Life&style
Najbolja ljetna hidratacija pomoću sassy vode - evo svega što trebaš znati

Najbolja ljetna hidratacija: sassy voda i sve što o njoj trebaš znati

  • Sassy voda pravi je dijetetski hit - eliksir za mršavljenje koji je kreirala Cynthia Sass, nutricionistica i autorica knjige 'Dijeta za ravan trbuh'
  • Sassy voda po našem receptu ima izvrstan okus, omogućit će ti da budeš hidratizirana, a pomaže i kod nadutosti
  • Prirodni sastojci poput đumbira, zelenog krastavca, mente i limuna pogoduju probavnom sustavu, evo kako djeluje svaki od njih

Vjerojatno si čula da ti je potrebno barem osam čaša vode dnevno za odgovarajuću hidrataciju. Pijenje vode, pa čak i jedenje "vodenaste" hrane poput dinje, zelja i drugog voća i povrća ima ogromne zdravstvene prednosti, uključujući otklanjanje umora. No, sassy voda vraški je puno bolji recept od obične 'stare' vode. Sastojci nisu samo za okus: đumbir također pomaže smirivanju i umirivanju tvojeg gastrointestinalnog sustava. Još važnije: ako je piješ redovito mogla bi ti pomoći u ostvarenju tvog cilja da jednom zauvijek dobiješ ravniji trbuh. Da ne spominjemo kako su sassy vode ukusna i dobra ljetna hidratacija.

 | Autor: Instagram@kobieceinspiracje_official Instagram@kobieceinspiracje_official

Sassy voda - što je u njoj?

Dakle, što je u sassy vodi? To je kombinacija krastavca, ribanog đumbira, limuna i metvice koja se ubacuje u dvije litre vode da odstoji preko noći, jednostavno. To je dio plana prehrane pod nazivom 'Dijeta za ravan trbuh' koji je sastavila Cynthia Sass, otuda i naziv. Dijeta predviđa da se sassy voda pije tjedan dana, a ideja je da pomaže u uklanjanju nadutosti u trbuhu i zadržavanju tekućine u tijelu, u kombinaciji sa zdravom prehranom s ograničenjem kalorija. 

Prednosti sassy vode

Vrlo često kada netko pati od nadutosti i zadržavanja vode u tijelu, posljednja stvar koju želi učiniti jest piti velike količine vode jer se može osjećati kao da će time problem još pogoršati. Ali stvarnost je da kada si dehidrirana, tvoje tijelo zapravo zadržava vodu u stanicama jer misli da mu prijeti opasnost od nestašice vode. Redovito pijenje vode uvjerava naše tijelo da je ne nedostaje pa se ne treba brinuti i zadržavati ono što već ima i time smanjuje i nadutost. Razmotrimo što je u sassy vodi i prednosti svakog sastojka...

 | Autor: Instagram@the_aesthetic_styling_co Instagram@the_aesthetic_styling_co

10 savjeta za najbolju i najukusniju voćnu salatu i 3 prava ljetna recepta

Krastavac

Krastavci su prepuni antioksidansa, vitamina C, a kora sadrži beta-karoten, stoga je nemoj guliti. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala u našim tijelima, a oni su povezani s bolestima kao što su Alzheimerova bolest, rak i bolesti srca. Krastavac je također izvrstan za probavni sustav i ima tako osvježavajući okus. Plus, uklanja višak vode iz tijela i pomaže u smanjenju celulita.

Đumbir

Đumbir bi se mogao klasificirati kao super hrana jer ima toliko zdravstvenih prednosti. Snažan je pojačivač imuniteta, pomaže u liječenju kašlja i prehlade ubijajući bakterije, a može djelovati i kao preventiva. Pospješuje metabolizam, izlučuje toksine i potiče cirkulaciju krvi. Također je odličan za probavu i gastrointestinalne probleme, djeluje smirujuće.

