Life&style

Matt Damon prvi put priznao: "Film koji je najviše zaradio sam najviše mrzio. Bilo je grozno snimati ga!"

  • Treći nastavak uzbudljivog filmskog serijala o superšpijunu Jasonu Bourneu, Bourneov ultimatum, ostvario je najveći uspjeh franšize, ali Matt Damon je sad po prvi put otkrio da mu je bilo grozno snimati
  • Glumac je objasnio i kako je nedostatak organizacije uzrokovao kaos tijekom snimanja
  • Iako je Matt Damon mrzio scenarij, film je zaradio 440 milijuna dolara od prikazivanja

Treći nastavak serijala filmova o tajnom agentu Jasonu Bourneu, Bourneov ultimatum, bio je globalni blockbuster, ali glavna zvijezda Matt Damon mrzio je snimati taj nastavak. Naime, Damonu je mnogo stvari ostalo u lošem sjećanju, uključujući scenarij Tonyja Gilroya. U režiji Paula Greengrassa, Bourneov ultimatum bio je najuspješniji film serijala koji je započeo 'Bourneovim identitetom' 2002. godine.

Matt Damon glumac je koji nikada ništa nije uzimao zdravo za gotovo, shvaćajući "koliko je uopće teško dobiti posao". Damon smatra: "Kao glumac koji se bori za svoju karijeru, ne tražite uloge koje vas definiraju, samo tražite posao".

Možda vas zanima Tom Hanks prvi put otkrio što je mislio o Forrestu Gumpu: ‘Hoće li ikoga biti briga za ovog luđaka?’ Rubrika Stars Stars

Opisujući koliko je predan svakoj ulozi, Damon je rekao: "Volim snimati kad je lik zanimljiv, kad je dobar scenarij, ali istraživanje skripte prije toga je stvarno zabavno. Cijeli proces čini me čak i pomalo tjeskobnim i nemirnim, imam problema sa spavanjem, samo pokušavam što bolje shvatiti lik."

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Priču i scenarije originalne Bourneove trilogije napisao je Tony Gilroy, ali je u trećem filmu Matt Damon optužio scenarista za nekvalitetan rad: "Ne krivim Tonyja što je uzeo hrpu love i predao ono što je predao... Samo bilo je to nečitljivo. Mislim, mogao bih originalni scenarij staviti na eBay i to bi bio kraj njegove karijere. To je užasno. Stvarno je neugodno."

Gilroy je navodno bio uznemiren promjenama koje je redatelj Paul Greengrass napravio u prethodnom filmu, 'Bourneova nadmoć' i napravio je potpuno neprihvatljivu priču. Potom su ga uvjerili da prihvati neke promjene i da pristane na adaptaciju scenarija, ali on nije dalje sudjelovao. Tom Stoppard je doveden za adaptaciju scenarija, ali je kasnije tvrdio da u konačnoj verziji filma "nije upotrijebljena niti jedna njegova riječ". Scenarij filma službeno je pripisan Tonyju Gilroyu, Scottu Z. Burnsu i Georgeu Nolfiju.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Opisujući kaos koji je nastao oko produkcije, Damon je objasnio da je zbog kratkih rokova nastao kaos u organizaciji: "Imali smo dosta kratak rok, ali mi smo još uvijek bili zapeli u scenariju. Mnogi su se pogubili u tom kaosu".

Barbie film Možda vas zanima Kadrovi sa snimanja: Kako su slatki Margot Robbie i Ryan Gosling kao Barbie i Ken! Rubrika Life&style Life&style

Uz profesionalna neslaganja oko filma, Damon je također otkrio druge probleme koji su ih pratili prije nego što je film izašao. "Gilroy je želio dobiti sve zasluge za scenarij", objasnio je glumac. Međutim, na kraju je Gilroy morao podijeliti zasluge sa Scottom Z. Burnsom i Georgeom Nolfijem. "Dobio je i više nego što je zaslužio", dodao je Damon. Unatoč nezadovoljstvu filmom, sa zaradom od 440 milijuna dolara na kino blagajnama diljem svijeta, to je do danas najunosniji Damonov film.

Photo: Profimedia
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    svatko ima neke filmove koje.mrzi i voli