Life&style

Muči te brojanje kalorija? 5 najboljih aplikacija za praćenje unosa kalorija, s kojima je lakše do cilja

  • Bez obzira na to želite li izgubiti, povećati ili održavati trenutnu težinu, praćenje kalorijskog unosa najbolji je način za to
  • Kako biste to mogli činiti bez posebnih dodatnih napora, u pomoć pristižu odlične aplikacije koje sve rade umjesto nas
  • S 5 aplikacija koje smo izdvojili jednostavno ćemo do željenog cilja i boljih prehrambenih navika
  • Pročitaj također: Kuhanje je katkad prava muka. Ove 3 sjajne kulinarske aplikacije će olakšati posao

Pametni telefoni postali su nam veliki pomagači kada je riječ o svakodnevnom funkcioniranju, pa zašto suvremenu tehnologiju na bi iskoristila i za promjenu prehrambenih navika. Naime, kao što smo spomenuli, praćenje kalorijskog unosa važno je za što efikasniji dolazak do cilja, a iako se brojanje kalorija često negativno komentira, zapravo je riječ o odličnom načinu kako izgraditi bolji odnos s hranom te se upoznati s njezinim makronutrijentima. 

Aplikacije koje smo izdvojili imaju i druge funkcije osim isticanja nutritivnih vrijednosti, one te podsjećaju kada je vrijeme za jesti, za popit vodu, a neke od njih imaju i pregršt odličnih recepata. 

MyFitnessPal

Ovo je jedna od najpoznatijih aplikacija za praćenje unosa kalorija, a popularna je zato jer je vrlo jednostavna za korištenje. Naime, u svega nekoliko klikova moguće je izračunati dnevne kalorijske potrebe sukladno cilju koji imaš, a baza podataka sadrži nutritivne vrijednosti za više od 11 milijuna namirnica i obroka. Aplikacija će ti pomoći odrediti koliko je kalorija potrebno unositi kako bi smršavila, udebljala se ili zadržala trenutnu težinu, a nama se posebno sviđaju i brojni savjeti za što bolju i raznovrsniju prehranu.

MyDietCoach

Ova aplikacija djeluje na sličnom principu kao i prethodna, ali se razlikuje u tome što je orijentirana i na mentalnu podršku. Primjerice, ako ostvariš neki od zadanih ciljeva, aplikacija će te nagraditi i savjetovati kako dalje jer ideja aplikacije nije samo dolazak do određene brojke na vagi, već promjena prehrambenih navika. 

 | Autor: Pr Pr

Lifesum

Lifesum je još jedna vrlo popularna aplikacija, a zapravo se radi o svojevrsnom virtualnom treneru koji je tu da te podsjeti kada i kako jesti, ali i vježbati. Aplikacija je bazirana na uspostavljanju reda u prehrani, odnosno ne preskakanju obroka, a što se tiče brojanja kalorija, također ima veliku mazu podataka o nutritivnom sastavu namirnica.

 | Autor: Pr Pr

Victoria Beckham Možda vas zanima I Victoria Beckham pije jabučni ocat! Tajna dobrog izgleda bivše spajsice krije se u ova 4 koraka Rubrika Life&style Life&style

Lose it!

Ova aplikacija jako je slična aplikaciji MyFitnessPal, a njezina najveća prednost su podsjetnici. Naime, aplikacija je tu da te „vuče za rukav“ i podsjeća kada je vrijeme da određene gastro aktivnosti u danu. Ovo je odlična stvar ako ti je svakodnevica užurbana pa često zaboraviš da je vrijeme za obrok ili međuobrok. 

 | Autor: Pr Pr

Fooducate Nutrition Tracker

Aplikacija omoguće da skeniranjem barkoda određene namirnice, saznaš sve o njezinim nutritivnim vrijednostima. Aplikacija raspolaže s podacima za više od 250 000 proizvoda, a osim nutritivnih vrijednosti, reći će ti i odakle dolaze vitamini iz određenog proizvoda i slično. Jako korisna opcija želiš li imati izbalansirane obroke u kojima nije fokus samo na broju kalorija, već je naglasak na njihovom sastavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fooducate (@fooducate)

Photo: Unsplash
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    5 moze se izgubiti dosta kg