Life&style

Napravljena je aplikacija za oglase za smještaj i prijevoz unesrećenih u jučerašnjem potresu

  • Brojni građani iz cijele zemlje brzo su pohitali pomagati onima pogođenima jučerašnjim potresom
  • Oni koji nisu krenuli put Petrinje, Gline i Siska pomoć nude na brojne načine
  • Veliki broj njih ponudio je smještaj nastradalima, a Vlado Cingel brzo je napravio aplikaciju koja je objedinila sve oglase

Silovita trešnja, maginutde 6,2 po Richteru, urušila je brojne kuće ponajprije u Petrinji, a zatim i Glini, Sisku i cijelom tom području. Jučerašnji potres bio je daleko razorniji od prethodnog, a nažalost, uz ogromnu materijalnu štetu, stradali su i ljudi. 

Možda vas zanima Petrinjac Mario Valentić javio se iz srca potresa: "Hvala svima ljudi! Izazovno je, ali dobro je, djelujemo" Rubrika Stars Stars

Kao što uvijek bude u takvim situacijama, naši sugrađani su se ekspresno organizirali i pohitali pomoći ugroženima. Nisu svi mogli krenuti prema ugroženom području pa su pronašli način kako pomoći. Ljudi iz svih dijelova Lijepe Naše ponudili su smještaj onima koji su ostali bez svojih domova, a poznate osobe su odlučile iskoristiti svoj status te su te objave podijelile na svojim društvenim mrežama. 

Možda vas zanima Od Bad Blue Boysa, do 'običnih' ljudi: svi su se organizirali u prikupljanju pomoći za stradale u potresu Rubrika Life&style Life&style

Bezbroj objava vezanih za smještaj i prijevoz preplavile su društvene mreže te se već pomalo bilo teško snaći, a oni stradali trenutačno ne mogu pretraživati društvene mreže. Zato je gospodin Vlado Cingel iz Orahovice napravio aplikaciju za sve oglase sa smještajem i prijevozom. 
 

Brzinski sam složio aplikaciju za oglase sa smještajem i prijevozom za unesrećene u potresu https://potres.herokuapp.com

Posted by Vlado Cingel on Tuesday, December 29, 2020

Aplikacija je napravljena vrlo jednostavno kako bi se svatko njome mogao s lakoćom služiti, a samim time i postaviti svoj oglas. Broj oglasa povećava se iz minute u minutu.

 | Autor: Screenshot/aperolspritzofficial Screenshot/aperolspritzofficial  

Svi oni koji poznaju nekoga tko traži smještaj, mogu im pomoći tako što će pomoću filtera moći pronaći adekvatan smještaj, ali i prijevoz. 

 | Autor: Screenshot/aperolspritzofficial Screenshot/aperolspritzofficial

Svaka čast gospodinu koji je na svoj način napravio veliko djelo i odlučio pomoći. Hrvatska je još jednom pokazala koliko je velika i ujedninjena kada je to potrebno. 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0