- Mi Balkanci očigledno nismo jedini opsjednuti hranom, a imamo i dokaz da to nije tek prazna priča
- Sve veći trend je pretvaranje kuhinjskog šanka ili otoka u XXL platu s narescima, sirevima, vinima, orašastim plodovima i pokojim slatkim zalogajem
- Ideja je vrlo jednostavna i definitivno vrijedna isprobavanja, a svakome od nas daje slobodu da svoju charcuterie board složi na svoj način
Za sve one koji su cijelog života živjeli u uvjerenju da samo mi Balkanci volimo pretjerivati s hranom, i u svakodnevnom životu, a posebice kada su kakve posebnije prigode u pitanju, napokon imamo dokaz da nismo jedini koji su opsjednuti ukusnim zalogajima i koji, kada je riječ o hrani, ne vjeruju u onu da je manje više.
Dokaz nam je serviran u vidu velikog viralnog hita - kuhinjskog šanka koji se u svega nekoliko trenutaka pretvara u XXL platu s narescima, sirevima, vinima, orašastim plodovima, pokojim slatkim zalogajem i više manje svime što volimo pretpostaviti da bi naši gosti voljeli gricnuti i što je redovito servirano u barem duplo većoj količini od one koju bi i najgladnija ekipa doista i uspjela pojesti.
A kako točno pretvoriti kuhinjski šank u charcuterie board iz snova? Pa zapravo je vrlo jednostavno jer je, osim hrane i pića koju namjeravamo poslužiti, sve što nam je potrebno prirodni papir za umatanje poklona. Njega se razvuče da prekrije površinu kuhinjskog šanka ili otoka, a zašto ne i stola u nedostatku prethodne dvije opcije, a zatim se po njoj hrana aranžira jednako onako kao što bismo je aranžirali i na klasičnoj plati.
Neki su ovu ideju dodatno odlučili začiniti ispisivanjem markerom simpatičnih poruka i vodiča kroz gastro putovanje pa su tako uz mjesto na koje idu sirevi i vina dodali o kojim je vrstama riječ.
Nismo sigurni tko je prvi započeo ovaj trend, no sudeći po broju reelsa i objava koje svakodnevno osviću na društvenim mrežama, ideja je očigledno mnoge oduševila, a i nama se, priznajemo, čini vrijedna isprobavanja. Nekih strogih pravila zapravo nema pa svakome od nas daje slobodu da svoju charcuterie board složi na svoj način, a s obzirom na to u koliko se gastronomski bogatoj zemlji nalazimo, ne sumnjamo da ideja neće nedostajati.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.