Life&style 30. svibnja 2021.

Ne znaš što ćeš za ručak? Ljutkasta piletina u sezamu s rižom gotova je za 20 minuta i sjajna je!

Shutterstock/Instagram.
  • Piletina je brzo gotova i zdrava, a najmanje masan dio su prsa, posebno ako odstraniš kožicu
  • Ovaj komad mesa pogodan je za najrazličitija jela, ako su ti dosadili klasični recepti isprobaj ovaj
  • Ljutkasto-slatkasti okus ovako pripremljene piletine nešto je posebno

Želiš li dašak egzotike na svom tanjuru iskušaj ovu piletinu pripremljenu s medom i čilijem. Evo i nekoliko savjeta: pileća prsa su mnogo jeftinija kupiš li ih s kožom i kostima; meso odvoji, a od kostiju i kožice možeš skuhati finu pileću juhu. Nemaš li sezamovog ulja, zamijeni ga običnim, suncokretovim, neće biti velike razlike. Ipak, ostali sastojci poput meda, sezama, soja umaka i čilija su obavezni. Staviš li rižu kuhati odmah na početku, ovaj ručak doista može biti gotov za 20 minuta.

 

Marinirana pileća prsa Možda vas zanima... Nemaš vremena za kuhanje? Uz ovaj trik za pripremu piletine svejedno možeš jako fino jesti Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

1 kg pilećih prsa bez kostiju narezanih na kocke veličine 2,5x2,5 cm

0,5 dl meda

0,5 dl soja umaka

0,5 dl vode

3 režnja češnjaka sitno nasjeckana

1/4 žličice nasjeckanog čilija

3 žličice škrobnog brašna

Brzi recept Jamieja Olivera: Tjestenina s tikvica i limunom od samo 5 sastojaka

2 žlice hladne vode

2 žlice sezamovih sjemenki

1 žlica sezamovog ulja

Za prilog: kuhana riža

Po želji: sitno nasjeckani mladi luk

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima... Žene koje redovito vježbaju znaju koliko ova jedna stvar utječe na kvalitetu treninga Rubrika Life&style Life&style

Postupak:

U posudi pomiješaj med, soja umak, vodu, češnjak i čili - ostavi sve sa strane. U tavi zagrij sezamovo ulje i kad je vruće baci na njega kockice piletine. Prži na jakoj vatri uz stalno miješanje nekoliko minuta, a zatim u tavu ulij pripremljeni umak. Malo smanji vatru i kuhaj još 5 minuta poklopljeno. Povremeno promiješaj. Pred kraj u tavu umiješaj škrobno brašno i 2 žlice vode. Miješaj dok se sve ne zgusne. Ugasi vatru i posipaj sezamovim sjemenkama. Serviraj s kuhanom rižom, a po želji sve na tanjuru posipaj s nasjeckanim mladim lukom.

Komentari 0