoložena za hrabriji look, iskombiniraj ih s rozim, zelenim ili ljubičastim sjenilima za oči. 

 | Autor: PR/Poklon Studio PR/Poklon Studio

Ako je tvoja ljetna missija naučiti još ovakvih super trikova za šminkanje te kako napraviti genijalan festivalski look, riješi nagradni kviz i osvoji besplatnu radionicu u Avon Beauty Boutiqueu te Avon poklon paket! 

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0