- Ako tražiš slasticu za novogodišnji stol, imamo slatki i sočni prijedlog: čudesna torta od palačinki
- Uz čokoladne palačinke dolazi i prefina delikatna krema, a kako se priprema možeš saznati u nastavku
- Recept je objavljen na YouTube kanalu Lieblingsdesserts, a u samo dva tjedna pregledalo ga je više od 2 milijuna ljudi
Ako nakon silnih božićnih torti, kolača i keksića nemaš ideje za desert za novogodišnjim stolom, onda je ova torta od palačinki idealno rješenje. Spravljanje je jednostavno, nema puno sastojaka, a rezultat je ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima. Ova torta definitivno zaslužuje mjesto na blagdanskom stolu!
Recept je objavljen na YouTube kanalu Lieblingsdesserts, a u samo dva tjedna pregledalo ga je 2.2 milijuna ljudi iz cijelog svijeta.
Sastojci
Za palačinke:
- 180 g brašna
- 35 g nezaslađenog kakaa
- prstohvat soli
- 10 g šećera
- 3 jaja
- 260 ml vrućeg mlijeka
- 160 g kipuće vode
- 60 g tekućeg meda
- 25 ml biljnog ulja
Za kremu:
- 250 g kremastog svježeg sira
- 90 g šećera u prahu
- 150 g punomasnog kiselog vrhnja
- 250 g vrhnja (33% masnoće)
- 20 g tekućeg meda
Ostalo:
- ulje za podmazivanje tave
- šećer u prahu za posipavanje
Priprema
1. Stavi u posudu brašno, kakao, prstohvat soli i šećer te sve dobro promiješaj. Potom dodaj 3 jaja, miješajući postepeno ulij mlijeko pa dodaj vodu te miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto. Procijedi tijesto za palačinke kroz fino sito da ne ostanu grudice.
2. Dodaj tijestu med te ostavi da odstoji 20 minuta. Nakon toga umiješaj 25 ml biljnog ulja.
3. Namaži tavu biljnim uljem te ispeci palačinke s obje strane na srednjoj vatri. Trebala bi dobiti 14 palačinki.
4. Za kremu pomiješaj mikserom kremasti sir, 45 g šećera u prahu i kiselo vrhnje. U drugoj posudi izmiksaj vrhnje i 45 g šećera u prahu. Dodaj to kremi te sve dobro izmiksaj.
5. Svaku palačinku premaži kremom. Ostavi malo kreme za kasnije. Svaku palačinku presavij dvaput. Potom po svakoj palačinki premaži preostalu kremu.
6. Oprezno namotaj tri palačinke u nizu. Potom svaku palačinku 'lijepi' na kolut tako da slažeš jednu po jednu s premazanim dijelom i pritisneš.
7. Omotaj tortu kalupom za tortu te prekrij prozirnom folijom. Stavi kolač u hladnjak da odstoji 8-10 sati.
8. Makni kalup i foliju. Prije posluživanja pospi kolač šećerom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.