Life&style

Meghan je imala najskuplji kraljevski porod ikad od skoro 100 tisuća kuna, a znaš li tko je imao najjeftiniji?

  • Kada dočekujete člana kraljevske obitelji sasvim sigurno je da će i tretman biti upravo takav-kraljevski
  • Bolnice u kojima rađaju pripadnice kraljevske obitelji često imaju apartmane u kojima se čini kao da boravite u luksuznom hotelu, a ne sobi za rodilje
  • Tako se u ponudi nekih bolnica osim savršenog tretmana mogu pronaći boce šampanjca i ukusni zalogaji vrtoglavih cijena

Princeza Beatrice i njezin suprug Edoardo Mapelli Mozzi nedavno su dočekali svoju djevojčicu u privatnom krilu bolnice Chelsea i Westminster u Londonu.

Luksuzni apartman za rodilje u svojoj ponudi dolazi s bocama šampanjca od 75 funti (oko 650 kuna) i zalogajima od dimljenog lososa - ali to nije bio najskuplji kraljevski apartman za rađanje. Pogledali smo najskuplje kraljevske pakete rođenja kako bi ih poredali po troškovima - dva rođenja vojvotkinje od Sussexa zauzela su prva dva mjesta.

Meghan Markle
Bolnica: Santa Barbara Cottage, California
Cijena: od oko 87.550 kuna do 175.000 kuna

 | Autor: Instagram@santa_barbara_cookie_company Instagram@santa_barbara_cookie_company Santa Barbara Cottage

Oaza izgrađena u španjolskom stilu u Kaliforniji mjesto je gdje su Meghan i Harry dočekali svoje drugo dijete, Lilibet. S paketima rađanja koji koštaju i do 20.000 funti (oko 175.000 kuna) ovo nije jeftina opcija i više liči na hotel nego na bolnicu. Prirodni porod u ovoj bolnici koštat će 10.000 funti, dok je carski rez 20.000 funti. Svaka od soba za rađanje ima naslonjač, ​​stolicu za ljuljanje i kauč koji nadopunjuje krevet za rađanje s velikim brojem jastuka za udobnost. Svaka soba ima WiFi, video monitor i tipkovnicu računala. Postoji jelovnik za naručivanje hrane i posluga u sobu, kao i ostava tako da trudnice i voljene osobe mogu nešto prigristi u bilo koje vrijeme.

Meghan Markle i Sarah Ferguson
Bolnica: The Portland Hospital, London
Cijena: od 87.500 kuna

 | Autor: Instagram@theportlandhospital Instagram@theportlandhospital The Portland Hospital

Meghan je rodila svoje prvo dijete, Archieja, u ekskluzivnoj bolnici Portland - rodilištu koje je izbor mnogih poznatih osoba poput Victorie Beckham i Claudie Schiffer. Sarah Fergusson, vojvotkinja od Yorka, također je odlučila ovdje roditi svoje kćeri. Uz ugostiteljske objekte s pet zvjezdica, najsuvremeniju opremu, pažnju savjetnika i srebrno ručno izrađene uspomene za bebe, to može roditelje koštati desetke tisuća funti. Na njihovu sreću, kraljevski članovi to si svakako mogu priuštiti.

 | Autor: Instagram@ sussexroyal Instagram@ sussexroyal Meghan Markle i princ Harry prilikom rođenja sina Archieja

Meghan i Harry sa sinom Archijem Možda vas zanima Evo kako je na rođenje Lili Diane reagirala kraljevska obitelj i tko je sve čestitao Harryju i Meghan Rubrika Stars Stars

Princeza Beatrice
Bolnica: Chelsea i Westminster Hospital, London
Cijena: od oko 56.600 do 93.160 kuna 

Princeza Beatrice rodila je u privatnom krilu bolnice Chelsea i Westminster. Cijene u privatnom krilu razlikuju se ovisno o tome hoće li se nova mama odlučiti za skrb primalja ili savjetnika.

Ako žele skrb koju vodi savjetnik, najjeftiniji paket je "paket za vaginalni porod", koji košta 6475 funti, odnosno oko 56.600 kuna. Najskuplji paket je "platinasti paket za hitne slučajeve ili izborni odjeljak", koji iznosi 9050 funti, odnosno oko 79.000 kuna. U međuvremenu, za mame koje žele njegu pod vodstvom primalja, najjeftiniji paket je "vaginalni paket" od 8775 funti (oko 76.780 kuna) dok je najskuplji "platinasti paket za hitne slučajeve ili izborni odjeljak" od 10.650 funti ( oko93.190 kuna). Bolnica se može pohvaliti bocama šampanjca i dimljenog lososa od 75 funti (oko 650 kuna) za užinu nakon poroda, kao i najsuvremenijim televizorima i luksuznim tuševima.

16 pitanja koje trudnicama nikada ne treba postaviti jer su stvarno iritantna

Kate Middleton
Bolnica: St Mary's Hospital - Lindo Wing, London
Cijena: od oko 51.600 kuna do 65.600 kuna 

 | Autor: instagram@ orlandosilverfox instagram@ orlandosilverfox Kate Middleton i princ William prilikom izlaska iz bolnice nakon rođenja princa Georgea

Vojvotkinja od Cambridgea odlučila je slijediti dugi niz kraljevskih obitelji, uključujući princezu Annu i princezu Dianu, kako bi se porodila u krilu Lindo u bolnici St Mary. Ekskluzivno rodilište ima niz visokopozicioniranih pacijenata, a cijene se kreću od 5900 funti (oko 51.600 kuna) za boravak od jedne noći, a mogu se popeti na 6275 funti (oko 54.900 kuna) za deluxe paket. 

Cijena boravka u jednom od apartmana dostupna je na zahtjev, ali za nju se treba izdvojiti 7500 funti (oko 65.600 kuna). Paket uključuje skrb za primalje, takse, rutinske termine primalja, krvne pretrage, naknadu pedijatru za prvu bebu, njegu u jaslicama, obroke, popodnevni čaj za slavlje i smještaj za partnera. 

Možda vas zanima "Depresivno i bez ukusa, to nije mjesto za život!", bivša urednica Vougea narugala se uređenju doma Meghan Markle Rubrika Stars Stars

Sophie, grofica od Wessexa
Bolnica: NHS Frimley Park Hospital
Cijena: Besplatno!

Sophieina djevojčica došla je ranije, pa je morala na hitan carski rez u državnu bolnicu NHS, Frimley Park u Camberleyju. Sophie se odlučila roditi i drugo dijete u istoj bolnici, a 2014. godine Sophie se vratila u bolnicu, gdje joj je bila čast otvoriti novu jedinicu za novorođenčad.

Photo: PA Images/PIXSELL

Komentari 0