Life&style
Vinski grad u Zagrebu

Od danas, Zagreb na dva tjedna postaje 'Vinski grad', no treba požuriti! 500 raznih vina čekaju da ih se kuša...

  • U Zagrebu, u parku Franje Tuđmana, od 15. lipnja do 2. srpnja održavat će se 'Vinski grad', manifestacija namijenjena ljubiteljima vina
  • Naravno, organizatori su se pobrinuli da, uz fina vina, dobre zabave, glazbe i finih zalogaja neće nedostajati
  • Ove godine bit će dostupno čak više od 500 raznih etiketa vina, što će zasigurno privući posjetitelje glavnog grada, ali i šire!   

Čim krenu topliji dani, počinju razna događanja i festivali na otvorenom. Zagreb i ove godine dokazuje kako je doista festivalska metropola, a ljubitelje vina oduševit će početak manifestacije 'Vinski grad'. Ovaj poznati vinski festival vraća se na livadu parka Franje Tuđmana, od 15. lipnja do 02. srpnja. Festival koji već devet godina (od toga posljednje tri godine u Zagrebu) osvaja posjetitelje, namijenjen je širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vrhunski vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina po promotivnim cijenama, a ujedno i nešto naučiti o 'nektaru bogova'. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Na ulazu u 'Vinski grad' potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu koja košta 5 eura, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. 

Možda vas zanima Ovoga nas petka na Opatovini čeka Midsommer, najljepši doček ljeta Rubrika Life&style Life&style

Više od 500 vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju. Odgovornost za zabavnu i plesnu atmosferu preuzima ekipa iz Jukebox.hr-a, DJ-evi Boris Poklepović (Bocca Sofistifunk) i Denis Štefanić (Stefanic), a u dobrom društvu možeš uživati u raznim prekrasno uređenim lounge zonama.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Vrhunsku vinsku ponudu pratit će i vrhunski majstori street fooda Bite of fun by Melkior Bašić i Bite of fun by Damir Tomljanović s dnevnim kreativnim ponudama jela. 

Izvrsna je i vijest kako će se vinski festival nastaviti i u drugim gradovima pa tako 'Vinski grad' možeš ovog ljeta posjetiti i u Puli (Titov park: 13.7. – 6.8.2023.), Varaždinu (Stari grad: 17.8. – 27.8.2023.)  i Splitu (Obala kneza Branimira 19: 7.9. – 24.9.2023.). 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Više informacija možeš pronaći na stranicama organizatora

Možda vas zanima Ilica Q'Art po prvi put izlazi iz srca u grada i stiže u Špansko. Evo što nas sve čeka Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0