- Ponekad jednostvano ne uspijemo sve na vrijeme pripremiti pa u takvim slučajevima moramo pribjeći pametnim trikovima
- Kad zaboraviš dan prije odmrznuti meso ili rubu, postoji način da to učiniš u dosta kratkom vremenu
- Uz ovaj savjet, ti, a ni tvoji ukućani nećete dugo ostati gladni
Zamrznuto meso i ribu odmrzavaš dan prije spravljanja? S ovim jednostavnim trikom sada ćeš to moći puno brže napraviti. Kad ti se žuri, a spontano si se odlučila za pileća prsa ili ribu iz zamrzivača, ovaj će ti trik dobro doći. Za razliku od tople ili vruće vode, hladna voda je bolja za odmrzavanje zamrznutog mesa ili ribe!
Pri tome se meso ili riba trebaju nalaziti u vodonepropusnoj plastičnoj vrećici.
Dakle, stavi meso u dobro zatvorenu posudu s hladnom vodom te pazi da je meso kompletno prekriveno vodom. Kod te varijante će zamrznuti komad mesa, ovisno o veličini, omekšati već nakon otprilike dva sata. Ako je potrebno, nakon nekih 45 minuta promijeni vodu kako bi uvijek bila hladna.
Nakon odmrzavanja odmah spravi meso ili ribu. Kad jednom odmrzneš ove namirnice, više ih se ne smiješ nanovo zamrzavati!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.