Life&style 21. listopada 2017.

Nakon ovoga više nikad nećeš spavati s grudnjakom

Thinkstock.

Trend "Free the nipple" svakim danom ima sve više poklonica. Mi te ipak ne nagovaramo da ne nosiš više nikad grudnjak , ali jako je korisno za tvoje tijelo da ga barem noću skineš

Nekima je grudnjak poput sprave za mučenje, nekima nužno zlo, a neke žene su bez njega kao gole. Društvene norme nam nalažu da ga ipak u većini situacija nosimo, a izaberemo li model koji nam odgovara iz tog skrivenog odjevnog predmeta možemo izvući mnogo koristi - naše grudi s njime mogu izgledati veće, čvršće, ljepše, što je pak injekcija samopouzdanja za nas. A ne treba niti spominjati kako krasni čipkasti cicnjak može djelovati na muški rod. Zbog svega toga, a i zbog navike te osjećaja sigurnosti koji im pruža, velik broj žena voli grudnjak nositi i noću dok spavaju. Jedna tako korisna stvar ne može našteitit ni ako se nosi 24 sata dnevno, dapače. Ali ipak ne! Ovo su razlozi zašto ne bismo smjele spavati u grudnjaku: 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

1. Otežana cirkulacija – tvoja koža stvarno treba dobar protok krvi, posebno u stanju mirovanja u kakvom je tijelo dok spavamo. Jer, ma koliko udoban bio grudnjak ipak donekle stišće dojke, da ne govorimo o tome da koža ne diše slobodno. Ovo se posebno odnosi na sportske grudnjake koji doista pritišću prsne mišiće.

Možda vas zanima... 5 trikova za nošenje outfita bez grudnjaka Rubrika Moda Moda

Neprestanim nošenjem, a posebno spavanjem u ovakvoj vrsti grudnjaka u isto vrijeme se smanjuje čak i cirkulacija u rukama. Također, uski grudnjaci mogu ozlijediti tkivo dojke. Priznajemo, ove činjenice nam nisu baš simpatične...

2. Iritacija kože – Činjenica je da ako nekoliko dana zaredom spavaš u grudnjaku ovo možda nećeš osjetiti. No, koža može biti toliko iziritirana grudnjackom da se to u tijelu manifestira kao jaka bol. Ako grudnjaci sadrže još I kukice, uske trake, čipkane dijelove, sve to je savršena "podloga" za bol. Koža će se sasvim sigurno iziritirati na mjestima gdje je dodir najjači, a taj osjećaj je još pojačan ako grudnjak ima podebljane umetke.

via GIPHY

3. Uznemirenost – možda ovo do sad nisi primijetila odnosno povezala, ali u grudnjaku često zaspemo ne iz uvjerenja da je to dobro za naše grudi već i onih večeri kad smo posebno umorne i stropoštamo se u krevet bez mnogo priprema ili pak nakon burne noći i koje čaše alkohola. No, unatoč tom umoru, vjerojatno nećemo spavati mirno. Naime, zbog stezanja u području prsa doista je teško leći na leđa I mirno spavati. Veća je vjerojatnost da ćemo se cijelo vrijeme u snu okretati.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Hiperpigmentacija – kada nosiš grudnjak I noću, zbog stalnog pritiska na određenom dijelu tijela, leđa ili prsa koža nije u potpunosti opuštena. Dakle, ako je grudnjak jako stisnut na leđima, mogla bi primijetiti tamne mrlje na koži. Iako izgledaju kao modrice, to je hiperpigmentacija. Dakle, vjerojatno ne želiš dobiti mrlje na koži samo zbog nepromišljenog ponašanja... glede grudnjaka!

5.  Gljivice ispod dojki – priznajemo, ovo nismo ni slutili da se događačuli! No, gljivice se razvijaju na vlažnim I toplim mjestima, a to je često u grudnjaku, zar ne? Posebno u području ispod dojki, znaš ono nezgodno mjesto gdje nam se ljeti znaju stvoriti i kapljice znoja? E, pa to gljivice obožavaju. U opasnosti smo također više ljeti. Zato neka se kože zrači i suši barem noću.

Možda vas zanima... Pet genijalnih trikova s grudnjakom koji spašavaju svaku situaciju Rubrika Moda Moda

Spavanjem bez grudnjaka koža je manje podložna zadržavanju nečistoća oko grudi, pa samim time je smanjena I mogućnost za pojavu kožnih gljivica.

 

Komentari 0