Life&style
"Obećala sam ocu da ću nazvati sina po njemu, iako potajno mrzim to ime. Trebam li ocu ugoditi ili ga nazvati kako želim?"

"Obećala sam ocu da ću nazvati sina po njemu, iako potajno mrzim to ime. Što da napravim?"

  • Odabir imena za dijete nije laka odluka, posebno kada roditelji, djedovi ili bake očekuju da im odamo počast dajući ime po njima - upravo je takva situacija jednoj majci nanijela glavobolje
  • Mama je tako potražila savjet nakon što je priznala da je obećala tati Brianu da će nazvati svog novorođenog sina po njemu, iako potajno mrzi njegovo ime
  • Nitko od njegovih unuka nikada nije dobio ime po njemu, ali sada je njezin mali ovdje da ocu ispuni dugo očekivanu želju - ili se otac barem tako nada

Ipak, majka je objasnila da želi povući svoje obećanje jer joj se zapravo ne sviđa ime Brian i ne želi ga dati svom sinu. Objavivši ispovijest na Mumsnetu, obratila se mamama za savjet i upitala kako da najbezbolnije odbije svog oca - čak i ako misli da bi zbog svega toga mogla "požaliti". Mama je napisala: "Spomenula sam sestri da ćemo sinu dati ime u očevu čast, dakle Brian, bi trebalo biti njegovo srednje ime. Moj tata joj je spomenuo da ima 6 unuka i da nitko nije nazvao sina po njemu, već su svi dobili ime po drugoj rodbini. Na primjer, prvi sin mi se zove Ezekiel James, u kojem je James po supruginom ocu.

Zločesta svekrva je napravila DNA test na tek rođenoj bebi jer je bila uvjerena kako njezin sin nije otac

"Osjećam ako ne ispoštujem to što sam rekla, a tati se nešto dogodi, da ću iskreno požaliti." Zatim je dodala da ne može podnijeti očevo ime i da umjesto toga želi smisliti neobičnu alternativu. Nastavila je: "Ali ne mogu zamisliti ime Brian kako se slaže ni s jednim prvim imenom koje mi se sviđa, a uopće mi se ne sviđa samo ime Brian. Razmišljala sam možda o alternativi poput Briant- (češće se piše Bryant, ali moj brat se također zove Bryan napisano sa" y ", pa bi ime Bryant s y bilo u čast bratu, a ne mome tati, zar ne?). Ili Biran - s istim slovima kao i Brian, samo različitog izgovora?"

Možda vas zanima "Mrzim ime koje je moja supruga izabrala za našu kćer. Maltretirat će je u školi" Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: shutterstock shutterstock Djed i unuk

Mama je rekla kako bi ona više voljela sinu nadjenuti ime Cas: "Htjela sam da ime bude Cas, pa će i nadimak biti Cas. Sviđaju mi ​​se Cassiel i Cassian, ali osjećam da bi Cassiel moglo zvučati bolje s bilo kojom od tih alternativnih opcija. Ne sviđaju mi ​​se Casper ili Caspian. Ako njih izaberem morat ću se odreći želje da svog dječaka zovem Cas i pronaći drugo ime koje se jako dobro slaže s jednim od ta dva srednja imena. " Potražila je savjet upitavši: "Koja su još imena drugačija i jedinstvena, a da se slažu s Briantom ili Biranom? Ili jednostavno sina ne bih trebala nazvati po tati? Ne znam što da radim, sigurno je spomenuo da nitko od njih nije nazvan po njemu jer mu to izaziva bolnu točku.Trebaju mi vaši prijedlozi i puno pomoći."

Bivšem dečku pokušala je zabraniti korištenje imena koje je ona poželjela dati vlastitom djetetu

Ljudi su bili podijeljeni oko cijele situacije, a neki su optuživali njezinog tatu da joj nabija krivnju i manipulira je da izabere njegovo ime, dok su je drugi pozivali da zadrži ime Brian jer ima sentimentalnu vrijednost. "Potpuno bih ignorirala njega i njegove želje te se odlučila za imena koja se tebi sviđaju", napisala je jedna osoba. Druga je rekla: "Molim? Tvoj tata već ima vlastitog sina nazvanog po njemu i kuka da se nitko od njegovih unuka ne zove po njemu? Zna li on da mu to nije od Boga dano pravo da mora imati novorođenče sa svojim imenom?"

Možda vas zanima Djevojčicu su zbog imena odbili upisati u dječji vrtić Rubrika Life&style Life&style

Treća je napisala: "Žao mi je, ali tvoj otac je totalni kreten u vezi s tim. Tvoje je dijete i možeš izabrati koje god ime želiš, preboljet će to. Brian je užasno, staromodno ime, pa nitko ti ne bi mogao zamjeriti što ne želiš tako nazvati sina. Brian je srednje ime mog muža i on ga mrzi. " Još jedna je rekla: "Moj tata je Brian. Da sam imala dječaka, srednje ime bi bilo Ryan, eto to je koliko sam ja voljna ići do Briana!" Jedna je mama također objavila: "Moja kći nosi bakino ime kao srednje ime, vrlo je staromodno i ne bih ga nipošto dala kao prvo ime, ali poštujem moju baku i volim je. Nitko zapravo ni ne koristi srednje ime pa su dobro mjesto za sentimentalna imena! "

Photo: shutterstock

Komentari 0