Life&style

Neodoljivi spoj čokolade i slatke kreme s kikirikijem: domaćim snickers kockama teško je odoljeti

Volimo kad okus neke poznate slastice poput Raffaella, Snickersa, Kinderlade uspijemo pretočiti u kolač. Domaći kolač koji smo samo pripremili i znamo da u njemu nema nikakvih konzervansa, bojila, e-brojeva, a okus je opet tu. Još kad ga vjerno prenesemo... Ovaj recept za snickers kocke jako se tome približio. 

Naravno, volimo i kad cijelu stvar izvedemo bez puno muke, kad je kolač jednostavan. Ovaj nije u kategoriji najjednostavnijih (npr. onih koji umjesto tijesta imaju podlogu od keksa). Nije ni posebno kompliciran, ali ipak treba napraviti tri sloja, biskvit, kremu i ganache za preliti kolač. No, za neke se okuse valja potruditi...

Možda vas zanima Poslije Snickers Cheesecakea ne želimo pomisliti na nijedan drugi kolač, toliko je dobar... Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

Biskvit:

  • 10 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 žlica ulja
  • 7 žlica oštrog brašna
  • 5 žlica kakaa
  • ½ praška za pecivo
  • 100 g prženih i mljevenih neslanih kikirikija

Krema:

  • 10 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 g mliječne čokolade
  • 250 g maslaca
  • 200 g sjeckanih kikirikija

Ganache:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g mliječne čokolade

Priprema: 

  1. Za biskvit od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. 
  2. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati ulje.
  3. Brašno pomiješati s kakaom, praš­kom za pecivo i mljevenim kikirikijem. Kad su sastojci razvnomjerno izmješani, ručno ih, špatulom, umi­ješaj u smjesu bjelanjaka i ulja.
  4. Za kremu umutiti mikserom žumanjke sa šećerom pa kuhati na pari (posudu uroni u veću posudu s uzavrelom vodom) oko 10 minuta, uz stalno miješanje. 
  5. Dodati smjesi čokoladu izlomljenu na kockice, miješati dok se ne otopi, pa maknuti s vatre.
  6. Kad se malo ohladi, u mlaku kremu umiksa­ti maslac sobne temperature.
  7. Dodati sjeckani kikiriki, izmiješati ručno pa premazati po biskvitu.
  8. Za ganache treba vrhnje zagrijati do vrenja, maknuti s vatre pa dodati obje vrste čokolade izlomljene na kockice i miješati dok se ne otope.
  9. Preliti po kolaču.
Photo: Instagram@bromabakery
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    snickers njam