Life&style
Elvis

Počeo je filmski spektakl u Cannesu: Predstavljamo najiščekivanije filmove festivala!

  • Filmski festival u Cannesu ove se godine vraća u punom sjaju!
  • Na jučerašnjem svečanom otvorenju, prvi put nakon dvije godine na ovom prestižnom festival već su se pojavile brojne zvijezde
  • Festival je otvoren filmom “Final Cut”, a mi ti donosimo detalje i o drugim iščekivanim naslovima, poput “Elvisa”, “War Pony” i “Irma Vep”

Slavni Filmski festival u Cannesu jučer je imao svečano otvorenje po 75. put. Nakon što 2020. nije održan zbog pandemije koronavirusa, a prošle je godine održan u posebnim uvjetima, ove se godine vratio u punom sjaju!

Brojne svjetski poznate filmske zvijezde će do 28. svibnja u Cannesu predstaviti brojne filmove, a osim brojnih filmskih projekcija, festivalskim crvenim tepihom zvijezde će zasigurno prošetati i u glamuroznim modnim izdanjima!

Predsjednik žirija Filmskog festivala u Cannesu je Vincent Lindon, dok su ostali članovi glumci i redatelji, među kojima su i Rebecca Hall, Noomi Rapace, Deepika Padukone, Jeff Nichols i Asghar Farhadi.

Festival je otvoren projekcijom zombie filma “Final Cut”, redatelja Michaela Hazanvisiusa, a Festival u Cannesu često otkrije i slavne filmske naslove koji onda kasnije konkuriraju i za Oscara, kao što je bio slučaj s filmom “Parazit”, 2019. te prošlogodišnjim “Drive My Car”, koji je osvojio Oscara za najbolji strani film.

U nastavku ti donosimo najiščekivanije naslove ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu!

Elvis 

Biografski film redatelja Baza Luhrmanna o kralju rock ‘n’ rolla, Elvisu Presleyju u glavnoj ulozi ima Austina Butlera kao Elvisa te Oliviju DeJonge kao Priscillu Presley. Tom Hanks utjelovio je Elvisovog menadžera Colonel Tom Parkera, a u filmu te iščekuju i vrhunske glazbene sekvence.

The Stars at Noon

Redateljica Claire Denis adaptirala je istoimeni roman Denisa Johnsona iz 1986. s glumcima Margaret Qualley, Joe Alwynom i Johnom C. Reillyjem u glavnim ulogama. Radnja je smještena u Nikaragvu 80-ih godina prošlog stoljeća te prati američku novinarku i britanskog poduzetnika koji se zaljube te pokušavaju pobjeći od revolucije.

Showing Up

Radnja ovog filma koji je režirala Kelly Reichardt prati frustriranu kiparicu koju je utjelovila Michelle Williams dok se priprema za izložbu koja bi joj mogla promijeniti daljnji tijek karijere. Muči ju nedostatak inspiracije, a istovremeno u njenom privatnom životu događaju se sve čudnije stvari.

Crimes of the Future

Ovaj duboko uznemirujući horror film redatelja Davida Cronenberga zasigurno će izazvati zgrožene reakcije publike, budući da je i sam redatelj izjavio kako očekuje da će ljudi odlaziti za vrijeme projekcije filma u Cannesu. U filmu Viggo Mortensen utjelovio je umjetnika čiji prgani prolaze kroz metamorfozu. Njegovu partnericu igra Léa Seydoux, dok je Kristen Stewart u ulozi istražiteljice koja opsesivno prati svaki njihov korak.

Three Thousand Years of Longing

George Miller redatelj je ovog filma fantazije u kojem je Tilda Swinton usamljena akademkinja kojoj Idris Elba kao djinn ponudi tri želje, a ona mora pažljivo i mudro izabrati.

Triangle of Sadness

Crne komedije specijalnost su redatelja Rubena Östlunda, koji je režirao i filmove Force Majeure i The Square, a sad se vraća s najčudnijim filmom satire do sad, pričom o paru supermodela koji se ukrcaju na luksuzno krstarenje, nesvjesni što za putnike sprema marksistički kapetan broda.

Decision to Leave

Ovaj film misterije prati detektiva (Park Hae-il) koji se zaljubi u prvoosumnjičenu (Tang Wei) u istrazi ubojstva koju vodi te brojne zanimljive i neočekivane obrate.

Armageddon Time

Smještena u 80-e u njujorškom Queensu, ova polu-autobiografska saga Jamesa Graya prati Banksa Repetu u ulozi školarca koji dolazi u sukob s obitelji Trump. Njegove roditelje utjelovili su Anne Hathaway i Jeremy Strong, dok je u ulozi njegovog djeda Anthony Hopkins.

War Pony

Dvojica dječaka (Jojo Bapteise Whiting i LaDainian Crazy Thunder) suočavaju se s identitetom, gubitkom te modernim predodžbama muškosti tijekom odrastanja u američkom rezervatu Pine Ridge Reservation u Riley Keough. Ovaj redateljski debi Gine Gammell inspiriran je stvarnim događajima te bi mogao zorno prikazati marginalizirane društvene zajednice dok pokušavaju ostvariti američki san.

Broker 

Novi film redatelja Hirokazu Kore-eda, koji je već osvojio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu, za film Shoplifters prati fenomen kutija s bebama u Južnoj Koreji, mjesta gdje novorođenčad može biti ostavljena anonimno kako bi netko drugi preuzeo brigu o njima.

Irma Vep

Olivier Assayas u ovoj limitiranoj seriji oživljava vlastiti istomeni kultni klasik iz 1996. Radnja prati filmsku zvijezdu (Alicia Vikander) koja je u kriznom razdoblju tijekom pripreme za novu ulogu kad počinje shvaćati da linije između stvarnosti i fikcije brzo postaju zamućene.

Možda vas zanima Uživaj u Laubi na Pink Day festivalu posvećenom rosé vinima Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0