Life&style

Naši travel blogeri, svjetski putnici, otkrili su nam što uvijek nose na put. I koliko toga!

  • Svjetski putnici i travel blogeri vrlo dobro znaju kako je dobra priprema za putovanje pola posla
  • Svi koji žude za putovanjima ponekad zavire na njihove Instagram profile koji ih vode na neka od najljepših mjesta te često budu inspiracija za destinaciju putovanja
  • Pitali smo naše poznate putnike po svijetu da podijele s nama što i kako pakiraju kad idu na put

Nove avanture, izvrsna gastronomija i predivni ljudi - brojni su razlozi zbog kojih volimo putovati. Kada odaberemo željenu destinaciju, sljedeći korak je pakiranje. Vječno pitanje za većinu nas je kako da ne pretjeramo s prtljagom i ponesemo nepotrebne stvari, a ipak ne zaboravimo na ono osnovno? Kako bi se ubuduće što lakše i bez stresa uspjela spakirati, pitali smo poznate hrvatske travel blogere za nekoliko savjeta. Evo što su nam rekli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @vannabojovic

Vanna Bojović: "Volim pretjerati s nakitom"

Vanna Bojović 28-godišnja je avanturistica kojoj su putovanja životni poziv. Posjetila je 81 zemlju na 5 kontinenata, a cilj joj je kročiti u svaku državu svijeta. Njezina ljubav prema putovanjima počela je već u prvim godinama života, a Vanna često posjećuje destinacije koje nisu na vrhu popularnih turističkih odredišta.

Nedavno se vratila iz Afrike, a s obzirom da joj je želja svaka zemlja svijeta, ne sumnjamo kako će nas odvesti na još puno putovanja na svom Instagram profilu. S obzirom na to da se često pakira, otkrila nam je kako izgleda njezina priprema za putovanje. "S obzirom da se moja avanturistička putovanja razlikuju od klasične definicije godišnjih odmora, pakiranje mi najviše ovisi o destinaciji. Dobro istraživanje destinacije, vremenske prognoze te planiranih aktivnosti na destinaciji je već pola posla što se pakiranja tiče", rekla nam je Vanna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @vannabojovic

A kada su u pitanju modne kombinacije prema osobnom iskustvu svih ovih godina zaključila je kako je bolje ponijeti manje boljih komada koji se dobro kombiniraju nego hrpu nepotrebnih stvari. "Za vruće ljetne destinacije najbitniji su mi crop topovi koji zauzimaju malo mjesta u koferu i lagane ljetne košulje koje štite od sunca, a uvijek lijepo izgledaju. Također, volim nositi duge ljetne hlače visokog struka te uvijek spakiram pokoju maxi haljinu ugodnog materijala."

"Ono u čemu volim pretjerati su nakit koji podigne svaki outfit te nekoliko komada sunčanih naočala bez kojih nikad ne putujem. A "must" je i slamnati prozračni šešir koji nikad ne pakiram, već ga odmah stavim na glavu još u Zagrebu pri izlasku iz stana". Rekla je kako robu uvijek rola jer tako zauzima manje mjesta u koferu i ne gužva se. "Kozmetiku uglavnom kupujem na destinaciji, a za prvu ruku ponesem mini pakiranja koja su dozvoljena u ručnoj prtljazi ukoliko putujem avionom", kaže.

Možda vas zanima Nova aplikacija osnažuje žene da samostalno putuju i stvaraju nova prijateljstva Rubrika Life&style Life&style

Sandra Petrač: "Uvjeri svog putnog partnera da mu ne treba toliko stvari, i dio svojih spakiraj u njegov kofer"

Sandra Petrač krije se iza fotogeničnog profila @take.you.to koji uistinu kao da i nas same vodi na mjesta koja posjećuje Sandra. Njezine fotografije uistinu ostavljaju bez riječi, a otkrila je kako joj je jedna od najdražih posjećenih destinacija egotični Bali. Ovih dana Sandra istražuje ljepote Lijepe Naše, a sa svojim pratiteljima rado dijeli savjete o tome što posjetiti, što raditi i što degustirati, obzirom da je i sama velika ljubiteljica gurmanskih specijaliteta. 

