Life&style

Od ljubića do krimića: 5 odličnih hit knjiga s kojima ćemo se rado družiti ovog ljeta

Jako volim dobre knjige, a pogotovo ih volimo spremiti u kofer prije nego krećemo na godišnji odmor. Jer, naravno, što je godišnji bez dobre knjige. Možemo se opuštati na plaži, negdje u hladovini na terasi, uz kavu ili koktel. Knjiga je često najbolje društvo. U knjižare su ovog tjedna u izdanju u izdanju Egmontove biblioteke Puls stigli odlični ljetni noviteti, a mi smo odabrali pet preporuka uz koje će ti ljeto biti još ugodnije.

Mračna ljubav, Ana Huang

Vrući ljubavni roman koji je očarao čitatelje diljem svijeta, iz pera autorice bestselera New York Timesa i BookTok senzacije Ane Huang. Ava Chen mlada je žena progonjena noćnim morama o djetinjstvu na koje nema nikakva sjećanja. No, usprkos svojim traumama, nikad nije prestala vidjeti dobro u drugima, niti ljepotu u svemu što je okružuje – uključujući i zlatno srce ispod ledenog oklopa muškarca kojeg godinama poznaje. Ljubav je zadnja stvar koja im se treba dogoditi, ali kad ih udari poput plimnog vala, oslobodit će i tajne koje bi ih oboje mogle uništiti.

 | Autor: Biblioteka Puls Biblioteka Puls

Savršeno ubojstvo: Dnevnik dobre djevojke, Holly Jackson

Krimić o kojem svi pričaju! Pippa za svoj istraživački projekt u srednjoj školi odluči uzeti temu ubojstva koje se dogodilo u njezinom gradu prije pet godina. Međutim, uskoro shvaća da se uplela u mrežu tajni koje bi je mogle doći glave. To je neće pokolebati da osvijetli svaki mračni kutak zamršene priče. Prvijenac Holly Jackson postojano od objavljivanja ne silazi s top liste najprodavanijih knjiga New York Timesa, a njegovo spominjanje u seriji Heartstopper lansiralo ga je u vrh najpopularnijih knjiga za mlade.

 | Autor: Biblioteka Puls Biblioteka Puls

Volim se, Volim te, María Esclape

Ljubavna veza jedan je od najvažnijih odnosa u životu. Međutim, većinom nemamo prilike doći do stručnih saznanja o tome kako bi zdrava veza trebala izgledati. Upravo suprotno, putem popularne kulture i društvenih mreža usvojili smo brojne štetne i sasvim pogrešne mitove o romantičnoj ljubavi. U ovoj knjizi pronaći ćete brojne ilustracije, sheme, kao i primjere razgovora na WhatsAppu, koji će vam pomoći da brzo usvojite psihološka znanja o partnerskim odnosima, te vježbice uz koje ćete ta znanja moći i primijeniti. Nije važno u kojoj se fazi ljubavnog odnosa nalazite. Nikad nije ni prerano ni prekasno da osvijestimo vlastita iskustva i naučimo voljeti i poštovati sami sebe, prvo kao osobu, a zatim i kao partnera ili partnericu. Jer volim te, ali prvo volim sebe.

 | Autor: Biblioteka Puls Biblioteka Puls

Sve sami dobri ljudi, Ashley Flowers

U fantastičnom debitantskom romanu voditeljice popularnog true crime podcasta Crime Junkie, jedna će novinarka, godinama progonjena neriješenim umorstvom svoje prijateljice iz djetinjstva, na površinu izvući mračne tajne svog rodnog grada. Svi se u američkom gradiću Wakarusi sjećaju ubojstva January Jacobs. Margot Davies tada je bilo šest godina – koliko i January – i živjela je preko puta žrtve. Kada se Margot vrati kući kako bi se brinula o svom stricu shvatit će da se ništa nije promijenilo. A tada će poput bombe odjeknuti vijest kako se u susjednom gradu dogodio zločin koji neodoljivo podsjeća na onaj otprije dva desetljeća… Sve sami dobri ljudi natjerat će vas da se zapitate na što su sve spremni vaši susjedi kada misle da ih nitko ne promatra.

 | Autor: Biblioteka Puls Biblioteka Puls

Posljednji klinci na zemlji, Max Brallier

Pročitajte prvu knjigu dječjeg hit serijala prema kojem je snimljena Netflixova serija! Ni u jednoj zombi apokalipsi nećete se ovako dobro zabaviti! Otkako je Apokalipsa čudovišta pogodila grad, dječak Jack živi u kućici na drvetu, koju je osigurao jarkom i naoružao katapultima, a da ne spominjemo videoigre i beskrajnu zalihu Orea i gaziranih sokova. No sam Jack nije dorastao hordama zombija zato sastavlja tim u kojem su: njegov štreberasti najbolji prijatelj Quint, rehabilitirani nasilnik iz osnovne škole Dirk, Jackov vjerni ljubimac, čudovište Rover, i najopasnija djevojka koju poznaje, June. Ispričan mješavinom teksta i ilustracija, "Posljednji klinci na Zemlji" savršen je serijal za svako dijete koje je ikada sanjalo o tome da bude junakom vlastitog stripa ili videoigre.

 | Autor: Biblioteka Puls Biblioteka Puls

Photo: Instagram @beffshuff

Komentari 0