Life&style 01. ožujka 2020.

Isprobaj ovaj odličan recept za pizza-salatu: Okus bi te mogao oduševiti!

Shutterstock/Instagram.
  • Velika si ljubiteljica pizze i željela bi probati nešto novo?
  • Zapravo, željela bi neku zdraviju varijantu pizze?
  • Kako bi bilo, za promjenu, s ukusnom salatom od pizze s tjesteninom? Donosimo ti recept…

Kombinacija pizze i salate zvuči kao nešto predivno za večeru. S aromatičnim bosiljkom, sočnim rajčicama i finom salamom kreirat ćeš s lakoćom pravi užitak za nepce. Kako bi se lakše zasitila, tu je još i nešto tjestenine – i gotova je profinjena pizza-salata…

Sastojci

• 250 g tjestenine (ne špagete)

• 250 g rajčica;

• 50 g sušenih rajčica

• 1 glavica crvenog luka

• 75 g serano salame (u komadu)

• 125 g mozzarelle

• 8-10 maslina (bez koštica)

• 2 češnja češnjaka

• 40 g parmezana

• 100 ml balzamičnog octa (svijetlog)

• 2 grančice origana

• 3 grančice bosiljka

• rukola za ukrašavanje

• 5 žlica maslinova ulja

• sol i papar

• 1 prstohvat šećera

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You know what I really love? Pizza. 🍕 You know what doesn’t work on a low carb day? Pizza.🍕 😔 So when the craving strikes..I make what I’m going to call “pizza salad.” 🥗 I start with a huge bed of romaine lettuce and add all my favorite pizza toppings: red onion, olives, turkey pepperoni, red peppers, fresh mozzarella, tomatoes, basil, banana peppers, crushed red pepper, and Italian seasoning. I also added a hard boiled egg to this one to up the protein. Coming in at 279 calories with 25 grams of protein, 10 net carbs, and 21 grams of fat, you can have your pizza (salad) and eat it too!💃#prescriptionforthekitchen #leanwithamanda #lowcarb #carbcycling #eatrealfood #trackingmacros #macros #pizzasalad

A post shared by Katrina Torbey (@prescriptionforthekitchen) on

Priprema

• Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputama s pakiranja. Zatim grubo nareži sušene rajčice, a svježe rajčice operi te raščetvori. Potom natrgaj mozzarellu na manje komade kako bi se bolje pomiješala s dressingom te dobila intenzivniji okus.

• Operi bosiljak i origano te natrgaj listiće sa peteljke. Operi rikolu te naribaj parmezan (ako imaš u komadu). Zatim nareži salamu na kockice.

• Za dressing najprije oguli luk i češnjak te nasitno nasjeckaj. Pomiješaj oboje s octom, solju, paprom i šećerom. Zatim umiješaj ulje.

• Uzmi tjesteninu, masline i oko pola parmezana te pomiješaj sastojke s rajčicama i sušenim rajčicama, rukolom, mozzarellom i salamom. Zatim dodaj origano, bosiljak i dressing te dobro promiješaj salatu. Ostavi da odstoji oko 30 minuta da se okusi prožmu te za vrijeme toga nekoliko puta dobro promiješaj. Na kraju pospi preostalim parmezanom te posluži.


miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

Komentari 0