Life&style 25. rujna 2022.

Luksuzno zdanje u kojem Cher živi već 20 godina uistinu je čarobno, evo kako ga je sredila

Pixsell/Newscom.
  • Cher je za savršenom lokacijom za svoj dom tragala godinama, a on se u konačnici smjestio na litici u Malibuus najsavršenijim pogledom na ocean
  • Impozantna vila od gotovo 1500 kvadrata podsjeća na venecijanske palače, velike renesansne vile u Europi i palače Alhambra u kojima je jasno vidljiv maurski utjecaj
  • U izgradnji su korišteni samo najfiniji materijali, a svaki poseban detalj koji se u vili nalazi posljedica je godina kolekcionarstva i putovanja

Na najsavršenijoj litici u Malibuu, smjestio se dom kultne pjevačice, Oscarom nagrađene glumice, aktivistice, spasiteljice slonova i jedne od najtalentiranijih ikona na svijetu - Cher .

Sama kuća još je jedno od njezinih brojnih postignuća i njezino utočište ispunjeno azijskom umjetnošću muzejske kvalitete i namještajem izrađenim po narudžbi, a priča o ovom veličanstvenom zdanju počinje prije više od dva desetljeća.

Cher su bile potrebne godine da otkrije savršenu lokaciju u Malibuu, a idilično mjesto u konačnici je kupila 1998. godine. No, tek je pet godina kasnije ova čarobna lokacija visoko iznad Tihog oceana počela dobivati konture njezinog doma kakav je poznat i danas.

 | Autor: Profimedia Profimedia

Kao odraz njezinog jedinstvenog ukusa i cjeloživotnog interesa za arhitekturu i dizajn, kuća je nastala kao posljedica godina kolekcionarstva i putovanja, a dizajn kuće neodoljivo podsjeća na venecijanske palače, velike renesansne vile u Europi i palače Alhambra u kojima je jasno vidljiv maurski utjecaj.

Možda vas zanima... Mariah Carey prodaje svoju prekrasnu vilu u Atlanti, zavirili smo u kuću 'kraljice Božića' Rubrika Life&style Life&style

 

Graditelj Wallace Tutt III predvodio je tim u stvaranju ove veličanstvene vile od gotovo 1500 kvadratnih metara površine, smještene na lokaciji savršenoj da obuhvati prostranstvo od Point Dumea do Santa Monice, sve do otoka Catalina. Od prvih jutarnjih zraka sunca sve do njegovog zalaska, golemi prozori nude zadivljujuće prizore, a iz svake se sobe u vili pružaju dva različita pogleda na ocean.

U izgradnji su korišteni najfiniji materijali: vapnenac i mramor uvezeni iz Italije i Francuske, ručno kovana brončana vrata te prilagođeni okovi i pločice iz Španjolske i Maroka, a balustrada od venecijanskog mramora iz 18. stoljeća kupljena je iz privatne zbirke Williama Randolpha Hearsta u San Simeonu.

Cher je prvotno surađivala s dizajnerom i dugogodišnjim prijateljem Ronom Wilsonom, a kuća je od samog početka bila ispunjena njezinim osobnim detaljima. Prije otprilike 16 godina, Cher se upustila u obnavljanje rezidencije i pronalazak mnogih novih blaga, a rezultat je bilo osvježeno izdanje ispolirano slojem prepoznatljive raskošne udobnosti, kazališne elegancije i bezvremenske palete boja.

Možda vas zanima... Ovo je san snova! Ultra luksuzna Diamond Villa Korčula ostavlja bez daha Rubrika Life&style Life&style

Talentirani umjetnici oslikali su stropove vile istočnjačkim motivima, a ručno oslikana zrcala pomogla su u stvaranju reflektirajuće magije koja je začinjena romantičnom rasvjetom u marokanskom stilu koja zagrijava cijeli dom. Zidovi su presvučeni sirovom svilom, a draperije u spavaćoj sobi šablonski su napravljene pomoću mješavine lišća čaja i taloga kave pomiješanog s pigmentima umbre.

Cilj je bio ponovno stvoriti tradicionalni dizajni kane kakve je nekoć Cher imala oslikane na rukama tijekom vjenčanja kojem je prisustvovala u Indiji, dok su Marokanske drvene ploče Mashrabiya koje okružuju privatni prostor za sjedenje ručno izrezbarene u Fezu u Maroku.

'Moja je spavaća soba moje utočište, moja tvrđava, moje stvarno vrlo posebno mjesto,' kaže Cher.

Prostorije za zabavu preplavljene su svjetlom i dizajnirane da omoguće prekrasan pogled na prekrasno okruženje. Iz prostrane dnevne sobe, pogled kao da se prelijeva neprimjetno preko bazena čiji se neprimjetni rubovi preklapaju s prozorima, gledajući na Tihi ocean iza njega. Kada se sjedi u obiteljskoj sobi, nemoguće je odoljeti osjećaju plutanja na tirkiznom moru.

Strogi propisi u međuvremenu doneseni u Malibuu spriječili bi izgradnju kuće ove veličine u današnje vrijeme, a danas, nakon više od 20 godina, Cher je spremna stvoriti novo utočište. 'Ova je kuća bila jedna od najvećih strasti mog života', rekla je. 'Uživala sam u svakom trenutku njezinog stvaranja i evolucije, ali sada je vrijeme da ovu čaroliju prenesem i na druge.'

Komentari 0