Life&style

Može li niskokalorična pizza-tortilja zamijeniti pravu stvar? Isprobala sam!

  • Na dijeti si, ali ne želiš se odreći pizze? Ili nemaš puno vremena i samo želiš složiti nešto na brzinu? 
  • Pizza - tortilja ima manje od 450 kalorija, a jednako je ukusna - tako barem tvrde 
  • Odlučila sam ju isprobati i vidjeti jesu li glasine istinite!

U nedostatku inspiracije za jela koja mogu nabrzinu napraviti tijekom pauze za ručak okrenula sam se internetu u potrazi za idejama, a jedno jelo mi je odmah privuklo pažnju. "Tortilja pizza je najbrži na najzdraviji cheat meal" stoji na stranici Tvornice zdrave hrane, a meni ništa nije jasno. Na koji način pizza spada u zdrav obrok, a još više u hranu s malo kalorija? Ovo je vrijedilo istražiti.

Što je pizza - tortilja?

Nakon brzinskog googlanja shvatila sam da postoji čitav hype oko pizze-tortilje i da je u nebesa dižu razne zdrave stranice i fit gurui. Čitam iskustva ljudi koji govore kako im je pizza-tortilja promijenila život (ok, malo pretjerujem - ali skoro) te kako se više uopće ne zamaraju s tijestom i jedu pizzu bez grižnje savjesti.

Možda vas zanima Isprobaj ovaj odličan recept za pizza-salatu: Okus bi te mogao oduševiti! Rubrika Life&style Life&style

 I dalje pomalo skeptična jer - kakva je to pizza bez tijesta? odlučim da nema druge nego da ju i sama isprobam. Ako i ne uspije - neću izgubiti puno vremena jer sve što pizza - tortilja zahtijeva je da tortilju premažeš umakom od rajčice i po njoj nabacaš sastojke. Ja sam se odlučila za klasične sastojke - umak od rajčice, šunka i puno sira.

 | Autor:

Sama priprema ne može biti jednostavnija, no treba pripaziti na nekoliko stvari kako ti prve dvije tortilje ne bi završile u smeću, baš kao i meni. Prije nego kreneš slagati sastojke, tortilju bi trebalo premazati s par kapi ulja. Par. 1-2. Sve ostalo je previše jer će tortilja biti premlohava - tako sam izgubila prvu.

Pizza fritta: kladimo se da većina vas još nije probala ovaj napuljski specijalitet

Zatim bi tortilju trebalo malo ugrijati što možeš napraviti u tavi ili na minutu u pećnici. Ja sam ju ostavila valjda 10 sekundi duže i previše se napuhnula - ode i druga tortilja. Na trećoj je valjda više ponestalo krivih stvari koje mogu napraviti s jednom običnom tortiljom pa sam napokon krenula na nju slagati sastojke. Kad sam bila zadovoljna količinom sira ubacila sam ju na 10 minuta u pećnicu na 180 stupnjeva.

Rezulat - voilaa!

 | Autor:

Može li niskokalorična pizza tortilja zamijeniti pravu stvar?

Ako ti je tijesto važan sastojak pizze, onda baš i ne. Imala sam osjećaj kao da jedem pizzu na... pa, hrskavoj tortilji.  No, ostali sastojci su tu i radi njih zbilja ima okus prave pizze. Sigurna sam da ću ju ponoviti, najviše iz razloga što ju je toliko jednostavno za napraviti i gotova je u manje od 15 minuta.

P.S. 

Ako želiš biti sigurna da tvoja pizza-tortilja ima manje od 450 kalorija, drži se samo tri sastojka kod nadjeva - rajčica, sir i mozzarela.

Dobar tek!

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlična je