Life&style
Međunarodni dan šefova je u subotu, hoćeš li iznenaditi svog nadređenog?

Međunarodni dan šefova je u subotu, hoćeš li iznenaditi svog nadređenog?

  • I šefovi su dobili svoj dan - sredina listopada rezervirana je kako bi uživali pojačanu naklonost svojih zaposlenika
  • Ovaj specifičan dan prvi put uspostavljen je 1958. godine kako bi se uspostavio bolji donos među zaposlenicima i njihovim naređenima
  • I danas je ova problematika aktualana - zato se i ističe kako suradnjom i timskim radom šefova i zaposlenika dolazimo do ugodne radne atmosfere

Ako to i ne radimo tijekom godine, međunarodni Dan šefova, 16. listopada, možda je dobar povod da promislimo o našim šefovima i možda ih nagradimo – simboličnim poklonom ili tek stiskom ruke. Kako ove godine  Dan šefova pada u subotu, idalno je vrijeme da promisliš kako sutra možeš iznenditi svog šefa ili ako si samozaposlena - samu sebe!

Sanjati svog šefa Možda vas zanima Stručnjaci otkrivaju što znači kada sanjaš svog šefa - to može biti znak nečeg puno dubljeg Rubrika Life&style Life&style

Često zaboravljamo kako šefovi ulažu napore kako bi osigurali plaće svojim zaposlenicima, ulažu vrijeme kako bi pridobili nove klijente ili zadržali postojeće o čemu ostali zaposlenici moraju manje razmišljati. Dobra je ovo prilika da se sjetimo kako im na tim pozicijama ne cvjetaju uvijek ruže pa ne bi bilo loše da im omogućimo da se na njihov dan osjećaju (ili osjećaš) više cijenjeno.  

Dan šefova nastao je na inicijativu tajnice Patricie Bays Haroski koja ga je registrirala pri Američkoj gospodarskoj komori 1958. godine.

Ljudi su iz prve ruke podijelili savjete kako su uspjeli dobiti povišicu

Svrha uspostavljanja ovog posebnog dana je zapravo pokazivanje zahvalnosti šefovima za koje je mislila da to zaslužuju. Radilo se zapravo i o strategiji kojom je Haroski nastajala poboljšati odnose između menadžera i njihovih zaposlenika, jer je vjerovala da mladi zaposlenici ponekad nisu svjesni predanosti i naporima koji njihovi nadređeni svakodnevno izloženi. 

Ipak, nisu svi blagonaklono dočekali obilježavanje ovog dana. Neki su istaknuli kako šefovi imaju veću moć ali i plaće pa zaista i ne trebaju dobivati poklone od njihovih zaposlenika s manjom financijskom moći.

Danas, na tržištu rada ovaj dan želi se promatrati kao prilika da šefovi i njihovi zaposlenici rade zajedno kako bi stvorili okruženje timskog rada na radnom mjestu

Ako baš želiš svome šefu kupiti poklon, evo među kojim sitnicama možeš odabrati…. Iako, i čestitka će biti dovoljna ako to želiš!

  • Boca za vodu
  • Šalica sa zanimljivim natpisom
  • Krema za ruke
  • Podložak za miš
  • Simbolični slatki zalogaji

Svim šefovima želimo sretan njihov dan!

Photo: Shutterstock

Komentari 0