Life&style

Napetosti nikad dovoljno! Sutra na Netflix stiže true crime dokumentarac koji će nas držati na rubu sjedala

Ako postoji nešto što Netflix radi bolje od ijednog drugog streaming servisa, onda su to true crime dokumentarci. Bez obzira na to radi li se o zločinima koji su međunarodno poznati, poput onih Teda Bundyja ili trbosjeka iz Yorkshirea, ili o onima koji su jedva dospjeli među naslove velikih medijskih kuća, poput Tinder Swindlera, velike su šanse da Netflix ima još slučajeva koje planira obrađivati.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Jedna od tih franšiza je "Crime Scene", serija dokumentaraca koju je stvorio Joe Berlinger, poznat po popularnom “Jeffrey Epstein: Filthy Rich”. Ova serija dokumentaraca pokriva istrage sumnjivih smrti. Već su izvještavali o smrti Elise Lam u hotelu Cecil, kao i o serijskom ubojici iz 70-ih, Richardu Cottinghamu, koji je poznat i kao ubojica s Times Squarea, o kojima se puno raspravljalo. No, sada serija postaje međunarodna, s prvim dokumentarcem koji obrađuje jedan slučaj iz Njemačke. Mjesto zločina je Berlin, a zaronit će u ubojstva s početka 2010-ih na živahnoj gradskoj party sceni.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Možda vas zanima Hoće li se treća sezona 'Euforije' ikada dogoditi? Novosti ne zvuče nimalo obećavajuće Rubrika Life&style Life&style

Evo svega što znamo o “Crime Scene Berlin: Nightlife Killer”

Trenutačno nema mnogo informacija o “Crime Scene Berlin: Nightlife Killer”. To je djelomično zato što se većinom izvještavalo o ovom slučaju na njemačkom jeziku, a djelomično zato što se, kao što je to često tragičan slučaj, o ubojstvima koja su povezana s LGBTQ+ party scenom nedovoljno izvještava.

Naime, 2012. godine su opljačkana i ubijena trojica muškaraca u Berlinu nakon što su bili nesvjesno drogirani. Dok je tada nepoznati ubojica bio prozvan “The Darkroom Murderer”, samo se jedno ubojstvo dogodilo u mračnoj sobi gay kluba u Berlinu. Međutim, ubojica je pronalazio muškarce unutar i oko gradske party scene koje bi pretvarao u svoje žrtve. Tek kada je jedna od njegovih žrtava preživjela njegov napad i ubojica je pokušao kupiti kartu za vlak kreditnom karticom druge žrtve, istraga se počela bližiti svom kraju pronalaskom krivca.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Možda vas zanima Stiže posljednja sezona serije "You": Netflix je objavio prvi pogled, a Joe se vratio u NYC Rubrika Life&style Life&style

Divlji, slobodoumni, tolerantni i raznoliki. Noćni život Berlina jedan je od najuzbudljivijih na svijetu i mnoge ljude iz dana u dan dovodi u ekstazu. Priča se da se nigdje drugdje ne možemo zabavljati tako slobodno, bez obzira na društveni status, podrijetlo ili seksualnu orijentaciju. To je bilo savršeno lovište za "Nightlife Killera" koji je party scenom proširio tugu i strah. Tko stoji iza ovoga? Kakva je to osoba koja se usuđuje napadati slobodu i bezbrižnost berlinskog noćnog života i tvrditi da je vladar života i smrti?

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Trodijelni dokumentarac “Crime Scene Berlin: Nightlife Killer” koristi svjedočanstva počinitelja, žrtava i istražitelja kako bi ispričao priču o nizu ubojstava koja su glavni grad Njemačke i njegove istražitelje stavila pod golem pritisak i još ih dan danas potresa. Trailer je objavljen prije 4 dana i daje prvi uvid u psihu ubojice:

Glasovi u seriji će pripadati istražiteljima slučaja, rodbini ubijenih i preživjelima koje je zamalo zadesila ista sudbina, a bit će na njemačkom jeziku. Kao i kod “The Vanishing at the Cecil Hotel”, ovaj true crime dokumentarac će biti podijeljen u tri epizode i stiže na Netflix 3. travnja.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Možda vas zanima 'Seks i grad', film o princu Andrewu i brojni drugi noviteti koji dolaze na Netflix u travnju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0