Menta

Menta također može pomoći imunološkom zdravlju i probavi, zbog čega ovi sastojci djeluju tako dobro zajedno. Metvica stimulira probavne enzime koji pomažu apsorbirati hranjive tvari iz hrane, pretvarajući masnoće u korisnu energiju.

 | Autor: Instagram@the_aesthetic_styling_co Instagram@the_aesthetic_styling_co

Limun

Limun je poznat po tome što daje veliku dozu vitamina C. Nekoliko kliničkih studija pokazalo je da limun ima svojstva sprječavanja bolesti, pruža zaštitu DNK stanica i regulira imunološki sustav. Dodatna je prednost sassy vode to što se čini da djeca vole njen okus, a roditelji znaju koliko je teško hidratizirati djecu bez pribjegavanja zaslađivanju vode sokovima. 

Koliko dugo piti sassy vodu?

Sassy vodu možeš piti 7 dana, nakon čega treba uzeti slobodan dan, a potom je piti još dva dana. Nakon svaka dva dana treba napraviti dnevni odmor, a cijeli postupak se ponavlja mjesec dana. Nakon 4 tjedna trebaš napraviti dugu pauzu. Za najbolje rezultate sassy vodu treba kombinirati sa zdravom prehranom – tada su i rezultati brzo vidljivi. Trebala bi je popiti ujutro ili neposredno prije spavanja. To će osigurati da nećeš poželjeti nešto za jelo noću.

 | Autor: Instagram@kobieceinspiracje_official Instagram@kobieceinspiracje_official

detox Možda vas zanima Detoks: Vodič kroz detoksifikaciju za početnike uz najčešća pitanja i odgovore Rubrika Life&style Life&style

Sok od celera

Još jedan odličan način hidratacije je i sok od celera. Preplavio je naše Instagram feedove i ove sezone, ali ovaj trend je u punom zmahu ​​već više od tri godine i čini se da ne slabi. Svi, od slavnih osoba, preko profesionalaca u prehrani do influencera, pokazali su veliku strast prema svježe prešanom soku od celera – zapravo toliko da mnoge trgovine nisu mogle nabaviti dovoljne količine tog povrće kad se trend pojavio. Pijući ga ujutro prije doručka, mnogi su tvrdili da im daje blistavu kožu, više energije i bolju probavu.
Pa što daje? Je li sok od celera dobar za tebe?

 | Autor: shutterstock shutterstock

Prednosti soka od celera

Sok od celera bogat je hranjivim tvarima i njegovo pijenje može donijeti mnoge zdravstvene prednosti. Ako si i sama ikada probala sok od celera, znat ćeš da ga većina ljudi vjerojatno ne pije zbog okusa. (Okus je točno onakav kakav misliš – blag, travnat i pomalo slan, poput celera – u slučaju da sumnjaš.) Umjesto toga, opsesija sokom od celera proizlazi iz njegovih zdravstvenih prednosti.

Pomaže izbaciti toksine

Celer je prirodni diuretik, a uz njegovu sposobnost da pomogne jetri da isprati toksine, također može smanjiti nadutost.

Sok od celera ima protuupalna svojstva

Istraživanja također pokazuju da ekstrakt celera također može imati antibakterijska i protuupalna svojstva, plus sposobnost uravnotežavanja šećera u krvi.

Celer hidratizira

Pijenje soka od celera također može podržati pravilnu hidrataciju. Celer se uglavnom sastoji od vode, što znači da ti pijenje soka od celera može pomoći da postigneš dnevni cilj hidratacije i spriječiš dehidraciju. Savršen je za vruće ljetne dane i za one koji ne piju dovoljno vode svaki dan.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Sok od celera može pomoći kod stanja kože

Iako sok od celera nije lijek za bilo koje kronično stanje, zbog svojih protuupalnih prednosti, pijenje soka od celera može pomoći kod ozbiljnosti kroničnih stanja kože kao što je psorijaza.

Recept za sok od celera

Još jedna prednost soka od celera? Budući da sadrži samo jedan sastojak, lakša je i pristupačnija za napraviti od ostalih mješavina zelenog soka. Jednostavno operi 3-4 stabljike celera i provuci ih kroz sokovnik. Ako nemaš sokovnik, izreži 3-4 oprane stabljike celera i izmiksaj ih do glatke smjese. Potom procijedi u vrč. Također možeš zadržati malo vlakana u piću. Za malo poleta i okusa, pokušaj dodati svježi đumbir, krastavac, svježu mentu ili limunov sok.

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    👍👍👍👍👍👍👍 yeah