- Ovo nije ni prvi, a ni posljednji recept za snickers kolač na koji ćeš naletjeti, ali je među najukusnijima
- Odgovorno trudimo da se opasni približio okusu popularne čokoladice Snickers
- Pa ako voliš taj spoj slatkog kikirikija i čokolade, možeš si izpeći pun lim snickers kocki
- Raffaello tart oduševljava okusom i lakoćom pripreme, a najbolje je što ne treba ni paliti pećnicu
Volimo kad okus neke poznate slastice poput Raffaella, Snickersa, Kinderlade uspijemo pretočiti u kolač. Domaći kolač koji smo samo pripremili i znamo da u njemu nema nikakvih konzervansa, bojila, e-brojeva, a okus je opet tu. Još kad ga vjerno prenesemo... Ovaj recept za snickers kocke jako se tome približio.
Naravno, volimo i kad cijelu stvar izvedemo bez puno muke, kad je kolač jednostavan. Ovaj nije u kategoriji najjednostavnijih (npr. onih koji umjesto tijesta imaju podlogu od keksa). Nije ni posebno kompliciran, ali ipak treba napraviti tri sloja, biskvit, kremu i ganache za preliti kolač. No, za neke se okuse valja potruditi...
Sastojci:
Biskvit:
- 10 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 1 žlica ulja
- 7 žlica oštrog brašna
- 5 žlica kakaa
- ½ praška za pecivo
- 100 g prženih i mljevenih neslanih kikirikija
Krema:
- 10 žumanjaka
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 g mliječne čokolade
- 250 g maslaca
- 200 g sjeckanih kikirikija
Ganache:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g mliječne čokolade
Priprema:
- Za biskvit od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera.
- Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati ulje.
- Brašno pomiješati s kakaom, praškom za pecivo i mljevenim kikirikijem. Kad su sastojci razvnomjerno izmješani, ručno ih, špatulom, umiješaj u smjesu bjelanjaka i ulja.
- Za kremu umutiti mikserom žumanjke sa šećerom pa kuhati na pari (posudu uroni u veću posudu s uzavrelom vodom) oko 10 minuta, uz stalno miješanje.
- Dodati smjesi čokoladu izlomljenu na kockice, miješati dok se ne otopi, pa maknuti s vatre.
- Kad se malo ohladi, u mlaku kremu umiksati maslac sobne temperature.
- Dodati sjeckani kikiriki, izmiješati ručno pa premazati po biskvitu.
- Za ganache treba vrhnje zagrijati do vrenja, maknuti s vatre pa dodati obje vrste čokolade izlomljene na kockice i miješati dok se ne otope.
- Preliti po kolaču.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.