Life&style

e-Dječja kartica Mudrica: Uz ovu besplatnu karticu obitelji mogu ostvariti brojne popuste u Hrvatskoj

  • Mudrica je korisna e-Dječja kartica kojom sve obitelji mogu ostvariti popuste i pogodnosti na aktivnosti i usluge u Hrvatskoj
  • Od popusta za nacionalne parkove i parkove prirode, do muzeja i kazališta, uz Mudricu sve su te aktivnosti lakše dostupne
  • Kartica koja se vadi preko e-građanina postoji još od kraja 2020. godine, ali dosad su rijetki čuli za nju

Kućni budžet hrvatskih obitelji u velikoj mjeri troši se na osnovne stvari poput hrane, prijevoza i na stanovanje, dok se za edukativne aktivnosti te aktivnosti slobodnog vremena obično namijenjuje manje sredstava. Uz obiteljsku karticu Mudricu, takve aktivnosti razonode u kojima može uživati cijela obitelj, puno su lakše dostupne!

Što je Mudrica?

Mudrica je projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kojom se roditeljima, skrbnicima i udomiteljima, dakle svim obiteljima, želi omogućiti pristup raznim aktivnostima diljem Hrvatske uz povoljnije cijene, odnosno različite popuste. Aktivnosti koje su lakše omogućene uz karticu Mudricu uključuju pogodnosti i popuste na robe ili usluge s više od 90 partnera.

E-Dječja kartica – Mudrica zapravo je aplikacija za iOS i Android mobilne uređaje, a cilj joj je olakšati svakodnevni život i svima omogućiti pristup brojnih aktivnostima u Hrvatskoj.

Kako napraviti e-dječju karticu – Mudricu?

Mudrica je potpuno digitalizirana usluga koju možeš jednostavno pokrenuti preko svojeg mobilnog uređaja. Karticu Mudricu prvo je potrebno zatražiti na portalu e-Građani, gdje je otvorena usluga e-Dječja kartica.

Nakon prijave i primitka aktivacijskih podataka, potrebno je mobilnu aplikaciju “Mudrica” instalirati na mobilni uređaj te se tamo prijaviti podacima. Nakon toga imat ćeš pristup mnoštvu popusta za cijelu obitelj!

Popusti i pogodnosti uz Mudricu

Kroz e-karticu Mudricu moguće je ostvariti niz popust na različite edukativne i zabavne sadržaje, ali i zdravstvene usluge. Popusti i pogodnosti u e-Dječju karticu Mudricu dostupni su svima, ali se povećavaju i s većim brojem djece u obitelji.

Prema broju djece, popusti s Mudricom podijeljeni su u tri kategorije:
1.    kategorija – jedno dijete
2.    kategorija – dvoje djece
3.    kategorija – troje i više djece

Popusti za uslugu koju odabereš uz prvu kategoriju donosi 5 posto popusta, uz drugu 7, dok je s trećom kategorijom popust na uslugu 10 posto.

Što bi značilo da će roditelj jednog djeteta uslugu kojoj je cijena primjerice 1000 kuna, platiti 50 kuna manje. Za roditelje s dvoje djece, popust će biti 70 kuna, dok će roditeljima s troje ili više djece popust na uslugu biti 100 kuna. 

Možda vas zanima Saznaj zašto je četvrtak najbolji dan za šoping Rubrika Moda Moda

Za tebe smo na jednom mjestu sakupili najbolje popuste iz triju kategorija usluga: putovanja, aktivnosti i trgovine.

Putovanja 

Izleti i boravak u prirodi mnogim su obiteljima omiljena razbibriga. U Hrvatskoj ima pregršto mjesta koja sa svojom obitelji možeš lakše posjetiti uz dječju karticu Mudricu, a mi ti donosimo nekoliko prijedloga!

Nacionalni park Plitvička jezera

Jedan od najpoznatijih hrvatskih nacionalnih parkova za korisnike Mudrice ima sljedeće popuste: za sve kategorije vrijedi jednak popust od 25% pri kupnji ulaznice na blagajnama na ulazu u NP Plitvička jezera. Popust se odnosi na redovne cijene ulaznica koje se primjenjuju na dan kupnje, odnosno posjeta nacionalnom parku.

Nacionalni park Brijuni

Predivni brijunsko otočje spoj je prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesne baštine na koji korisnici kartice Mudrice imaju popust od 5% u svakoj kategoriji. Prva kategorija ima 5% popusta na ulaz u nacionalni park, druga kategorija 5% popusta na ulaz na Brijune i 5% popusta na najam bicikla, dok treća kategorija ima 5% popusta na ulaz u park, 5% popusta na najam bicikla te 5% popusta na ručak a la carte.

