- Piletina je brzo gotova i zdrava, a najmanje masan dio su prsa, posebno ako odstraniš kožicu
- Ovaj komad mesa pogodan je za najrazličitija jela, ako su ti dosadili klasični recepti isprobaj ovaj
- Ljutkasto-slatkasti okus ovako pripremljene piletine nešto je posebno
Želiš li dašak egzotike na svom tanjuru iskušaj ovu piletinu pripremljenu s medom i čilijem. Evo i nekoliko savjeta: pileća prsa su mnogo jeftinija kupiš li ih s kožom i kostima; meso odvoji, a od kostiju i kožice možeš skuhati finu pileću juhu. Nemaš li sezamovog ulja, zamijeni ga običnim, suncokretovim, neće biti velike razlike. Ipak, ostali sastojci poput meda, sezama, soja umaka i čilija su obavezni. Staviš li rižu kuhati odmah na početku, ovaj ručak doista može biti gotov za 20 minuta.
Sastojci:
1 kg pilećih prsa bez kostiju narezanih na kocke veličine 2,5x2,5 cm
0,5 dl meda
0,5 dl soja umaka
0,5 dl vode
3 režnja češnjaka sitno nasjeckana
1/4 žličice nasjeckanog čilija
3 žličice škrobnog brašna
Brzi recept Jamieja Olivera: Tjestenina s tikvica i limunom od samo 5 sastojaka
2 žlice hladne vode
2 žlice sezamovih sjemenki
1 žlica sezamovog ulja
Za prilog: kuhana riža
Po želji: sitno nasjeckani mladi luk
Postupak:
U posudi pomiješaj med, soja umak, vodu, češnjak i čili - ostavi sve sa strane. U tavi zagrij sezamovo ulje i kad je vruće baci na njega kockice piletine. Prži na jakoj vatri uz stalno miješanje nekoliko minuta, a zatim u tavu ulij pripremljeni umak. Malo smanji vatru i kuhaj još 5 minuta poklopljeno. Povremeno promiješaj. Pred kraj u tavu umiješaj škrobno brašno i 2 žlice vode. Miješaj dok se sve ne zgusne. Ugasi vatru i posipaj sezamovim sjemenkama. Serviraj s kuhanom rižom, a po želji sve na tanjuru posipaj s nasjeckanim mladim lukom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.