Life&style

Motovun Film Festival stiže u Laubu: 10 nagrađivanih filmova kao prava poslastica za filmoljupce

  • Sve filmoljupce krajem ovog mjeseca očekuju uzbudljive filmske večeri u Laubi
  • Na samom kraju ljeta imat će priliku pogledati 10 odličnih filmova s Motovun Film Festivala
  • Među njima je i karaoke projekcija dokumentarca o slavnoj švedskoj grupi Abba, gdje će publika imati priliku i zapjevati!

Lauba, popularna galerija i kuća za ljude i umjetnost s promjenjivom postavom uskoro će u svojim prostorima omogućiti svima koji su propustili ovogodišnji Motovun Film Festival da dobiju još jednu priliku uživati u deset projekcija filmova. 

Na programu je 10 uspješnica s ovogodišnjeg Festivala, od kojih su mnogi i međunarodno nagrađivani. Tako će se na programu, koji započinje 25. kolovoza i traje do 4. rujna naći naslovi poput filma 'Sveti duh', crne komedije španjolskog redatelja Chemea Garcíje Ibarre, koji je ove godine dobio i nagradu žirija kritičara FIPRESCI.

Radnja prvog dugometražnog večernjeg filma ovog redatelja vrti se oko potrage za nestalom djevojčicom dok se istovremeno ufolozi u malom mjestu bave izvanzemaljcima i njihovim otmicama ljudi. Film je na rasporedu 26. kolovoza.

Don't Worry Darling Možda vas zanima Za 10 dana počinje Venecijanski filmski festival, na ovih 11 filmova treba obratiti pozornost Rubrika Life&style Life&style

Prvi film koji će u Laubi biti prikazan, 25. kolovoza, je 'Put pod noge', iranskog redatelja Panaha Panahija. Optimističan film o obitelji koja putuje Iranom, nudi veseli odmak od svakodnevice.

'Prekrasni stvorovi' islandska je drama redatelja Guðmundura Arnara Guðmundssona, koja tematizira odrastanje i sazrijevanje grupe dječaka. Film je višestruko nagrađivan u Cannesu, Veneciji i Berlinu. 

S nestrpljenjem se svakako očekuje i prikazivanje švedskog dokumentarca o slavnoj švedskoj grupi, Abba, pod nazivom 'Abba: The Movie'. Na karaoke projekciji koja će se održati 2.9. publika je pozvana i pjevati najveće hitove omiljene grupe.

'Ratni konj', film s posebnom pohvalom na Berlinaleu, također će biti prikazan u Laubi, 4.9., kao posljednja projekcija u nizu. Redateljica filma je Riley Keough, unuka Elvisa i Priscille Presley, koja je ovim filmom ušla u redateljske vode i donijela priču o dvojici mladih pripadnika plemena Lakota koji odrastaju u rezervatu u Južnoj Dakoti.

Više o cjelokupnom programu projekcija, kao i mogućnost kupnje ulaznice, može se pronaći na linku.

Možda vas zanima 'Poslije svega: Zauvijek sretni': Film snimljen prema književnoj globalnoj senzaciji stiže u kina Rubrika Life&style Life&style
Photo: Promo

Komentari 0