- Brz i lagan: ovaj recept za klasični hollandaise umak spravit ćeš sa samo nekoliko sastojaka
- Gotov je u trenu i spreman za šparoge, krumpir i slično
- Donosimo ti recept za najlakši i najbrži hollandaise umak
Čak se i najtalentiraniji kuhari ne usuđuju koristiti ovaj klasični umak: umak hollandaise. U originalu se omiljeni suputnik šparoga tuče iznad vodene kupke. Bitno je da imaš dobar instinkt, jer uvijek postoji rizik da se umak zabrlja. Ako se ni ti ne usuđuješ koristiti ovaj način pripreme, a ne želiš jesti neka omiljena jela bez kremastog umaka, onda isprobaj naš brzi hollandaise. Zajamčeno će ti uspjeti!
Sastojci:
• 200 g maslaca
• 3 žumanjka
• 1 limeta
• 1 žličica dijon senfa
• 1 žličica punomasnog vrhnja
• 1 žličica šećera
• ½ žličice vinskog octa (bijelog)
• sol, papar
Ako trebaš brzo zgusnuti umak - ove tri sjajne metode će ti pomoći u nekoliko sekundi
Priprema:
1. Najprije izmiksaj štapnim mikserom sva žumanca sa sokom od limete, senfom, vrhnjem, šećerom i malo soli.
2. Otopi maslac u lončiću i kratko zakuhaj.
3. Zatim polako dodaj rastopljeni maslac u smjesu od jaja dok mikser radi te nastavi miješati. Potom začini solju i paprom te dodaj ocat od bijelog vina.
Savjet: kako bi umak bio malo više tekući, možeš umiješati malo vruće vode od šparoga.
Uživaj u hollandaise umaku sa šparogama, krumpirom ili u umaku s jajima Benedikt.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.