Life&style

Lizzo: iz kojeg god kuta ga gledate moje je tijelo j****o lijepo. Ovakve žene trebaju biti mainstream

  • Iako su joj davali minimalne šanse za uspjeh, Lizzo je trenutačno jedna od najpopularnijih pjevačkih zvijezda ne samo u SAD-u nego i u svijetu
  •  Začarala je obožavatelje glazbom s artističkim prizvukom rapa i popa te svijetu poručila, iako se ne uklapa u kanone showbiz industrije ni izgledom ni glazbenim stilom, da ima adute za planetarni uspjeh
  • Priču o ovoj osebujnoj pjevačici za miss7 magazin donosi Eva Misirača

Karizmatična pop i R&B zvijezda nove generacije Lizzo, pravim imenom Melissa Viviane Jefferson, 31-godišnjakinja je koja rastura svjetsku glazbenu scenu. Lizzo dominira i niže uspjehe i glazbene nagrade. Ove je godine bila nominirana za čak osam prestižnih nagrada Grammy, od čega je kući ponijela tri nagrade i tako se “ugurala” među vodeća imena predstavljajući lijepo iznenađenje na glazbenoj sceni, uz 17-godišnju Billie Eilish.

Možda vas zanima miss7 magazin te čeka na svim kioscima, požuri po svoj primjerak! Rubrika Life&style Life&style

Svoje mjesto pod suncem pronašla je upravo zbog singla “Truth Hurts”, čak dvije godine stare pjesme koju je uvrstila na album “Cuz I Love You” i koja se pojavila u Netflixovoj romantičnoj komediji “Something Great”. Glumice iz navedenog filma Gina Rodriguez i DeWanda Wise plesale su na Lizzinu pjesmu u filmu koja je nakon toga eksplodirala na YouTubeu. Odrasla je i živjela u najvećem gradu države Michigan Detroitu te je tijekom tog razdoblja razvila veliku ljubav prema glazbi. Ona ju je pratila i na fakultetu u Houstonu, gdje je, prije nego što se odlučila na solo karijeru, svirala u orkestru limene glazbe.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Ono što mnogi možda ne znaju, a vrlo je zanimljivo, jest da je Lizzo glazbeno obrazovana i zna svirati flautu. No mnogi joj zamjeraju misleći da glumi, što je njoj besmisleno i smiješno. Samo na Instagramu prati je gotovo šest milijuna ljudi pa se dosjetila i otvorila račun posvećen svojoj flauti koju obožava. Flauti je dala ime Sasha, a na istoimenom profilu objavljuje samo kompozicije za flautu. Prate ga svi – od Rihanne do Hilary Clinton. U skladu sa skandalom, “Flauta” Lizzo poručuje: “Evo, imam poruku za sve čudake koji misle da imam vremena pretvarati se kako znam svirati flautu. Hej, ja sam full time umjetnica. Pročitajte moje stare intervjue i uživajte u performansu.” 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Koliki može biti utjecaj jedne zvijezde, pokazuje činjenica da  su zbog Lizzo, flaute i pjesme “Truth Hurts” mladi Amerikanci poludjeli za ovim klasičnim instrumentom u tolikoj mjeri da je “The Flute Centre”, najveći specijalizirani dućan za prodaju flauta u Americi, objavio kako je kod njih potražnja za ovim instrumentom porasla za čak 30 posto. A kako pišu američki mediji, polaznici glazbenih škola toliko su zaluđeni pjevačicom da su od učitelja tražili da uz klasična djela u nastavu uvedu i pop-pjesme.

