Life&style

Obožavaš ''Prijatelje'' i Harryja Pottera? Evo tematskih kvizova za tebe

  • Pub kvizovi sve su popularniji u Hrvatskoj,  a sve je više onih specijaliziranih za serije i filmove
  • Kviz 'Prijatelji' održava se u utorak 19. veljače, a kviz 'Harry Potter i kamen mudraca', u srijedu 20. veljače

U Zagrebu, ali i u ostalim gradovima diljem Hrvatske iz godine u godinu sve su popularniji pub kvizovi. Svaki dan može se pronaći barem jedan, a televizijski kvizovi donekle su zaslužni za njihovo populariziranje. Osim onih općeg znanja sve je više tematskih kvizova poput onih vezanih za određene serije, filmove, superjunake ili općenito film, glazbu, sport... Dovoljno je samo proći kroz društvene mreže da otkriješ što te zanima. 

Kviz 'Prijatelji'

Kviz se održava u zagrebačkom Studiju Smijeha u Hebrangovoj 10 u utorak 19. veljače u 20 sati, a organizira se jednom mjesečno, svakog mjeseca tema je neka druga sezona serije. U veljači je to druga sezona popularne serije, prvi put prikazana 1995. i 1996. godine. Radnja: Joey dobiva ulogu u sapunici, Monica započinje ljubavnu vezu s Richardom, Chandler se pomiri s bivšom djevojkom Janice, a Ross se pojavljuje s novom djevojkom taman kad mu je Rachel htjela priznati da joj se sviđa. Okorjeli fanovi serije znaju do detalja što se događalo u kojem trenutku, a čak i ako si površno gledala sve sezone, jer se stalno na televiziji vrte reprize, moći ćeš se sjetiti nekog odgovora. Ako ništa drugo, provest ćeš zanimljiv utorak i zabavit ćeš se s ekipom u timu u kojem mogu biti 4 osobe.

 | Autor: printscreen/ Studio smijeha printscreen/ Studio smijeha

Možda vas zanima Što kaže horoskop, koji parfem najviše odgovara tebi, a koji tvom muškarcu? Rubrika Beauty Beauty

Kviz 'Harry Potter'

Ljubitelji ovog filmskog serijala doći će na svoje! Naime, od veljače kreće Harry Potter kviz u organizaciji Ministarstva magije Hrvatska. Kako su u opisu ovog događaja napisali: Nedavno je na televiziji bio maraton Harry Potter filmova, pa što kažete na maraton Harry Potter kvizova? Ideja je sljedeća - svaki mjesec jedan kviz! Započinjemo s Kamenom mudraca u veljači, a završit ćemo s Čudesnim zvijerima u prosincu.'' Na samom kvizu bit će pitanja iz knjige, pitanja iz filma, smicalica, zagonetki, čarolija i fan factova koji su obilježili prvi nastavak. Kviz će se održati u srijedu 20. veljače s početkom u 20 sati na adresi Podolje 10. Čak i ako si Harryja Pottera gledala davno, ovaj događaj zvuči zanimljivo za posjetiti u društvu ekipe.  

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Možda vas zanima Kriterij je čudan, ali postoji 6 osobnosti frajera. Koji je tvoj? Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: imdb

Komentari 0