Life&style

miss7 i Petra Mikšik: Još ne koristiš tonik za lice? 5 razloga zašto ga trebaš u svojoj rutini

  • miss7 i blogerica Petra Mikšik donose ti prednosti koje ima tonik za lice
  • Petra je izdvojila pet najbitnijih stvari zbog kojih bi trebala upotrebljavati tonik
  • Postoji razlog zašto se koristi kao prvi proizvod u rutini njege kože

Tonik za lice jedan je od proizvoda za koji se preporučuje da svaka žena treba imati u svom beauty arsenalu. On može služiti za lagano čišćenje, hidrataciju ili pak kao primer za ostatak proizvoda iz večernje ili jutarnje rutine. Možemo ga koristiti bilo kada u danu, a nanosi se špricanjem na kožu ili pamučnom vaticom. Postoji mnogo više razloga zbog kojih bi ga trebala isprobati, ali danas ću navesti glavnih 5. Osim toga, jednom kad ga počneš koristiti, nećeš moći zamisliti njegu kože bez njega.

1. Hidratizira kožu

Tonik za lice vraća koži potrebnu vlagu nakon čišćenja, što je ujedno i razlog zašto se koristi kao prvi proizvod u rutini njege kože. Osim potrebne hidratacije, tonik za lice većinom sadrži aktivne sastojke koji dodatno osvježavaju kožu. Najviše pridonosi suhoj i dehidriranoj koži te pomaže spriječiti perutanje, ali preporučuje se svakom tipu kože. Ako ti je potrebna hidratacija, najbolje je investirati u tonik za lice koji ima pumpicu za raspršivanje. Nekoliko “špriceva” prije omiljenog seruma ili kreme je sve što ti treba!

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

2. Olakšava prodiranje aktivnih sastojaka iz proizvoda za njegu

Vlažna koža najbolje upija proizvode za njegu, što nas dovodi do drugog razloga zašto želiš imati tonik za lice u svojoj beauty postavi. Neovisno o načinu korištenja (vatica ili špricanje), tonik će pripremiti tvoju kožu za upijanje aktivnih tvari iz seruma, kremica ili ulja koja slijede. Smatraj ga primerom za proizvode za njegu kože, kao što primer za šminku podiže sve na novu razinu!

3. Pomaže ukloniti višak masnoće i nečistoće s površine kože

Ako nisi sklona svakodnevnom pranju lica, ne voliš ujutro dodatno isušiti kožu s gelom za čišćenje ili ne nosiš šminku, tonik za lice može biti brz način za lagano čišćenje. Mješovita do masna koža često se zamasti tijekom dana, a tonikom to možeš lako srediti. Samo natopi pamučnu vaticu i prebriši lice. Tako ćeš ukloniti višak masnoće bez isušivanja kože.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

4. Vraća koži pH i pomaže uspostaviti zaštitnu barijeru

Pranje lica ili obično umivanje u vodi s mnogo klora može poremetiti zaštitnu barijeru naše kože koja je prirodno blago kiselog pH (između 5 i 6). Većina proizvoda za čišćenje ili sapuna je na alkalnoj strani što remeti pH balans te može rezultirati u jačem izlučivanju sebuma (prirodnog ulja kože). Korištenje tonika za lice pomoći će ti brže vratiti pH kože u balans i uspostaviti zaštitnu barijeru koja štiti od vanjskih utjecaja i nečistoća iz zraka, posebice ako živiš u gradu.

5. Revitalizira i pomaže da postigneš zdravi sjaj

Svima nam je dobro poznat izraz “dewy skin” koji karakterizira prekrasan zdravi sjaj kože. Ako koristiš tonik, imaš više šanse da takav izgled kože i sama postigneš. Tonik za lice možeš koristiti bilo kada tijekom dana, a posebno je koristan kada se želiš “osvježiti”. Za masnu i mješovitu kožu, nanesi tonik na pamučnu vaticu i prebriši lice da ukloniš višak masnoće i nečistoća s površine. Tako ćeš i prividno smanjiti pore. Za suhu, osjetljivu i normalnu kožu, špricni tonik na lice i dekolte za dodatan sjaj i hidrataciju!

Možda vas zanima Riješen problem! Ovo su tri najbolje frizure za tanku i svilenkastu kosu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0