Life&style

Nemoj bacati kore od oguljenog krumpira! Pogledaj kako da od njih napraviš prefino jelo

  • Ako uvijek bacaš koru oguljenog krumpira, ovaj recept je za tebe
  • Kora krumpira sadrži mnoštvo hranjivih tvari i vrlo je lako možeš prenamijeniti u slasan međuobrok
  • Trebat će ti malo začina po želji i svega 15-20 minuta za ukusan hrskavi čips

Jesi li znala da čak polovica vlakana u krumpiru dolazi iz njegove "kože"? To znači da kada bacaš svoje kore od krumpira u kantu za kompost, ili smeće, propuštaš mnogo hranjivih tvari. Evo dobrih vijesti: korisnica Instagrama Carleigh Bodrug upravo je smislila super brz način da iskoristiš ljusku krumpira.

Možda vas zanima Krumpir je proklijao, no ipak ćeš ga pripremiti i pojesti? Očito ne znaš koje opasnosti to krije Rubrika Life&style Life&style

U videu objavljenom na Instagramu, Bodrug svoje kore od krumpira polije maslinovim uljem i omiljenim začinima. Sve je gotovo u roku 15-20 minuta. Rezultat je pregršt hrskavog čipsa od krumpira koji izgledaju potpuno ukusno. Ova žena ispržila je kore u air fryeru (friteza na vrući zrak), ali ako nemaš ovakav uređaj, također možeš ispeći ljusku od krumpira na 200 stupnjeva u pećnici na 25 minuta za jednak užitak. 

Recept koji će upaliti u svakoj prilici: sočni složenac od pečenog krumpira, sira i slanine

 | Autor: shutterstock shutterstock Čips od krumpirove kore

Dok Bodrug koristi mješavinu začina od češnjaka i bilja, možeš dodati bilo koji od svojih omiljenih začina - poput domaćeg začina Taco, na primjer. Također možeš dodati i naribani parmezan za sirast doživljaj ovog čipsa.

Možda vas zanima Ovaj video s McDonald's ovim krumpirićima dao nam je misliti koju porciju naručiti Rubrika Life&style Life&style

Jedan komentator je predložio da svoj pire krumpir upotpuniš hrskavom kožicom, što zvuči poput eksplozije. Ne zaboravi očistiti krumpir prije guljenja i uživaj!

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    nije,mi to bas nesto