Life&style

Najljepše klupice u Hrvatskoj: Ništa ne koštaju, a nude trenutke za pamćenje

  • Klupice su oduvijek bile omiljene među nama Hrvatima. Na klupicama smo se ljubili, umirali od smijeha s ekipom, tračali s frendicama, dijelili omiljeno piće - klupice kod nas kao da imaju kultni status
  • Ali ovo je priča o klupicama s pogledom, na posebnim mjestima, na kojima je svaki trenutak nezaboravan 
  • Bacili smo se u potragu upravo za takvim klupicama i zaljubili se u sve ove jedinstvene kutke
  • Pročitaj više: Ljuljačke u moru i ovog će ljeta biti pravi hit: Istražili smo gdje se nalaze najljepše na Jadranu

Hrvatska je prepuna divnih mjesta i vidikovaca s kojih se pruža spektakularan pogled ili na more ili planine. Ali klupica baš na tom mjestu ima neku posebnu čar, onaj neki wow efekt koji nama nosi komadić sreće. Bilo da smo same ili s nekom dragom osobom, uživati u prizoru koji se pruža ispred nas naprosto je savršeno.

Odlučili smo istražiti koje su to najljepše klupice u Hrvatskoj. Svaka od njih ima nešto posebno, međutim zajednička im je jedna stvar: Ništa ne koštaju, a nude trenutke za pamćenje. 

Možda vas zanima Sve tajne Hvara otkrivene su kroz najljepšu odu ovom rajskom otoku koju potpisuje poznata influencerica Rubrika Life&style Life&style

Lungomare, Opatija

Na jednom od najpoznatijih hrvatskih šetališta uz more, u bajnoj Opatiji, moći ćeš uživati u predivnim pogledima na Kvarner, otoke, kao i na poznatu opatijsku statuu Djevojku s galebom.

Uživaj u romantičnoj Opatiji i sljedeći puta s dragom osobom opusti se na jednoj od brojnih klupica s pogledom.

Pitoreskna Istra, Labin

Istra je prepuna prekrasnih, pitoresknih mjestašca koja su se smjestila navrh malih brežuljaka i izgledaju kao da su izašla iz slikovnice. Jedno od njih je i Labin, a najljepši pogled na njega imat ćeš s jedne od ove dvije klupice.

Vidikovac iznad plaže Svežanj, Kostrena

U Kostreni, malom primorskom mjestu u blizini Rijeke, prije dvije godine postavljene su tri dizajnerske klupice s potpisom kolektiva Numen/For Use. Klupice su svoje mjesto pronašle na vidikovcu iznad plaže Svežanj, a osim što nude prekrasan pogled na more su napravljene na način da pružaju maksimalnu udobnost s ciljem većeg užitka. Isprobali smo ih i samo možemo reći da je teško s njih se maknuti!

Pješački most u Osijeku

Selimo se istočno, sve do Osijeka gdje se nalazi jedan od najljepših rječnih mostova. Pješački most u Osijeku je viseći most koji prelazi preko rijeke Drave i povezuje gradsko središte s rekreativnim središtem na lijevoj obali rijeke. Ispred mosta, nekada znanog kao Most mladosti, nalazi se klupica s modernom instalacijom koja te zove na slikanje i uživanje. 

Maksimirsko treće jezero, Zagreb

Park Maksimir mnogima je jedno od najljepših mjesta u Zagrebu, a jedan od razloga su i maksimirska jezera. Ukupno ih je pet, a ova romantična klupica sakrila se ispred trećeg maksimarskog jezera. Posebno je romantično ovdje sjesti kada se smrači i kada jezero obasja lampa pored klupe. "I lije na uglu petrolejska lampa. Svjetlost crvenkastožutu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zlatko Gec (@zgec80)

Otočna rapsodija, Rab

Na otoku Rabu postoje brojni magični vidikovci s kojih se pruža pogled na druge otoke, a mnoge od njih naći ćeš na planinarskim stazama. Jednom kad do njih dođeš i vidiš ovaj pogled, shvatiš kako se isplatilo to malo napora. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kresimir Kastelan (@ksokre)

Morska klupica, Punat, otok Krk

U ovu preslatku klupicu s morskim motivima zaljubili smo se na prvi pogled. Smještena u malom mjestu Punat, na otoku Krku, drvena bijela klupica ukrašena je plavim detaljima, morskim zvijezdama i debelim morskim konopom. Savršeno mjesto za jedan Instagram snap! 

Zvijezde iznad Makarske

Makarska rivijera prepuna je prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, međutim samo jedan pogled na ovu fotografiju nam je dovoljan da se zaputimo put juga. Tko još ne bi volio sjediti pod silnim zvijezdama i uživati u ovom pogledu?

Klupa zalazećeg sunca, Muline

Ova mozaična klupica nam je najdraža na listi, a možda i najljepša klupica s pogledom na more. Klupa zalazećeg sunca u mjestu Muline izrađena je 2016. godine. Prednja strana klupe posvećena je maslini i starom antičkom mlinu po kojemu je mjesto i dobilo ime, dok stražnja strana prikazuje zalazak sunca koji je, prema mještanima, najljepši upravo na mjestu na kojem je klupa postavljena.

A koja je tebi najljepša klupica u Hrvatskoj?

Možda vas zanima Vidikovac Providenca na Malom Lošinju predivno je mjesto za opuštanje i uživanje u čarobnom pogledu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0