Life&style

O, ne! Zar božićne pjesme štete zdravlju?!

Neki ih vole. Nekima idu vrhunski na živce. Da, božićne pjesme nisu za svakoga. Jedna psihologinja čak tvrdi kako previše božićne glazbe šteti našem zdravlju!

Psihologinja Linda Blair tvrdi da ako nekoliko puta poslušamo pjesmu „Santa Claus is coming to town“, u našem mozgu može nastati šteta! „Ljudi koji u božićno vrijeme rade u trgovinama moraju se 'isključiti' te pokušati ne slušati božićnu glazbu. Ako to ne naprave, jednostavno se neće moći koncentrirati na bilo što drugo“, rekla je dr. Blair u intervjuu za Sky News. 

„Potrošit ćeš svu svoju energiju pokušavajući ne čuti to što čuješ.“ 

Osim toga, te nas vesele pjesmice podsjećaju na blagdanski stres. Odnosno, stres za vrijeme božićnog shoppinga, prepune trgovine pomahnitalih ljudi, dugački popis stvari koje moramo obaviti i slična blagdanska „veselja“ – a sve je to dodatno obavijeno prometnim krkljancem dok na radiju veselo svira „Jingle bells“! 

Možda vas zanima Dokazano: Božićni ukrasi podižu razinu sreće! Rubrika Life&style Life&style

Nije nikakvo iznenađenje da cjelodnevno slušanje božićnih pjesmica nije baš najbolje za koncentraciju ili psihu. I pravi ljubitelji Božića priznat će da je previše jednostavno – previše…

Možda vas zanima U ove Djeda Mrazove stvarno želimo vjerovati Rubrika Life&style Life&style
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0