Life&style

Dokazano: Božićni ukrasi podižu razinu sreće!

Svi veliki fanovi Božićnog ugođaja znaju to oduvijek, ali ako još postoji neki Grinch koji se mršti na kuglice, sobove i Djeda Mraza u studenom, podastri mu ove dokaze

Ako si jedna od onih osoba koje misle da je JOŠ uvijek prerano za božićne dekoracije, ova vijest ti možda promijeni mišljenje. Ako si već oprala svoj božićni pulover i mjerkaš kad da ga odjeneš, a s balkona ti već visi Djed Mraz, onda ćeš doći na svoje. Naime, od sada s ponosom možemo reći da je i znanstveno dokazano da nas božićni ukrasi mogu učiniti sretnijom osobom!  | Autor: IKEA IKEA

Ovo se posebno odnosi na dekoracije na kućnom pragu ili u vrtu, jer tako pokazuješ svijetu da si topla i pristupačna osoba, a tvoj dom poziva druge na druženje. Također, ovo je posebno korisno ako si se tek doselila u neki kvart ili zgradu. Lijepo uređen prag pomoći će da stekneš prijatelje u novom susjedstvu!

 | Autor: IKEA IKEA

 "U svijetu stresa i anksioznosti, ljudi se vole povezati sa stvarima koje ih usrećuju, a isto tako ih vraćaju u djetinjstvo kada su dobivali poklone ispod bora", objasnio je američki psihoanalitičar Stewe McKeown. "Ukrasi nas podsjećaju na djetinjstvo kada smo bili jako ushićeni oko Božića, a božićne dekoracije su među najjačim simbolima ovih blagdana. Postavljanje božićnih ukrasa ranije nego što je uvriježeno čini nas uzbuđenima zbog tog božićnog duha!" Zapravo, tu sreću i veselje samo produžujemo kad uranimo s proslavom. 

Možda vas zanima Malo drukčiji Božić: IKEA ima viseći bor! Rubrika Life&style Life&style

I još jedna zanimljivost. Božić može pomoći čak i ljudima koji su u proteklom razdoblju izgubili blisku osobu. Ma koliko tužni bili, blagdanski ugođaj i uređen dom prizvat će lijepa sjećanja. Bit ćeš više sjetninh misli, ali i sreće kad se prisjete svih Božića provedenih s tom osobom.
Doista, počinjemo kuću ukrašavati već večeras! 

Možda vas zanima Stigla je H&M Home božićna kolekcija! Predivno! Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: IKEA

Komentari 0