Life&style
Najgore božićne pjesme ikada

Nećemo biti Grinch i kvariti raspoloženje, ali ovo smatraju za 10 najgorih božićnih pjesama

  • Sezona je blagdana i znaš što to znači? 
  • Između ostaloga, vrijeme je za božićne pjesme!
  • Nismo Grinčevi, ali ovih deset božićnih pjesama spadaju među najgore

Od klasike i pjesama uz koje smo odrasli slušajući ih tijekom djetinjstva pa do modernijih pjesama koje su prihvaćene u božićni glazbeni leksikon, slušanje blagdanskih melodija uvijek izgleda kao da navlačiš udoban džemper i sa šalicom vrućee čokolade gledaš snježnu oluju vani. Pa... uglavnom.

Novi božićni filmovi Možda vas zanima Tako laki i zabavni: 7 novih božićnih filmova koje se isplati pogledati Rubrika Life&style Life&style

Unatoč svim sjajnim božićnim pjesmama koje postoje, postoje neke koje se smatraju doista groznima. Bilo da su loše s čistog glazbenog stajališta ili jednostavno stvarno idu na živce iz nekog razloga… Izbor nismo radili mi, samo smo pregledali koji se naslovi obično nađu na popisu najlošijih jer, da, rade se i takve top liste božićnih pjesama.

Dakle, donosimo popis od 10 najgorih božićnih pjesama ikada stvorenih. 

10. You're A Mean One, Mr. Grinch - Thurl Ravenscroft

'You're A Mean One, Mr. Grinch' odlična je lekcija o opisnim pridjevima, ali nimalo ne potiče božićni duh.

9. Grandma Got Run Over By A Reindeer - Elmo & Patsy

Smiješna priča o baki koja se opija likerom od jaja postaje užasna nakon što ju je pregazio sob. I ne samo to, pjesma ide u prilično živopisne detalje o posljedicama nakon što je baku pregazio spomenuti sob. Ali hej, pjesma barem zvuči božićno!

8. Christmas Tree - Lady Gaga

Volimo Lady Gagu, nemojte nas pogrešno shvatiti, ali ova pjesma je jednostavno... užasna. Zvuči kao vrlo loša parodija zbog oštrih instrumentala i ne baš suptilnih aluzija. Definitivno nije pjesma s kojom se Lady Gaga treba ponositi.

7. Do They Know It's Christmas? - Band Aid

Znamo da je ova pjesma napravljena kako bi se prikupio novac za gladne u Etiopiji 1984. godine — što je dobro! — ali tekstovi su, uh, u najboljem slučaju dodvorljivi, čak i uvredljivi u najgorem slučaju.

6. Wonderful Christmastime - Paul McCartney

Slično kao i pjesma It's a Small World, jednom kada ti Wonderful Christmastime zapne u glavi, tu je zauvijek. Barem je šale koje okružuju pjesmu čine malo podnošljivijom, ali to je i dalje vrlo banalna melodija.

5. The Chipmunk Song - The Chipmunks

Tko je želio ovu suradnju? Zašto je ovo snimljeno? Samo da nam prokrvare uši? Ako je tako, napravili su sjajan posao. 

4. I Want a Hippopotamus for Christmas - Gayla Peevey 

Ovo i All I Want for Christmas is My Two Front Teeth su u istom stilu kada djeca pjevaju o tome što žele za Božić i... to jednostavno nije za nas! Shvaćamo da su klasici, ali vrijeme je da se ovaj žanr božićnih pjesama umirovi.

3. Santa Baby - Michael Bublé

Michael Bublé je kukavica jer je promijenio tekst u „Santa buddy“ – među ostalim izmjenama. Ako namjeravaš obraditi ovu pjesmu, uzmi je cijelu ili to nemoj učiniti uopće.

2. I Saw Mommy Kissing Santa Claus - Jackson 5

Naravno, vjerojatno si se nasmijala kad si shvatila da je Djed Božićnjak opisan u pjesmi I Saw Mommy Kissing Santa Claus djetetov otac, ali pjesma gubi ikakav šarm koji ima kad to napraviš.

1. The Christmas Shoes - NewSong 

Ne, jednostavno ne.

Možda vas zanima Ručno rađene čokolade i praline brenda Čok-čok čokolada izgledaju božanstveno, a takav je i okus! Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Nije bas tako losa paul.mcartneya hehe