Life&style

Najslađi pasaž osvanuo je u blagdanskom ruhu. Što nas čeka na Jägerhornovom Adventu u prolazu

  • Prolaz Jägerhorn mnogima je jedna od dražih lokacija u srcu grada budući da, za razliku od šušura koji gotovo pa nikad ne prestaje tek par desetaka metara južnije, ovdje uvijek vlada poseban spokoj
  • Zapravo, gotovo uvijek, jer je jedino vrijeme u kojem šušur ne zaobilazi čak ni ovu oazu mira i tišine ono adventsko
  • Advent u prolazu napokon je otvoren, a istražili smo što na sve čeka tijekom 37 dana koliko će trajati

Naviku odlaska u Jägerhorn na kavu ili čašu vina stekla sam još u prvim danima svog zagrebačkog života, a sigurna sam da nisam jedina kojoj je upravo ovaj dragulj jedna od dražih lokacija u srcu grada. Od zagrebačke žile kucavice udaljen tek par koraka, skroviti je pasaž poput ulaza u neki drugi svijet.

 | Autor: Advent u prolazu Advent u prolazu  | Autor: Advent u prolazu Advent u prolazu

Za razliku od šušura koji gotovo pa nikad ne prestaje tek par desetaka metara južnije, ovdje uvijek vlada poseban spokoj, nježno obgrljen tek cvrkutom ptica, zvukom vode što žubori u fontani na gornjoj terasi i notama nenametljivog prebiranja po klaviru što dopiru iz zvučnika. Zapravo, gotovo uvijek, jer je jedino vrijeme u kojem šušur ne zaobilazi čak ni ovu oazu mira i tišine ono adventsko. 

Možda vas zanima Počinje Christmiss, veliko adventsko darivanje u kojem te čekaju genijalne nagrade! Rubrika Life&style Life&style

Advent u prolazu napokon je otvoren, a osim što će kroz 37 dana koliko će trajati biti moguće rezervirati ga za business domjenke, zatvorene partyje i privatna druženja, i ovoga nas puta očekuju nezaobilazni ukusni zalogaji te bogata ponuda pića posluženi uz nikad bogatiji glazbeni program i u, dakako, najšarmantnijem mogućem okruženju treperavih lampica, okićenih borova i drugih redovito raskošnih božićnih dekoracija. 

 | Autor: Advent u prolazu Advent u prolazu  | Autor: Advent u prolazu Advent u prolazu

Prvi party vikend na meniju je ove subote kada će sa svečanim paljenjem lampica na Zrinjevcu grad i službeno uploviti u adventsko ludilo, a brigu o zarazno dobrim ritmovima preuzet će zagrebački DJ Tabu Keeper of the Groove te nakon njega bend Balkan Zoo.

Možda vas zanima Advent na terasi hotela A'mare novo je hit mjesto u Zadru Rubrika Life&style Life&style

Ljubitelje funka, soula, disca i jazza zasigurno će privući svirke DJ-a Jazzoza, Hrwoea i D-greeja, ali i nastupi Jerko Jurkin kvarteta, Azil Jazza, Željke At Ease i Toni.Drame, a posebno dobar provod sve posjetitelje očekuje za Badnjak i Staru godinu kada će minglanje krenuti već od ranih jutarnjih sati. Ta su dva dana rezervirana za performanse saksofonista i novog pjevača Daleke obale, Jakše Jordesa te jednog od najtraženijih bubnjara u Hrvatskoj, Mirsada Dalipija.

 | Autor: Advent u prolazu Advent u prolazu  | Autor: Advent u prolazu Advent u prolazu

Redateljsku palicu gastro ponude preuzima catering Barrel, poseban program pod imenom Kids Advent one najmlađe očekuje svake nedjelje od 10 do 14 h te na Sv. Nikolu od 17 do 19 h. A nađe li se u cijeloj priči još pokoje iznenađenje, svi će nas detalji kao i uvijek čekati na Instagramu

Photo: Advent u prolazu

Komentari 0