- „Nikada ne bacaj kruh!“, sigurno te učila baka ili mama. Slažemo se!
- No, katkad kruh zaboravimo zamotati u vrećicu i do drugog je dana tvrd kao kamen iako je je još dobra okusa
- S ovim jednostavnim trikom će suhi kruh u tren oka postati opet mekan i svjež
Izvana hrskav, iznutra sočan i mekan: takav je kruh najbolji! Doduše, često ga ne stignemo pojesti pa se s vremenom stvrdne. Ili ga ostavimo vani, nezamotanog u vrećicu i opet je rzultat isti, možeš na njemu slomiti zube. Međutim, to nije razlog da ga odmah baciš! Naime, tom kruhu nedostaje tek malo vlažnosti. S pomoću ovog jednostavnog trika možeš mu je vratiti te tvrdi (i stari) kruh opet pretvoriti u svježi.
Evo kako će stari kruh opet biti svjež
1. Nareži suhi kruh na ploške pa ih nakapaj s pomoću žličice ili kista s malo vode. Namaži vodom i koricu izvana.
2. Stavi ploške na lim za pečenje te potom u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Dovoljno je držati kruh u pećnici oko minute – i gotovo!
Savjet: ako imaš mikrovalnu pećnicu, također možeš iskoristiti ovaj trik. Jednostavno stavi ploške kruha na tanjur, navlaži ih te na srednjoj temperaturi ostavi 30 do 60 sekundi u mikrovalnoj pećnici.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.