Life&style 01. travnja 2020.

Nije problem u svekrvi - često je glavni neprijatelj šogorica odnosno njegova sestra

Shutterstock.
  • U mnogim vezama njegova mama ima (pre)važnu ulogu, no izgraditi dobar odnos sa svekrvom je poželjno, ma kako komplicirano bilo
  • U "narodnom vjerovanju" svekrve su redom zlice, što sigurno nije tako. Ima ih predivnih
  • Jedna je anketa pokazala da je glavni neprijatelj češće njegova sestra!
Možda vas zanima... Ova tri parfema apsolutni su hit ovog proljeća - hoćeš li ih isprobati? Rubrika Beauty Beauty

Sigurno sve mi davno prije vjenčanja naučimo tko je u našoj vezi "druga žena" - njegova majka, naravno. Malo je muškaraca koji su potpuno imuni na majčin utjecaj. A malo ih je više koji su na njegas poprilično neotporni. Iako je popularno vjerovanje da je to osoba s kojom će biti najteže izgraditi dobar odnos, neke žene iz vlastitog iskustva tvrde da je još tvrđi orah njegova sestra. Evo nekoliko činjenica koje objašnjavaju da je prava protivnica u redovima njegove obitelji zapravo šogorica.

via GIPHY

Pazi se njegove sestre!

Veza mame i sina je jaka i nije teško shvatiti da mnogima mamama nije lako gledati kako ona pomalo pusa kad se sinčićeva ljubav usmjerava prema drugoj ženi, no neke studije pokazuju da veza svekrve i snahe najčešće nije neprijateljska. No problem koji se može pojaviti je veza s njegovom sestrom. Neslužbeno istraživanje koje je on-line proveo jedan južnoamerički dnevni list pitajući čitatelje da opišu odnos koji imaju s partnerovom obitelji. Upitali su koga od njih smatraju najproblematičnijim. 32% ispitanica reklo je da imaju najnapetiji odnos sa svekrvom, no čak 56% je izjavilo da je pravi zlikovac u muževoj obitelji njegova sestra!

Šogorice štite svoj klan i vlast

Rezultati ove ankete bili su iznenađenje, ali razlozi zašto je tako nisu, kažu psiholozi. Kako odrastamo, roditelji postaju manje važne figure u našem životu, a zamjenjuju ih naši vršnjaci. Zbog toga postajemo bliži svojoj braći i sestrama i stvaramo s njima snažan klan, mi nova generacija. A taj klan je ono što bi njegova sestra htjela zaštititi. No postoje i drugi razlozi ako je neprijateljski nastrojena prema tebi. Važne su i obiteljske uloge koje od djetinjstva braća i sestre imaju. Ako je njegova sestra starija od njega i cijeli život osjeća da ima pravo donositi odluke o bratovom životu i formirati njegove stavove, u trenutku kad počne gubiti tu vlast zbog druge žene, osjetit će se ugroženo. Trvenja su tada nužna.

via GIPHY

Staro suparništvo brata i sestre

Staro rivalstvo između braće i sestara isto može uzrokovati tenzije s bratovom suprugom. Čak i podsvjesno rivalstvo. Ako tvoj dragi i njegova sestra već dugo nisu u dobrim odnosima, onda će vrlo vjerojatno šogorica i tebe smatrati personom non gratom pa će božićni ručkovi i obiteljska slavlja biti još neugodniji.

Možda vas zanima... Šogorica ju je tri mjeseca prije vjenčanja zamolila da ga odgodi jer je "uplatila nešto za taj vikend" Rubrika Life&style Life&style

Njihova prirodna povezanost

Prirodna povezanost braće i sestara također bi mogla igrati ulogu u sukobu. Napokon, i istraživanja pokazuju da bebe stvaraju snažnu povezanost sa braćom i sestrama, slično vezi koju stvaraju sa svojim majkama. Ta veza je za njih zaštita i izvor sigurnosti što objašnjava zašto će novu djevojku ili ženu shvatiti kao prijetnju tome.

  • vi

    omg svaštaaaaa