Life&style

"Ne želim supruga na porodu, grozan je prema meni otkako sam trudna, a ne želi da idem s doulom"

  • Žena čiji se muž ponaša "stvarno zločesto" tvrdi da ga ne želi u rađaonici kada dođe vrijeme 
  • Kaže da je njezin suprug bio "stvarno zao i distanciran" prema njoj otkako je otkrila da je trudna
  • Umjesto supruga, radije pored sebe želi neznanku, doulu koju je tek upoznala i koja je uz nju tijekom trudnoće

Mnoge žene poželjet će svoje partnere uz sebe tijekom poroda, ali to sigurno nije uvijek slučaj. Jedna trudnica tvrdi da je odlučila da uopće ne želi svog muža u rađaonici kad za to dođe vrijeme, s obzirom na način na koji se ponašao tijekom cijele trudnoće do sada. Prema riječima neimenovane žene, ne radi se o tome da njezin suprug ne želi da ima dijete, ali "on je bio jako zao i distanciran otkad smo saznali da čekamo dijete", kaže. Njegovo ponašanje smatrala je toliko izazovnim da je odlučila tijekom poroda uzase imati neznanku, ženu koju je tek upoznala preko internetske prijateljice.

"Svoju trudnu ženu stavio sam na dijetu da joj pomognem da smršavi kad se dijete rodi" Možda vas zanima "Svoju trudnu ženu stavio sam na dijetu da joj pomognem da smršavi kad se dijete rodi" Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: shutterstock shutterstock "Nakon još jednog bračnog razgovora koji je završio plačem odlučila sam da želim stranca uz sebe u rađaoni, a ne svog muža"

S obzirom na to da zakoni u njezinoj državi nalažu da samo još jedna osoba može biti u rađaonici, odlučila je da bi radije da je "topla, slatka, gotovo majčinska figura" uz nju, a ne njezin suprug. Na Redditu, buduća mama je objasnila da je saznala da je trudna prije otprilike tri mjeseca, a njezin suprug "nije bio sretan" zbog vijesti. Kaže da joj suprug "puno radi", a iako je navikla puno biti sama, posljednjih mjeseci osjeća se dodatno usamljena. Obeshrabrena žena rekla je da joj je prijateljica koju je upoznala na internetu bila fantastičan izvor podrške u težim trenucima. No, s obzirom na to da živi u drugoj državi, ne može biti s njom osobno.

 | Autor: shutterstock shutterstock "Nakon još jednog bračnog razgovora koji je završio plačem odlučila sam da želim stranca uz sebe u rađaoni, a ne svog muža"

Napisala je: "Nakon još jednog užasnog razgovora s mojim mužem u kojem sam plakala jer je rekao da neće ići sa mnom na ultrazvuk i nije mario za 'trudnoću' jer se to njega ne tiče, moja online prijateljica učinila je nešto nevjerojatno velikodušno. "Platila mi je da imam doulu, ženu koja pruža nemedicinsku potporu rodiljama. Ona ne radi nikakve liječničke stvari, ali mi je mentalna podrška i netko kome mogu poslati poruke bilo kada tijekom trudnoće, a može čak biti uz mene na porodu. Oba moja roditelja su preminula pa je ovo bila tako slatka gesta."

"Žena mi je trudna makar sam napravio vazektomiju. Ima li šanse da je dijete moje?"

Žena je dodala kako je danas upoznala tu osobu koja je veoma draga i topla, gotovo kao majčinska figura. "Stvarno mi se sviđa i učinila je da se osjećam puno bolje u vezi svih mojih briga i strahova. Rekla je da će poći sa mnom na ultrazvuk ako osjetim da mi netko treba i osjetila sam trenutno olakšanje. Kako samo jedna osoba može biti samnom kao podrška tijekom porođaja, nadam se da će se to promijeniti do mog termina, ali ako se ne dogodi, mislim da želim zamoliti nju da bude tamo umjesto mog muža", rekla je.

 | Autor: shutterstock shutterstock "Nakon još jednog bračnog razgovora koji je završio plačem odlučila sam da želim stranca uz sebe u rađaoni, a ne svog muža"

Nisam mislila da će ga to uopće zanimati jer ionako ne želi sudjelovati u većini stvari koje se događaju u vezi s trudnoćom, ali kad sam mu spomenula da bi možda ta osoba mogla biti sa mnom na porodu, uznemirio se i rekao da ne može. Ispričao je sve svom bratu koji je za nju rekao da je "prava mustra" jer mužu "neće dati da prvi vidi svog sina". Iako par još ni ne zna je li djevojčica ili dječak u pitanju...  

Možda vas zanima Žene su podijelile najčudnije želje koje su imale u trudnoći: "Željela sam žvakati opuške..." Rubrika Life&style Life&style

Prijateljica koja joj je platila doulu joj je rekla da je najvažnije da se ona osjeća dobro i neka tako napravi, priznajući joj da joj nije jasno kako se muž uopće tako može ponašati. Rekla joj je: "Normalno da partner u svakom pogledu podržava ženu u trudnoći i odgoju djece. Moj muž mi je doslovno pripremio odrezak za večeru u krevetu i kupio mi čokolade. Zaslužuješ više!"

Složili su se i korisnici Reditta da je prijateljičin primjer norma i ta ne bi trebala biti s nekim tko se tako neljubazno ponaša prema njoj. Jedan je napisao: "Rađanje nije sport za gledatelja niti pravo bilo koje osobe da mu svjedoči. To je medicinski postupak, a ne susret i pozdrav za novorođenče. Osoba koja je s vamavam pomaže da lakše prođete kroz taj medicinski postupak. Druga je dodala: "Vaš muž ne zvuči kao tip osobe koja je dobra u pružanju podrške. On može biti prva nemedicinska podrška koja će vidjeti bebu nakon što se porod završi, ako je to ono što želite".

 

Photo: shutterstock

Komentari 0