Life&style

Najpopularniji jesenski detalj koji će se divno uklopiti u svaku prostoriju

  • Skandinavski dizajn, baš kao i hygge, danska filozofija stila i načina života, osvojili su svijet
  • Hygge podrazumijeva osjećaj udobnosti i zadovoljstva, općenito, pa i u svom životnom prostoru  
  • Skandinavski dizajn je među najpoželjnijim trendovima u uređenju interijera, a jedan detalj se posebno ističe ove sezone. Riječ je o drvenim letvicama, a mi smo pronašli fantastične komade namještaja s popularnim prugicama   

Bliži nam se jesen što znači da ćemo sve više vremena provoditi u svom domu i, kao po pravilu, u ovo doba godine želimo svoj životni prostor oplemeniti, urediti, dodati mu neki novi detalj koji će unijeti toplinu i ugodnu atmosferu. Iako bi uređenje doma trebalo odražavati osobnost i stil njegovih stanara, uvijek je zanimljivo vidjeti koje nam to trendove nose nove sezone, a jesen 2023. je, barem što se tiče trendova u  uređenju interijera, jako uzbudljiva i donosi divne nove ideje koje spajaju estetiku i funkcionalnost te stvaraju prostor kojem je udobnost na prvom mjestu:   

Održivost je imperativ

Sve veći naglasak na očuvanju okoliša i održivom načinu života odražava se i u uređenju doma. Prirodni materijali poput recikliranog drva, bambusa, jute su veliki trend i sve više se vraćaju u naše interijere. 

Prirodno svjetlo

Prirodna svjetlost uvijek je bila željeni element u uređenju, ali sada se postavlja kao prioritet. Veliki prozori, prozračne zavjese i staklene pregrade - sve što će omogućiti što veći protok svjetlosti i učiniti prostor prozračnim je trend koji ide ukorak s potrebom za boljim mentalnim zdravljem i povezanošću s prirodom.
 | Autor: Jysk Jysk

Neutralne boje

Paleta boja inspirirana prirodom postaje sve popularnija. Zemljani tonovi, bež, nježne nijanse lišća doprinose smirujućoj atmosferi. Kombinacija ovih boja stvara ravnotežu između udobnosti i suvremenosti.

Tekstilne teksture

Pametno odabran tekstil, uglavnom od prirodnih materijala poput pamuka, vune i lana, osigurat će slojevitost i dati prostoru dodatnu dozu ugode i topline. Kombiniranje tkanina različitih tekstura i dezena stvorit će dinamičan izgled. 

 | Autor:

Letvice i prugice

Sigurno si vidjela na Instagramu kako su letvice i prugice jedan od vodećih aktualnih trendova u uređenju interijera. Prekrasni club stolići, uzglavlja kreveta, kuhinjski otoci pa čak i cijeli zidovi sastavljeni su od ili presvučeni letvicama i - to izgleda divno i oplemenjuje prostoriju, dajući joj potpuno novi izgled.  

 | Autor:
U JYSKu smo pronašli predivne komade namještaja s letvicama ili, kako ih neki zovu, prugicama ili lajsnama. Izbor je velik i ultratrendi i ovdje donosimo samo djelić ponude: 
 | Autor: Komoda HEMDRUP s dvoja vrata u boji oraha

 

 

 

 | Autor: Komoda LYNGVIG s rolo vratima u boji tamnog hrasta  | Autor: Stolić SPODSBJERG u boji tamnog hrasta  | Autor: Zidna polica KETTINGE 6 polica, natur  | Autor: TV-stalak HEMDRUP s dvoja vrata  | Autor: Noćni ormarić EGELEV

 | Autor: Noćni ormarić HEMDRUP, 1 ladica



Od polica, stolića, komoda, noćnih ormarića i tv stalaka, letvice kao detalj su, nema sumnje, veliki hit u interijerima, a komade namještaja u ovom stilu pronađi u JYSK trgovinama ili webshopu - i uživaj u predivnom hygge ugođaju u svom domu. Jer, hygge je tamo gdje je JYSK. Kvaliteta je tamo gdje je JYSK.

Photo: JYSK

Komentari 0