Life&style

Meghan Markle neće biti sprovodu princa Philipa, službena verzija ne zvuči pretjerano uvjerljivo

  • Princ Harry vratit će se kući na sprovod princa Philipa, ali bez supruge Meghan Markle
  • Buckinghamska palača potvrdila je detalje ceremonije koja će se održati u dvorcu Windsor u subotu, 17. travnja
  • Vojvotkinja, koja je trudna, nije mogla dobiti medicinsku dozvolu za putovanje na sprovod

Princ Harry bit će na sprovodu svog djeda princa Philipa sljedeće subote, iako Meghan Markle neće, potvrdila je Buckinghamska palača. Kraljevska obitelj potvrdila je da će princ Harry letjeti iz Kalifornije u Veliku Britaniju na sprovod, ali njegova supruga Meghan neće ići s njim. 

"Vojvoda od Sussexa planira prisustvovati. Njezin liječnik savjetovao je vojvotkinji od Sussexa da ne putuje. Dakle, vojvoda će prisustvovati", rekao je kraljevski glasnogovornik na sastanku u subotu popodne.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Vojvotkinja od Sussexa željela je putovati zajedno s Harryjem u Veliku Britaniju, ali od svog liječnika nije dobila medicinsku dozvolu. Barem je to službena verzija. Meghan je trenutno trudna sa svojim drugim djetetom. Tijekom nedavnog intervjua para s Oprah par je potvrdio da očekuje djevojčicu, koja stiže ovog ljeta. 

Iako je moguće da je liječnička zabrana doista pravi razlog, jer detalji njezine trudnoće nisu poznati javnosti, postoji mogućnost da je to ipak samo izgovor za neodlazak na sprovod. Nije tajna da Meghan vjerojatno ne gori od želje da se pojavi u Britaniji, u kojoj i nije baš popularna nakon svega što se događalo. U dokumentima Croatia Airlinesa vezanima za putovanje trudnica stoji:

"Žene koje su trudne manje od 28 tjedana, zdrave i nemaju nikakvih komplikacija u trudnoći, mogu se primiti u zrakoplov bez liječničke potvrde. Traje li trudnoća više od 28 tjedana, a najviše do 36 tjedana, potrebna je liječnička potvrda koja nije starija od sedam dana i kojom se potvrđuje da se porođaj neće dogoditi unutar 4 tjedna od početka putovanja. U tom slučaju nema medicinskih prepreka za putovanje zrakoplovom".

Hoće li odmetnuti unuk Harry sa suprugom Meghan biti poželjan na posljednjem ispraćaju princa Philipa?

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Princ Philip, vojvoda od Edinburgha, imat će tihi kraljevski sprovod kakav je oduvijek želio sa samo svojom obitelji - uključujući i svog unuka iz Kalifornije princa Harryja. Pogreb će biti 17. travnja u kapeli St. George u Windsoru, gdje je Philip proveo posljednje dane svog života uz kraljicu. U skladu s vojvodinim željama, lijes će biti prevezen iz dvorca do kapelice u Land Roveru u čijem je dizajniranju pomogao sam princ Philip. Pogrebu će prethoditi svečana povorka u krugu dvorca Windsor, uključujući članove kraljevske obitelji.

Možda vas zanima Najdugovječnija ljubav kraljevske obitelji: Pogledaj fotografije s vjenčanja kraljice Elizabete i princa Philipa iz 1947. Rubrika Life&style Life&style

Princ Philip, poznat i kao vojvoda od Edinburgha, umro je u petak u 100. godini. Kasnije tog dana, Harry i Meghan objavili su počast Filipu putem web stranice, pišući: "U znak sjećanja na njegovo kraljevsko veličanstvo, vojvoda od Edinburgha, 1921. - 2021. Zahvaljujemo na vašem služenju ... jako ćete nam nedostajati".

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Glasnogovornik Palače rekao je: "Ovaj će događaj biti znatno smanjen bez javnog pristupa. U skladu s vladinim smjernicama i mjerama javnog zdravstva, neće biti javnih povorki, a pogreb vojvode održat će se u potpunosti u krugu dvorca Windsor."

Harry se sprema vratiti u Veliku Britaniju sljedećih dana i bit će to njegov prvi posjet kući u godinu dana. To je ujedno i prvi put da je vidio članove kraljevske obitelji otkako su njegov i Meghanin intervju s Oprah Winfrey emitirani prošlog mjeseca.

Možda vas zanima Evo što se zapravo krije iza kraljičinog odgovora Meghan i Harryju. Jedna stavka je uistinu simbolična Rubrika Stars Stars

Odluka da supruga ne putuje s njim će malo ublažiti očekivane napetosti u Harryjevom prvom posjetu kući nakon zloglasnog intervjua. U toj su raspravi optužili kraljevsku obitelj za rasizam i zanemarivanje Markleovih samoubilačkih emocija. Harry nije posjećivao domovinu otkako je par prošle godine napustio kraljevsku obitelj i preselio se u Kaliforniju.

Iako se povukao s javne dužnosti 2017. godine, vojvoda od Edinburgha prisustvovao je mnogim važnim obiteljskim prekretnicama, uključujući kraljevsko vjenčanje Harryja i Meghan u svibnju 2018. godine. Bio je prisutan i na povijesnoj obiteljskoj fotografiji nakon rođenja prvog djeteta para, Archieja, u svibnju 2019.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    Sasvim je logično da je njoj važnije njezino dijete od starog čovjeka.....Ionako je nedavno imala probleme