Kamp Odmoree

Poseban kamp Odmoree nalazi se između Zadra i otoka Paga te nudi ekskluzivne parcele za ljubitelje kampiranja i obiteljsku atmosferu. 

Popust u kampu Odmoree za 1. kategoriju je 5% popusta na uslugu smještaja u kampu, mobilnim kućicama i potpuno opremljenim šatorima. Za 2. kategoriju korisnici Mudrice za jednaku uslugu dobivaju 7% popusta, dok će za 3. kategoriju 10% popusta za navedenu uslugu smještaja.

Aktivnosti

Interaktivno provođenje vremena u prostorima gdje se djeca mogu i educirati i obogatiti svoje znanje, ali se i opustiti kroz igru ili gledanje predstave vrlo je važno. U nastavku pronađi prijedloge za super popuste u Muzeju iluzija, kazalištu Žar ptica i Ivaninoj kući bajke. 

Muzej iluzija

Hrvatski muzej raširen i po svijetu mjesto je za igranje, informiranje i razne radionice te otvara put u svijet iluzije koji oduševljava sve generacije.

Posjetitelji koji su korisnici e-kartice Mudrice, u Muzeju iluzija mogu ostvariti pogodnosti za 1. kategoriju popust od 5% isključivo na didaktičke igre kupljene u muzejskom dućanu. Popust na istu pogodnost vrijedi i za ostale dvije kategorije, samo je u 2. kategoriji 25%, dok u 3. iznosi 30%.

Gradsko kazalište Žar ptica

Jedno od najpoznatijih kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj uz Mudricu ima pogodnost popusta za 3. kategoriju od 15%. Za obitelji s troje i više djece odobravaju popust od 15% na redovnu cijenu ulaznice od 35 kuna. Tako da cijena ulaznice s popustom za sve članove obitelji iznosi 30 kuna.

Ivanina kuća bajke

Jedinstveni je to multimedijalni i interaktivni centar koji slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo. 1. kategorija pogodnosti uz Mudricu ostvaruje popust od 10% na bajkovitu uslugu u kojoj će uživati cijela obitelj: čitanje bajki!

Za pružanje te usluge nužna je prethodna najava na broj 047/525-398 ili na adresu e-pošte: info@ivaninakucabajke.hr. Pripadnici 2. kategorije za istu uslugu ostvarit će popust od 20%, dok za 3. kategoriju vrijedi popust od 30%.

Trgovine

Sastavni dio svakodnevnog života su i kućne potrepštine, odjeća, obuća, modni dodaci te namještaj i uređenje doma. U nastavku pronađi prigodne popuste s e - Mudricom iz trgovina.

Müller 

Jedna od najpoznatijih trgovačkih lanaca koji svoje trgovine ima diljem Hrvatske, za korisnike Mudrice ima jednak popust za sve kategorije, od 10%.

Tih 10% popusta odnosi se na cjelokupan asortiman na unaprijed određeni dan u mjesecu u svim Müller trgovinama, stoga je potrebno pratiti objave partnera Müllera na webu, društvenim mrežama i aplikaciji Mudrica.

Mömax

Uređenje doma i namještaj samo je dio asortimana Mömaxa po pristupačnim cijenama i primamljivog dizajna. Mömax također ima jednak popust za sve kategorije, od 12% na proizvode. Popust se ne zbraja s ostalim popustima te se ne odnosi na Best Price proizvode, kupone, aktualne kataloge te robu na rasprodaji.

Crystal Vision

Nakit i modni dodaci ovog brenda koji su stvoreni maštom dizajnera pristupačniji su uz ove pogodnosti po kategorijama.

Za prvu i drugu kategoriju popust iznosi 10% na cjelokupan Crystal Vision asortiman. Popust se ne zbraja s drugim popustima i ne vrijedi za artikle koji su označeni kao sniženi. Za kupovinu dvije pamučne torbe ''Mali Princ'', na drugu ostvarujete -15% popusta.

Za treću kategoriju također vrijedi popust od 10% na cjelokupan Crystal Vision asortiman. Popust se ne zbraja s drugim popustima i ne vrijedi za artikle koji su označeni kao sniženi. Za kupovinu dvije pamučne torbe ''Mali Princ'', na drugu ostvarujete -15% popusta.

Više o e-Dječjoj kartici Mudrici možeš pročitati na portalu missMAMA, dok popis svih popusta i partnera ove inicijative, kojih ima više od 90 i sve informacije kako aktivirati e-uslugu te preuzeti mobilnu aplikaciju možeš pronaći na www.e-djecjakartica.hr.

Žena kupuje meso na popustu pa spremi u zamrzivač za cijelu godinu Možda vas zanima Mama se dosjetila kako da uštedi 9000 kuna na hrani i osigura godišnju zalihu mesa za obitelj Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram @sdudm

Komentari 0