- Ako uvijek bacaš koru oguljenog krumpira, ovaj recept je za tebe
- Kora krumpira sadrži mnoštvo hranjivih tvari i vrlo je lako možeš prenamijeniti u slasan međuobrok
- Trebat će ti malo začina po želji i svega 15-20 minuta za ukusan hrskavi čips
Jesi li znala da čak polovica vlakana u krumpiru dolazi iz njegove "kože"? To znači da kada bacaš svoje kore od krumpira u kantu za kompost, ili smeće, propuštaš mnogo hranjivih tvari. Evo dobrih vijesti: korisnica Instagrama Carleigh Bodrug upravo je smislila super brz način da iskoristiš ljusku krumpira.
U videu objavljenom na Instagramu, Bodrug svoje kore od krumpira polije maslinovim uljem i omiljenim začinima. Sve je gotovo u roku 15-20 minuta. Rezultat je pregršt hrskavog čipsa od krumpira koji izgledaju potpuno ukusno. Ova žena ispržila je kore u air fryeru (friteza na vrući zrak), ali ako nemaš ovakav uređaj, također možeš ispeći ljusku od krumpira na 200 stupnjeva u pećnici na 25 minuta za jednak užitak.
Recept koji će upaliti u svakoj prilici: sočni složenac od pečenog krumpira, sira i slanine
Dok Bodrug koristi mješavinu začina od češnjaka i bilja, možeš dodati bilo koji od svojih omiljenih začina - poput domaćeg začina Taco, na primjer. Također možeš dodati i naribani parmezan za sirast doživljaj ovog čipsa.
Jedan komentator je predložio da svoj pire krumpir upotpuniš hrskavom kožicom, što zvuči poput eksplozije. Ne zaboravi očistiti krumpir prije guljenja i uživaj!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.