- Kuglof je jedan od naših omiljenih blagdanskih kolača, a ove godine jedemo ga s okusom gingerbreada
- Gingerbread začin je jedan od najpopularnijih dodataka jelima u vrijeme Božića pa nas ne čudi što i kuglof dolazi s njim
- Recept za Gingerbread kuglof smo pronašli na profilu slavonka.hr iza kojeg stoji Ena Kokanović Nagy
- Pročitaj više: Uz pomoć ovog lukavog trika, božićni kolačići se neće osušiti i stvrdnuti, ma kako dugo stajali
Iako je Božić prošao i raznih slastica nije nedostajalo, blagdansko razdoblje još uvijek traje i u naše domove još pristižu gosti, a kolačići koje smo pripremili za sami Božić, možda su već gotovo pa nestali. Kako bismo svoje goste dočekali s bogatim blagdanskim stolom, a i sami još malo uživali u slasticama, dat ćemo si truda i pripremiti još barem jedan kolač. Brzinski, naravno.
No, koliko god volimo stare i dobro poznate recepte naših mama i baka, toliko ponekad ne možemo odoljeti, a da ne isprobamo nešto novo (i jednostavnije). Kuglof je jedan od najpopularnijih kolača u vrijeme blagdana, a prošlih godina smo ga viđali u kombinaciji s čokoladom. Iako i tu verziju obožavamo, kada smo naišli na recept za Gingerbread kuglof, nismo mogli odoljeti. Na ovaj recept smo naišli na kulinarskom profilu slavonka.hr iza kojeg stoji Ena Kokanović Nagy čiji nas recepti redovno oduševljavaju i od čijih nam objava rastu zazubice. Kako bi i ti, baš poput nas mogla uživati u ovom zanimljivom i veoma ukusnom kuglofu, donosimo ti Enin recept za Gingerbread kuglof.
Recept Ene Kokanović Nagy za Gingerbread kuglof
Sastojci za Gingerbread kuglof
- 200 g glatkog brašna
- Pola praška za pecivo
- Pola žličice sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 120 ml mlijeka - može i jogurt tekući za dodatnu sočnost
- 100 g otopljenog maslaca
- Malo ekstrakta vanilije
- Žličica cimeta, žličica mljevenog kardamoma i pola žličice papra
Sastojci za preljev
- 5 žlica grčkog jogurta
- 2 žlice šećera u prahu
- Posipa po želji
Priprema Gingerbread kuglofa
1. Za početak u posudu u kojoj pripremaš kolače dodaj jaja i šećer te ekstrakt vanilje te sve zajedno miksaj dok ne dobiješ kremastu smjesu. Zatim u smjesu dodaj mlijeko i otopljeni maslac.
2. Pripremi i drugu posudu u koju ćeš dodati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli te začine za gingerbread. Ovo sve skupa pomiješaj i zatim dodaj prvoj smjesi. Kada si spojila sve sastojke smiksaj ih da se sjedine.
3. Uzmi svoj kalup za kuglof i prvo ga dobro namasti i pobrašni te u njega izliju smjesu za kuglof. Pećnicu ugrij na 180 stupnjeva te kuglof peci 30 do 45 minuta. Promiješajte pa dodajte ostatku smjese. Nakon što je kuglof ispečen, ostavi ga na sobnoj temperaturi otprilike 5 minuta i izvadi iz kalupa.
4. Za kraj prelij svoj kuglof sa preljevom kada se ohladi, te dodaj s posipom po želji. Dobar tek!
.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.