Life&style
Ljeto kod Matoša

Najbolji džin tonik u gradu i kokteli od pjenušca pod zvjezdanim nebom: stiže još jedno Ljeto kod Matoša

  • U samom centru Zagreba, u hladovini drvoreda i ispod starih fenjera, i ove godine će se održati već kultno 'Ljeto kod Matoša'
  • Od 30. lipnja do 29. srpnja trajat će ovaj event na Trgu braće Mažuranić, omiljen Zagrepčanima, ali i brojnim turistima koji ljeti pohode naš glavni grad
  • Očekuje nas bogat glazbeni program, pregršt zabave, finog jela i pića… 

I ove godine očekuju nas ugodne ljetne večeri na popularnom Mažurancu, prepune sjajnih DJ setova, bandova, finih zalogaja i osvježavajućih koktela pod zvijezdama. Ova manifestacija trajat će gotovo mjesec dana, točnije od 30. lipnja do 29. srpnja, a osim u Ljetu kod Matoša, posjetitelji će uživati i u programu još jednog izvrsnog festivala, LADO na Mažurancu.

Ljeto kod Matoša omiljeno je mjesto na otvorenome gdje će i ove godine zasigurno mnogi potražiti osvježene od ljetnih vrućina, ali i dobru zabavu. Gomila ležaljki, vreća, jastučića i stolica za sjedenje, kao i neodoljive retro fotelje i kredenci, prdoinijet će ugođaju u kojem će se svatko osjećati 'kao kod kuće'.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Organizatori su se i ove godine pobrinuli da street food ponuda bude bogata te pruža za svakoga ponešto. Osim meksičke kuhinje posjetitelji će moći probati ukusne i maštovite burgere i pizze, hrskave pržene krumpiriće i batate, domaću varijantu popularnog Philly cheesea, pilećih krilca i stripsa, a ljubitelji slatkog uživat će uz banana bread, dnevnu ponudu svježeg voća, fritule i još puno slatkih iznenađenja. Na Mažurancu će se naći i bogata ponuda u potpunosti veganskih jela kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi.

Možda vas zanima Stiže još jedan Tabor Film Festival, s više od 30 filmova i dobrim koncertima, poput Detourovog Rubrika Life&style Life&style

Za fino osvježenje moći će se birati između više vrsta piva ili probati neki od finih koktela, poput Spritz koktela s pjenušcima, a točit će se i najbolji džin tonik u gradu. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Tople ljetne večeri na Mažurancu upotpunit će nezaobilazni koncerti i nastupi DJ-eva. Srijedom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe domaćih glazbenika i bendova, npr. Anya Alu, NoA, Boje indiga, Toni Drama i Tom & The Twisters, a utorak, petak i subota rezervirani su za DJ-jeve među kojima su DJ Zozzo, DJ Bondža, DJ Leo i DJ Kanca. Različiti glazbeni žanrovi poput jazza, funka, rocka i popa zasigurno će zadovoljiti raznolike glazbene ukuse.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Za najmlađe su rezervirani vikendi kada će u subotnjim i nedjeljnim prijepodnevima djeca moći pogledati zanimljive i edukativne kazališne predstave Šarenog svijeta.

Ali, ni to nije sve što Mažuranac nudi svojim posjetiteljima ovog ljeta! Od 30. lipnja do 2. srpnja ugostit će treće izdanje festivala LADO na Mažurancu, i to odmah uz zgradu Ansambla LADO. I ove godine će članovi ansambla pripremiti brojne radionice (plesna radionica, radionica rukotvorina i radionica tradicijskih glazbala), izložbe, predstave, uz dva premijerna koncerta Ansambla LADO i koncerte Zrinke Posavec te Borne Šercara i njegove Jazziane Croatice. Festival će otvoriti Ansambl LADO, a drugog danas festivala Etnografski muzej u Zagrebu pripremiti radionicu Moj najdraži kutak doma te stručno vodstvo kroz izložbu Intimni prostori svakodnevice.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Baš kao i Ljeto kod Matoša, festival LADO je u potpunosti besplatan, a manifestacija je otvorena svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć. Sve informacije o programu i koncertima bit će dostupne na Facebook i Instagram stranici festivala.

Vinski grad u Zagrebu Možda vas zanima Od danas, Zagreb na dva tjedna postaje 'Vinski grad', no treba požuriti! 500 raznih vina čekaju da ih se kuša... Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0