- Vanilin kiflice zasigurno su jedan od najpopularnijih božićnih kolačića
- Ako misliš da je spravljanje dugotrajno i zamorno, imamo brzi i dobar recept za vanilin kiflice
- Otkrit ćemo ti kako vanilin kiflice možeš ispeći superbrzo i superjednostavno
- Pročitaj također: Ovih blagdana umjesto uobičajenog kuglofa na stol stavljamo – vijenac od baklave
Već si u božićnom duhu? Mislimo da je definitivno vrijeme da pripremiš recepte za blagdanske kolačiće. A ono što nikako ne smije nedostajati na božićnom stolu su uvijek popularne vanilin kiflice. One su klasik među božićnim kolačićima i prekrasnog su orašastog okusa te se delikatno tope u ustima.
Ako ne voliš komplicirane recepte i duga čekanja, imamo za tebe najbrži recept za vanilin kiflice – za pripremu tijesta potrebno je samo 3 minute pripreme!
Sastojci za oko 80 komada vanilin kiflica
Tijesto za vanilin kiflice:
• 1 prstohvat praška za pecivo
• 250 g brašna
• 125 g mljevenih badema
• 200 g maslaca, hladnog i narezanog na komadiće
• 125 g šećera
• 2 žumanca
• 2 paketića vanilin šećera
• malo brašna za valjanje tijesta
Za ukrašavanje
• 50 g šećera u prahu
Priprema vanilin kiflica:
1. Dobro zamijesi uz pomoć miksera ili rukom sve sastojke za kiflice dok ne dobiješ homogeno tijesto.
2. Tijesto podijeli na dva dijela pa stavi u hladnjak na oko pola sata.
3. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva gornja/donja toplina (pećnica s ventilatorom 160 stupnjeva). Zatim polovice tijesta izvaljaj na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u valjke debljine olovke.
4. Od rolica izreži komadiće dužine četiri do pet centimetara i oblikuj kiflice. Na lim obložen papirom za pečenje slaži vanilin kiflice i peci oko 10 minuta.
5. Ohlađene kiflice uvaljaj u šećer u prahu i uživaj.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.