Life&style

Najdugovječnija ljubav kraljevske obitelji: Pogledaj fotografije s vjenčanja kraljice Elizabete i princa Philipa iz 1947.

  • Princ Philip i kraljica Elizabeta u braku su bili 73 godine, njihov brak najdugovječniji je brak u povijesti britanske kraljevske obitelji
  • Njegova odanost supruzi od prvog je dana bila jasna
  • Princ je cijeli svoj život podredio kraljici, bio joj je najveća potpora i nikada je nije iznevjerio

Philip je bio peto i najmlađe dijete u grčko-danskoj kraljevskoj obitelji, koja je prognana iz Grčke. Philip se, po završetku školovanja, pridružio Britanskoj kraljevskoj mornarici. Elizabeti je bilo 13 godina kada je upoznala Philipa, tada 18-godišnjeg mornaričkog časnika.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Od 1939. godine Philip se počeo dopisivati s Elizabetom. Vjenčali su se su osam godina nakon u Westminsterskoj opatiji.
Kada se 20. studenoga 1947. godine vjenčao britanskom prijestolonasljednicom, tada princezom Elizabetom, zbog ljubavi prema njoj odrekao se svih titula svoje obitelji i prava na grčko i dansko prijestolje, te uzeo prezime svoje majke: Mountbatten. 

Možda vas zanima Harry i Meghan imenom svoje curice odat će počast Lady Di, ali to neće biti ime Diana Rubrika Stars Stars

Philip je od tog trenutka bio potpuno posvećen Elizabeti i životu u Palači. Zvao ju je Lilibet. Neposredno prije vjenčanja dobio je titulu vojvoda od Edinburgha, grof od Merionetha i barun Greenwicha koje mu je dao Elizabetin otac, kralj George VI. Elizabeta je okrunjena za kraljicu 1953. godine, nakon smrti svog oca, s jedva navršenih 26 godina.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Meghan Markle je opet uhvaćena u laži! U javnost je procurio dokument koji dokazuje da ne govori istinu

Princ Philip od tada cijeli je svoj život podredio svojoj supruzi. Elizabeta mu je dodijelila titulu princa Ujedinjenog Kraljevstva u veljači 1957. godine. Philip je bio aktivan u Kraljevskoj mornarici sve do 1952. godine kada je njegova supruga postala kraljica i tada se posvetio svojim obvezama unutar kraljevske obitelji i angažmanima koji su bili dio njegovih obaveza kao supruga kraljice.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Ova rečenica govori sve o njihovoj ljubavi

Njegova odanost supruzi od prvog je dana bila veoma jasna. Njegov prvi privatni tajnik Michael Parker i prijatelj iz mornarice, otkrio je što je Philip rekao o Elizabeth. "Prvog dana kad mi je ponudio posao rekao mi je da je njegov prvi, drugi i posljednji posao taj da nikad nju ne iznevjeri", otkrio je Parker.

"Mislim da je tolerancija onaj suštinski sastojak bilo kojeg braka", rekao je Philip prigodom proslave njihove zlatne obljetnice 1997. "Mislim da na mom primjeru možete vidjeti da kraljica tolerancije ima u izobilju",rekao je uvijek humorističan princ Philip.

Možda vas zanima Hoće li odmetnuti unuk Harry sa suprugom Meghan biti poželjan na posljednjem ispraćaju princa Philipa? Rubrika Stars Stars

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Princ Philip i kraljica Elizabeta II dobili su četvero djece. Godinu dana nakon vjenčanja mladi kraljevski par dobio je prvog sina kojem su dali ime Charles Nakon najstarijeg sina, dobili su kćer Anne, pa sina Andrewa i Edwarda.

Princa Philipa je oduvijek pratio glas velikog ženskara i šarmantnog zavodnika s neprimjerenim smislom za humor i vrlo izravnim i nimalo diplomatskim izjavama. Tijekom života bespogovorno je pratio kraljicu Elizabethu II na svim njezinim putovanjima, bio joj najveća potpora, te je nikada nije iznevjerio. Njihova ljubav ostati će zapamćena kao najodanija i najdugovječnija u britanskoj kraljevskoj obitelji. 

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0