Sandra nam je rekla kako iako možda već zvuči kao floskula isplanira outfite po danu i prigodi. "Pošto mi je bitno fotografiranje, pokušam uzeti odjeću vedrih boja poput narančaste, žute, crvene jer rade odličan kontrast na plavu (more) i zelenu (jezera, planine-, šume...). Nakon odabira, svu odjeću "rolam" pošto na taj način zauzme mnogo manje prostora u koferu", rekla je. Ako i ti svaki put brineš oko težine svoje prtljage kada putuješ avionom, naša blogerica rekla nam je mali trik kojim se ona služi: "kada putujem avionom, sve teže stvari poput cipela, laptopa i slično, spremim u ručnu prtljagu jer mi je srećom do sada nisu niti jednom vagali, a bila je sigurno svaki put dvostruko teža od dopuštene".

Putna ljekarna: Nemoj zaboraviti ponijeti ovih 7 stvari na more, bit ćeš mirnija na odmoru!

Kaže kako joj kozmetika svaki put zauzme najviše prostora u prtljazi pošto je na  putovanju uhvati "La vita e bella" mod. I, naravno kao i većina nas da si oduška u isprobavanju hrane tako da kaže ne pazi što jede i pije jer "kako ne nazdraviti uz večeru s vinom?" "A licu i koži se to naravno nikako ne sviđa pa kozmetikom pokušavam spasiti što se spasiti da." Ono što uvijek nosi sa sobom su čepići protiv buke, vitamini i dodatni punjač za baterije, a smatra kako je potrebno dodatno uvijek pripaziti da imamo kopije svih dokumenata i dio novaca koji ne držitmo u novčaniku kako bi u slučaju krađe imali "prvu pomoć". 

A ovo je Sandrin savjet koji do sada nismo primjenjivali, no dobro će nam doći: "Pokušajte uvjeriti svog putnog partnera/icu kako mu zapravo ne treba toliko stvari u koferu i vaš dio, koji vam ne stane, prebacite u njegov/njezin." Dosta domišljato, moramo probati za iduće putovanje da vidimo hoće li i nama "upaliti".

Putoholičari: "Sve ono što ponešeš za slučaj da ti zatreba, neće ti trebati"

Iva i Branko poznati su hrvatski putoholičari koji uživaju u svojim zajedničkim avanturama diljem svijeta. Trenutno istražuju čari Amerike, a s nama su podijelili kako im je običaj uvijek ponijeti što manje stvari. Nešto što bi svi trebali naučiti, ako je to moguće. Najbitnije im je naravno ponijeti putovnicu, novce i mobitel, sve ostalo se kažu, može nabaviti bilo gdje. "Često smo znali nositi stare stvari kojih se želimo riješiti, npr. čarape s rupom i onda bi to na putovanju bacili i napravili si mjesta za suvenire. Problem je što smo to stalno radili, a nismo kupovali nove stvari pa nam se dogodilo da smo doma ostali bez čarapa ili gaća", opisuje svoje navike ovaj par iz Međimurja.

Majka i kći Možda vas zanima Na putovanje - s mamom! Evo zašto bi to trebala napraviti barem jednom u životu Rubrika Life&style Life&style

"Preporučamo da uvijek nosite što manje stvari, ako imaš ono nešto što staviš u torbu "za svaki slučaj ako mi bude trebalo" - neće ti trebati, ako ti baš zatreba onda ćeš kupiti i imati suvenir s tog putovanja", otkrili su nam svoj savjet. Istina je da nam ono što ponesmo "za svaki slučaj" zapravo nikada ne zatreba. Uz ove trikove i savjete nadamo se da će tvoja buduća pakuranja biti lakša, jer ako netko zna znanje, to su naši svjetski putnici.

Photo: Instagram@themaniclub

Komentari 0