Life&style

Najnovije istraživanje otkrilo je: ako ovo počneš redovito jesti, mršavit ćeš

  • Sigurno si puno puta čula da je doručak najvažniji obrok u danu 
  • Međutim, ako netko želi smršaviti, često preskoči prvi dnevni obrok 
  • Ali, nedavno provedeno istraživanje pokazalo je koliko je enormno korisno za dijetu ako doručkujemo! 

Nedavno provedeno istraživanje objavljeno u „American Journal of Physiology“ pokazalo je da doručak može pomoći tijelu da brže sagori ugljikohidrate. Znanstvenici sa Sveučilišta u Bathu poslali su ispitanike na bicikl, ali prije su im poslužili doručak. Naime, ispitanici su jeli zobenu kašu s mlijekom. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Želiš skinuti koji kilogram? Onda obavezno u doručak uključi ovaj sastojak Rubrika Life&style Life&style

Pozitivni učinci zahvaljujući doručku 

U drugoj grupi „biciklista“ bili su ispitanici koji nisu doručkovali. Grupa koja je doručkovala sagorjela je više ugljikohidrata za vrijeme treninga od onih koji su preskočili obrok. I to nije sve! Pozitivni učinak se zadržao! I ručak je brže probavljen. „Glukoza je brzo nestala iz krvotoka i mišića“, objašnjava voditelj istraživanja Javier Gonzales. 

Doručak potiče izmjenu tvari 

Dakle, doručak – u kombinaciji s kretanjem – uzrokuje bržu izmjenu tvari i kod ručka. Stoga je preporuka stručnjaka sljedeća: u roku od sat vremena nakon ustajanja treba konzumirati obrok koji sadrži bjelančevine i masnoće (naravno, zdrave masnoće). Na primjer, pahuljice s orasima i jogurt. Također se preporučuje i smoothie s voćem i malo kokosovog ulja. 

Možda vas zanima Zašto nije dobro jesti banane za doručak Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0