Life&style

Oh, ne! Sutra stiže retrogradni Merkur i poigrat će se s našim osjećajima. Neke će u ljubavi nagraditi, neke kazniti

  • Kao da nam nije dosta loših vijesti, taj zloslutni retrogradni Merkur ponovno je tu
  • Ne možemo ga kriviti za sve, ali često sa sobom donosi neželjene negativne vibracije
  • Srećom traje samo do 21. veljače, a evo kakve nam je sve izazove spremio ovog puta

Kao za inat prvi retrogradni planet u ovoj godini je upravo Merkur, a u ovom položaju nalazi se u znaku Vodenjaka od 30. siječnja sve do 21. veljače. Sada kada smo naveli sve tehničke podatke provjerimo što to zapravo znači za našu svakodnevicu.

Retrogradno kretanje planeta podrazumijeva njihovo kretanje unazad, a ovaj aspekt najčešće donosi brojne neprilike, nove prepreke i izazove, povratak sjena iz prošlosti te neželjene vibracije. Retrogradna faza planeta odvija se u ciklusima i za svaki planet kretanje je drugačije, a najsnažniji utjecaj ima upravo Merkur u retrogradnoj fazi. Ne čudi stoga što već i ptice na grani znaju za njega.

 | Autor: Unsplash/ Shayna Douglas Unsplash/ Shayna Douglas

Možda vas zanima Ovi horoskopski znakovi doživjet će pozitivno iznenađenje u proljeće Rubrika Life&style Life&style

Emocionalni izazovi

Prvi retrogradni Merkur ove godine (da, nažalost ovo je tek prvi) itekako će se odraziti na naš emotivan život pa ne čudi ako u ovom periodu postanemo osjetljiviji, stidljiviji i nesigurniji. To je period koji nas testira, ali istovremeno nas na teži način uči važnim životnim lekcijama. Prema riječima astrologa pred nama su izazovni dani, posebno kada su emocije u pitanju. Očekuju na poteškoće u iskazivanju osjećaja, moguće je i nametanje uloge žrtve, a životne situacije sve je teže kontrolirati.

Izraženi su i strahovi vezani uz posao, novac i osiguranje vlastite egzistencije. A mnogi će se zbog crnih misli koje su ih obuzele poželjeti osamiti i povući u vlastiti unutarnji svijet. Pratit će nas kontinuirani osjećaj umora i bezvoljnosti pa ćemo biti skloni smetnuti s uma ono što nas raduje i prepustiti se letargiji.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Možda vas zanima Ovo je najgora rečenica koju možeš reći nekome - prema njegovom horoskopskom znaku Rubrika Life&style Life&style

Laži i prevare

Kada je ljubavni život u pitanju istina bi napokon mogla izaći na vidjelo. Istovremeno to je i dobro i loše, a ako si u partnerskom odnosu upravo si ti ta koja tajne guraš pod tepih, znaj da retrogradni Merkur baš voli zaviriti ispod njega i sve nečistoće izbaciti na površinu. Osim što je dobar čistač, dobar je i privoditelj pravdi pa je jedna od njegovih rijetkih dobrih strana ta da donosi nagrade za sve što je učinjeno u prethodnom razdoblju. Nažalost, uz nagrade donosi i pokoju kaznu u vidu sjena prošlosti pa se nemoj začuditi kao ti se oko Valentinova javi stara ljubav ili bivši partner. Oh!

Bez velikih odluka, molim

Po svemu sudeći čeka nas mnoštvo premišljanja što i kako dalje, no astrolozi upozoravaju kako nije vrijeme za donošanje odluka. To ostavi za kraj veljače ili početak ožujka. Ako ništa, sada barem imaš priliku o svemu jako dobro razmisliti. Od praktičnih savjeta astrologa tu je i ono koje preporučuje da u ovom periodu ne kupuješ bijelu tehniku i kućanske aparate jer je izražena mogućnost njihovih kvarova.

Photo: Unsplash/ Shayna Douglas

Komentari 0