Life&style
Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine?

Kad su neradni dani i državni praznici u Hrvatskoj 2022. godine?

  • Ako te zanima kada možeš planirati produženi vikend za bijeg od kuće donosimo ti kalendar blagdana i neradnih dana za 2022. godinu
  • Možemo ti odmah reći da će te ova godina razveseliti; jer državni praznici i blagdani često padaju na radne dane
  • Odmah pogledaj kada padaju državni praznici, blagdani i neradni dani 2022. - i isplaniraj svoj budući odmor ili predah

Koji su neradni dani u 2022. godini? Odgovor na ovo pitanje olakšat će ti planiranje produženog vikenda za odmor u prirodi ili pak vikend odlaska na more. Poznato je kako Hrvati vole spajati sve što se spojiti da, pa za tebe imamo lijepe vijesti. Možemo ti odmah reći da čim baciš pogled na kalendar, primijetiti ćeš da puno blagdana i državnih praznika pada na radne dane.

Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine? | Autor: shutterstock shutterstock Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine?

Možda vas zanima e-Dječja kartica Mudrica: Uz ovu besplatnu karticu obitelji mogu ostvariti brojne popuste u Hrvatskoj Rubrika Life&style Life&style

A to je savršena prilika za mini godišnji odmor. Oni spretniji (i sa dobrim šefovima) ove će godine imati prilike spojiti puno neradnih dana i iskoristiti to vrijeme za punjenje baterija. 

Kalendar neradnih dana 2022. godine

S obzirom na to da nam je prošla godina završila tako da su blagdani u prosincu i siječnju padali baš na vikende, pa smo i Božić i Novu godinu slavili subotom i nedjeljom i nije bilo prilike za spajanje, raspored neradnih dana za ovu godinu će ti izmamiti osmijeh na lice.

Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine? | Autor: Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine?

Državni praznici i blagdani: Neradni dani 2022.

Pogledaj kad su državni praznici i blagdani u 2022., a donosimo ti i pregled svih praznika i blagdana. I ono najbitnije, odmah možeš izračunati koliko slobodnih dana možeš spojiti. 

1.1. - Nova godina, subota

6.1. - Sveta tri kralja, četvrtak 

17.4. - Uskrs, nedjelja

18.4. - Uskrsni ponedjeljak, ponedjeljak

1.5. - Praznik rada, nedjelja

30.5. - Dan državnosti, ponedjeljak (prvi produženi vikend pred nama, pravi proljetni topli vikend; nadamo se)

16.6. - Tijelovo, četvrtak (ubaci još petak i evo prilike za mini izlet)

22.06. - Dan antifašističke borbe, srijeda (oni malo slobodniji će s ovim neradnim danom spojiti Tijelovo i tako dobiti skoro 7 dana za predah)

Kamo za vikend? Imamo 5 preporuka za jednodnevne izlete u okolici Zagreba!

5.8. - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, petak

15.8. - Velika Gospa, ponedjeljak

1.11. - Dan svih svetih, utorak (ovdje možeš spojiti ponedjeljak, jer tko ne voli neradne ponedjeljke)

18.11. - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, petak

25.12. - Božić, nedjelja

26.12. - Sveti Stjepan, ponedjeljak

Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine? | Autor: shutterstock shutterstock Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine?

U dane vjerskih blagdana pripadnici pojedinih vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj imaju pravo na neradni dan, i to: kršćani koji slave blagdan Božića na dan 7. siječnja toga dana, kršćani koji slave blagdan Uskrsa prema julijanskom kalendaru na dan Uskrsnog ponedjeljka, pripadnici islamske vjeroispovijesti koji slave blagdane Ramazanski bajram i Kurban-bajram jedan dan prema svom izboru za svaki od tih blagdana. 

Pripadnici židovske vjeroispovijesti koji slave blagdane Jom kipur i Roš hašanu, imaju pravo na jedan neradni dan prema svom izboru za svaki od tih blagdana.

Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine? | Autor: shutterstock shutterstock Kad su neradni dani u Hrvatskoj 2022. godine?

Možda vas zanima Rt Kamenjak u Istri prirodna je oaza koja će te ostaviti bez daha Rubrika Life&style Life&style

Ako blagdan ili neradni dan pada u nedjelju, na blagdan, odnosno na neradni dan, kao što znamo, ne prenosi se u idući dan. Zaposleni u Republici Hrvatskoj u dane blagdana i neradnih dana imaju pravo na naknadu plaće.

Photo: shutterstock

Komentari 0