Life&style 01. prosinca 2014.

Odaberi idealan balzam za njegu svojih usana

Thinkstock.
1/7

Izbor balzama za usne je velik, pa je ponekad teško odabrati pravi za sebe. Kada kupujete balzam vodi se trenutnim stanjem svojih usana, ali i efektom koji želiš postići.

S ekstraktima biljaka, njegujućim uljima, svjetlucavim česticama ili možda onaj obični? Izbor balzama je individualan i rijetko kada isti odgovara svima. Međutim, uz malo truda sigurno ćeš pronaći proizvod koji vam odgovara. Samo obrati pažnju na trenutno stanje usana, ali i na efekt koji želiš postići na svojim usnama, jer nekim ženama je najvažniji sjaj, drugima, boja, trećima njega, a četvrtima osjećaj na usnama. Uz prave sastojke i teksture i tvoje usne će zablistati.

 | Autor:

Suhe usne

Suhe usne su one koje su tijekom cijele godine sklone ljuskanju, pucanju i suhoći. Njima je potrebna dodatna doza njege u obliku hranjivih ulja i maslaca koji se nalaze u balzamima, ali i mnogo češće, butterima za usne. Maslaci za usne su gušće teksture i hranjiviji od klasičnih balzama, a sadrže sastojke poput shea  maslaca, makadamije ili pak izuzetno hranjivog kokosovog ulja. Takav je i Labello Lip Butter Coconut koji će, osim što će nahraniti usnice, prizvati i ljeto u tvoje misli.

 | Autor:

''Naša osjetila okusa i mirisa usko su povezana s dijelom mozga koji kontrolira naše emocije. Zato mirisi  mogu potaknuti sjećanje na ugodne uspomene ili određene emocije tako nas miris kokosa podsjeća na tople dane na savršenim plažama", izjavila je Gudrun Weihe, voditeljica Labello odjela za mirise.

Klasična njega

Klasičnoj njezi usana tijekom zime najskloniji su muškarci, ali i žene koje žele svoje usne istaknuti ružem ili sjajilom za usne. Klasični balzami obično sadrže dragocjena ulja poput jojobinog i imaju blag, neutralan miris koji nije nametljiv.

 | Autor:

Dodatna doza sjaja

Žene koje vole prirodan izgled uglavnom izbjegavaju jarke boje ruževa i sjajila. Balzami za usne koji ostavljaju malo boje su stoga idealan odabir jer daju njegu i malo boje koja samo ističe prirodnu boju usana. Takvi balzami obogaćeni su posebnim hidratantnim kompleksima, voćnim ekstraktima, vitaminima, pigmentima u boji i svjetlucavim česticama.

 | Autor:

Top savjeti za blistave usne

  • Ne pretjeruj s količinom proizvoda, jer usne masne od balzama nisu najpoželjnije za ljubljene. Umjesto da jednom dnevno stavi veliku količinu, radije hidratiziraj usne malo po malo, tijekom cijelog dana.
  • Pij dovoljno vode jer dehidracija organizma je itekako vidljiva na usnama, jer je na njima koža najtanja, ali i najizloženija vanjskim utjecajima.
  • Nemoj čekati da ti usne ispucaju od hladnoće, nego balzam nanosi i preventivno, kako bi uvijek bila lijepa i njegovana.

U galeriji saznaj cijene proizvoda...

Komentari 0