Možda vas zanima Vrijedi pogledati! The Politician: serija o privilegiranim klincima i svoj surovosti borbe za vlast Rubrika Life&style Life&style



Osim pjevačkog talenta, Lizzo pokazuje i onaj glumački. Okušala se u nedavnom filmskom hitu “Hustlers” u kojem se u glavnoj ulozi našla Jennifer Lopez, a rame uz rame glumila je s kolegicom repericom Cardi B. Redateljica Lorene Scafaria otkrila je zašto je u film željela ubaciti pjevačice i reperice, a ne klasične glumce. “Mislim da su glazbenici, pjevači i zabavljači s ritmom i tajmingom ‘na ti’ pa im gluma prirodno dolazi. Lizzo ima snažan karakter, baš kao i Cardi B, te sam željela stvoriti likove koji održavaju taj karakter, ali tako da se nijedna od njih previše ne ističe, nego da sve djeluju kao jedno”, rekla je Scafaria.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

U svijetu u kojem se svatko bori protiv neke vrste diskriminacije, Lizzo svojim nastupima i pjesmama potiče na promjenu i pozitivan stav prema samome sebi. “Želim staviti žene koje izgledaju poput mene u mainstream, želim tu vidljivost i korektnost. Volim svoje tijelo. Iz kojeg god kuta ga snimate, uvijek je je**no lijepo”, izjavila je u intervjuu za Vogue 2017. plus size reperica koja od svojih početaka promovira golotinju, a zbog pozitivnog stava prema svojem tijelu prikupila je brojne simpatije. Ipak, kao i svakoj javnoj osobi stižu joj hejterski komentari. Lizzo je bez obzira na planetarni uspjeh vrlo skromna žena koja čvrsto stoji na zemlji jer zna kako je to biti na dnu. Naime, nakon smrti njezina oca Michaela koji je preminuo dok je još studirala, Lizzo je živjela u autu i pokušavala se probiti na glazbenoj sceni kao reperica. Ističe kako zbog tih teških trenutaka često misli na oca kada pjeva. “Bio bi jako ponosan na mene. Nisam tip osobe koja se razmeće, radim ovo zbog ljubavi prema glazbi. Želim učiniti svijet boljim mjestom”, poručila je. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Možda vas zanima Izvor ženske neovisnosti: Ovaj fakultet je iznjedrio bezbroj briljantnih ženskih umova Rubrika Life&style Life&style

Strastvena reperica sklona je javno boriti se za ljudska prava, a osobito je osjetljiva na LGBT zajednicu. Kada su je upitali za njezino seksualno opredjeljenje, Lizzo je kazala kako se “ne ograničava samo na jednu stvar”. Reperica, čiji se fanovi zovu Lizzbians,  sve je još malo bolje objasnila: “Zato i LGBT zastava ima dugine boje. Ja vam nisam za crno i bijelo, nego za cijeli spektar boja.” A da je posebno cijenjena u LGBT zajednici, govori i podatak da je ove godine proglašena osobom koja pripada među 50 najvećih promicatelja prava LGBT osoba na svijetu.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Svjetska glazbena scena ne prestaje govoriti o fenomenu reperice Lizzo, koja je ove godine postala prava senzacija, prije svega nakon nastupa na dodjeli nagrada televizije BET u lipnju. U ovogodišnjim nominacijama za Grammy uz Lizzo su se među vodećim imenima našli 17-godišnja Billie Eilish i 20-godišnji Lil Nas X, rame uz rame sa šest nominacija. Ovaj važan trenutak bitan je u povijesti spomenute glazbene nagrade jer je posljednji put novi izvođač predvodio nominacije 2004. Tada je Kanye West zaradio nominacije u čak 10 kategorija. Trendovi u svijetu glazbe mijenjaju se velikom brzinom, a u ovom dobu postalo je dosta teško istaknuti se u masi glazbenika koji kao da svi rade isto. Zato ova svestrana umjetnica apsolutno ima sve potrebno kako bi se još više istaknula u glazbenoj industriji i potrajala dulje od nekoliko godina. A mi možemo reći da se neizmjerno veselimo njenim novim uspjesima i performansima. 
 
Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.



 
Photo: Getty/Guliver

Komentari 0