Life&style

Obožavale smo gledati vrckastu Ally McBeal, a evo gdje su danas glumci ove omiljene odvjetničke serije

Prije nekoliko desetaka godina, 80-ih i 90ih, odvjetničke serije koje su prikazivale američke parnice i živote sudaca i odvjetnika, bile su pravi televizijski hit. Puno prije Milkea i Harveya iz serije 'Odijela', obožavali smo 'Zakon i red', 'Sutkinju Judy', 'LA Law' - da spomenemo samo neke. Međutim, naša srca zauvijek je osvojila vrckasta Ally McBeal. Istoimena humoristična dramska serija prikazivala je odvjetnicu Ally koja je radila u bostonskom odvjetničkom društvu Cage and Fish.

Ako smo rekli da je Ally bila vrckasta, za partnere Cage i Fisha možemo samo reći kako su bili...pa, još osebujniji. Ovaj uistinu neobičan odvjetnički ured imao je likove od kojih je svaki bio posebniji i luđi od drugoga, a koje smo sve zavoljeli i pomno pratili tijekom pet godina i pet sezona. 

Wednesday, Jenna Ortega Možda vas zanima Druga sezona serije 'Wednesday' navodno je već snimljena: je li Jenna Ortega otkrila previše o njoj? Rubrika Life&style Life&style

Serija je dobila pohvale kritičara u svojim ranim sezonama, osvojivši nagradu Zlatni globus za najbolju televizijsku seriju – mjuzikl ili komediju 1998. i 1999., a također je osvojila nagradu Emmy za najbolju humorističnu seriju 1999. godine. Budući da ABC sada planira oživjeti Ally McBeal, odlučili smo se prisjetiti glumaca iz originalne postave i vidjeti gdje su danas. Dok su neki likovi kasnije postali poznate zvijezde Hollywooda (Lucy Liu i Portija de Rossi), drugi su se zadržali na malim ekranima - a jedan je čak objavio roman. 

Calista Flockhart (Ally Mcbeal)

Calista Flockhart glumila je naslovnu junakinju serije, vrckastu Ally Mcbeal, a od tada je njezina karijera nastavila rasti. Četiri godine nakon što je serija završila, Calista je dobila glavnu ulogu u još jednoj američkoj omiljenoj TV seriji 'Braća i sestre', koja se prikazivala od 2006. do 2011. godine. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

A Calista se ne druži samo s holivudskom kremom samo na poslu - jer je i udana za veliku zvijezdu. Ni manje ni više nego za Indianu Jonesa glavom i bradom, to jest holivudskom legendom Harrisonom Fordom. Par se upoznao 2002. godine na Zlatnim Globusima, a vjenčali su se u lipnju 2010. Iako je između 57-godišnje Caliste i  80-godišnjeg Harrisona 22 godine razlike, to nije stalo na putu njihovoj romansi koja traje već dva desetljeća što ih čini jednim od trajnijih bračnih parova Hollywooda. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Calista Flockhart i Harrison Ford

Iako se rijetko pojavljuje na ekranu posljednjih godina, Calistin najnoviji projekt je druga sezona HBO-ova serije 'Feud', a šuška se kako bi se mogla pojaviti i u obnovljenoj Ally McBeal kao gost.

Courtney Thorne-Smith (Georgia)

Kada je počela snimati Ally McBeal, glumica Courtney Thorne-Smith već je bila zvijezda mega popularne serije 'Melrose Place'. U prvoj godini serije glumica je snimala obje sve dok njen lik nije izašao iz Melrose Placea i Courtney se u potpunosti mogla posvetiti liku Georgie. Ally i Georgia imale su malo komplicirani odnos jer je Georgia bila žena njene dugogodišnje patnje Billya. 

 | Autor: Pixsell Pixsell Courtney Thorne-Smith

Nakon što je serija završila Courtney je nastavila nizati uspješne televizijske uloge. Godine 2001. preuzela je ulogu Cheryl u američkom sitcomu 'Prema Jimu', u kojem je ostala do 2009. Već 2010. pridružila se ekipi hit sitcoma 'Dva i pol muškarca' kao Lyndsey McElroy, djevojka glavnog lika Alana Harpera.

Osim glumačke karijere, Courtney je također objavljena autorica koja je 2007. objavila roman 'Outside In'. Iste godine Courtney se udala za supruga Rogera Fishmana, a 2008. rodila je sina Jacoba Emersona Fishmana.

Jane Krakowski (Elaine)

Jane Krakowski  očarala je publiku kao Allyna inventivna i uvijek puna tračeva asistentica Elaine za koju je zaradila nominaciju za Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu 1999. godine. Ali Jane Krakowski, koja sada ima 53 godine, od tada je postala veteranka sitkoma, obično glumeći previše dramatične, ali simpatične, likove.

Godine 2006. dobila je ulogu Jenne Maroney u seriji 30 Rocku - glumeći uz Tracey Morgan, Aleca Baldwina i Tinu Fey. Oduševila je gledatelje u ovoj ekscentričnoj ulozi i za nju je dobila nekoliko nominacija za nagradu Primetime Emmy od 2009. do 2013. - kada je serija završila. Međutim, nije prošlo dugo prije nego što se Jane vratila na ekrane kao Jacqueline White u komičnom sitcomu 'Unbreakable Kimmy Schmidt'  od 2015. do 2020. godine koji možemo gledati na Netflixu.

