Life&style
Oliver Dragojević, glazbeni opus

Oliver će vječno ploviti u svoju voljenu Velu Luku, ovaj brod odsad nosi njegovo ime

Osim po svojoj predivnoj glazbi u kojoj je ljubav prema Dalmaciji igrala veliku ulogu, glazbenik je tijekom života bio poznat i kao veliki zaljubljenik u svoj rodni otok Korčulu i Velu Luku. Tamo je provodio ljeta, a svoje sumještane doživljavao kao proširenu obitelj. Svake godine od njegove smrti, nekoliko dana prije i na samu godišnjicu, u Vela Luci se održavaju koncerti na kojima sudjeluju brojni glazbenici i tako odaju počast jednom od najvećih. 

Možda vas zanima Četiri godine bez našeg Olivera, ali zauvijek uz njegove predivne pjesme - ovih 7 će nas vječno dirati u srce Rubrika Life&style Life&style

Kako bi Vela Luka i Oliver zauvijek ostali povezani na još jedan način, potrudila se i Jadrolinija. Naime, na prijedlog Hrvatske glazbene unije, Jadrolinijin su novonabavljeni brod preimenovali u "Oliver". Prijašnje ime ovog broda bilo je "Vela Luka", a na ovaj način su odali počast Oliveru. Trajekt s imenom glazbenika će, logično, ploviti prema Veloj Luci, a trajektna linija će voziti na relaciji Split - Vela Luka - Ubli i tako će Oliver svakodnevno ploviti i boraviti u svojoj omiljenoj, rodnoj vali. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jadrolinija (@jadrolinija)

Mogli bismo reći da se posljednjih dana sve vrti oko glazbenika, s obzirom na to da mu je prije nekoliko dana izišla posthumna pjesma. Riječ je o pjesmi “Ne mogu ti reći” na kojoj su radili Oliverovi bliski suradnici, a najavljeno je kako će se uskoro u prodaji naći i album s 12 pjesama. 

 

Možda vas zanima Sretan rođendan "starome morskom vuku" - Oliverova supruga objavila emotivnu poruku Rubrika Stars Stars
Photo: Pixsell/Marko Lukunic

Komentari 0