Greg Germann (Richard Fish)

Glumac rođen u Houstonu, Greg Germann, osvojio je nagradu SAG za svoju izvedbu Richarda Fisha u 'Ally McBeal'. Njegov lik bio je suvlasnik odvjetničkog ureda Cage & Fish, upitne poslovne etike i morala.

U svojoj ranoj karijeri, Germann je uspješno nastupao na Broadwayu, glumeći zajedno sa srcolomcem iz 1980-ih Matthewom Broderickom u predstavi 'Fancy This' u kojoj je bio i koscenarist. Također se može pohvaliti ulogama u mjuziklima Chicago i Čarobnjak iz Oza. Tijekom svoje televizijske karijere Greg je gostovao u raznim serijama, uključujući 'Očajne kućanice', 'CSI' i 'Curb Your Enthusiasm' s Larryjem Davidom u glavnoj ulozi. Nedavno je preuzeo ulogu dr. Toma Koracicka u dugotrajnoj medicinskoj drami 'Uvod u Anatomiju', u kojoj se prvi put pojavio 2017.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greg Germann (@greg.germann)

Peter MacNicol (John)

U seriji 'Ally McBeal', Greg Germann glumio je glavnog partnera tvrtke i ekscentričnog odvjetnika Johna Cagea za kojeg je 2001. dobio Emmya. Glumac klasičnog obrazovanja iz Teksasa imao je uspješnu karijeru na kazališnoj pozornici, kao i na ekranu, s ulogama u produkcijama Hamleta, Romea i Julije i Dvanaeste noći. Pažljivi gledatelji mogli bi ga prepoznati i iz filma 'Sofijin izbor' iz 1982., u kojem je uz Meryl Streep glumio Stinga, naivnog pisca koji se zaljubio u njezin lik.

Otkako je Ally McBeal završila, MacNicol također je glumio u seriji, akcijskoj drami '24' kao predsjednički savjetnik Tom Lennox. Posljednjih godina je glumio Jeffa Kanea u američkoj političkoj satiri Veep, koju je stvorio Armando Iannucci kao adaptaciju svog britanskog hita, 'The Thick of It'.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Peter MacNicol

Lucy Liu (Ling)  

Iako ne izgleda ni dana starije nego što je izgledala dok je glumila ledenu uredsku antagonistkinju Ling Woo, Lucy Liu, koja sada ima 53 godine, poznato je ime s nekoliko nagrada za svoje legendarne uloge u filmovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Dvije godine prije nego što je završila s Ally McBeal, Lucy je dobila ulogu Alex Munday u Charliejevim anđelima, uz tada mega popularnu Camron Diaz i Drew Barrymore, a istu ulogu reprizirala je i u nastavku dvije godine kasnije. Iste te godine, 2003., Lucy je glumila vođu japanskih Yakuza O-Rena Ishiija u omiljenom filmu obožavatelja Quentina Tarantina 'Kill Bill: Volume I.'

Lucy je također glumila u brojnim televizijskim ulogama tijekom 2000-ih, uključujući pojavljivanje u sitcomu Matta Le Blanca 'Joey' i pojavljivanje u 'Ugly Betty' i 'Dirty Sexy Money', a postigla je uspjeh i kao umjetnica te je od 2004. do 2006. studirala crtanje, slikanje i kiparstvo na New York Studio School. 

Kim Cattrall, serija 'Glamurous' Možda vas zanima Kim Cattrall u Netflixovoj komičnoj seriji 'Glamurous' briljira ulogom u stilu 'Vrag nosi Pradu' Rubrika Life&style Life&style

U ožujku 2023. bila je žrtva fake newsa kada su neki mediji objavili vijest o njezinoj smrti. Srećom, bila je to samo jedna od podvala 'lažnih smrti' čije su mete poznati glumci. U 2023. godini Lucy Liu glumi božicu Kalipso u DC-jevom hitu 'Shazam! Bijes bogova".

Portia De Rossi (Nelle) 

Portia De Rossi glumila je hlasnu i pomalo 'bitchy' odvjetnicu Nelle u 'Ally McBeal' od 1998. do 2002. godine. Australska glumica, koja sada ima 49 godina, danas je najpoznatija po ulozi Lindsay Bluth-Fünke u hit humorističkoj seriji Arrested Development.

Također je glumila Elizabeth North u filmu 'Scandal' i  Veronicu Palmer u filmu 'Better Off Ted'. Osim po filmskim ulogama, Portia je poznata i po vezi sa slavnom komičarkom i voditeljicom talk showa Ellen DeGeneres s kojom je u braku već 15 godina.

Lisa Nicole Carson (Renee) 

Lik Lise Nicole Carson bila je Allyina najbolja prijateljica i cimerica. Otprilike u isto vrijeme, od 1996. do 2001., također je postigla uspjeh kao Carla u hit medicinskoj drami 'Hitna služba' u kojoj je glumio i naš glumac Goran Višnjić, gdje se njezin lik pojavljivao od treće do osme sezone. Glumica nije bila na sceni nekoliko godina nakon uspjeha u filmovima kao što su 'Love Jones' i 'Eve's Bayou', ali je u listopadu 2009. rekla za CNN da se nada povratku glumi. Njezin posljednji glumački pothvat bila je uloga u mini-seriji 'The New Edition Story' 2017.

 

Photo: Fox
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Luda serija